Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija juos nešios ant rankų: vartininkas kūrė šedevrą, R.Lewandowskis verkė įmušęs

Lenkijos rinktinė išgyveno Saudo Arabijos testą. Bet buvo itin sunku. Tam prireikė Roberto Lewandowskio rezultatyvaus perdavimo ir įvarčio, po kurio kapitonas pravirko. Lenkų tauta gražiausiais žodžiais liaupsins ir vartininką Wojciechą Szczesny, kuris atliko, atrodo, neįmanomą. Galiausiai lenkai triumfavo 2:0.

Saudo Arabija, tėškusi antausį Lioneliui Messi ir Argentinai pirmajame ture, labai pasitikėjo savimi ir šeštadienio popietę. Pirmasis kėlinys nebuvo sėkmingas Lenkijai, nors po jo Czeslawo Michniewicziaus auklėtiniai ir pirmavo 1:0.

Saudo Arabija kūrė progas, o lenkai vieną po kitos rinkosi geltonas korteles – per keturių minučių atkarpą vien pirmajame kėlinyje trys lenkai gavo po įspėjimą.

Ilgai tylėję lenkai galiausiai prabilo 39-ąją minutę. Robertas Lewandowskis buvo išvestas prieš vartininką, bet savo progos neišnaudojo. Kamuolį išlaikęs Lenkijos kapitonas iškišo perdavimą Piotrui Zelinskiui, kuris smūgiavo galingai ir tiksliai.

Tuo pirmojo kėlinio nuotykiai toli gražu nesibaigė.

Salehas Al Shehri lyg mirštanti gulbė krito po kontakto su Krystianu Bieliku baudos aikštelėje, o teisėjas, pasinaudojęs VAR, paskyrė baudinį.

Prie kamuolio stojęs Salemas Al Dawsari galėjo lyginti rezultatą, bet Wojciechas Szczesny smūgį atrėmė. Pirmas tuomet prie kamuolio suskubo Saudo Arabijos futbolininkas Mohammedas Al Breikas taip pat šovė galingai, tačiau Lenkijos rinktinės vartininkas sukūrė stebuklą – atrėmė ir šį varžovo smūgį.

Po pertraukos galimybių pasižymėti abi komandos, o lenkai net dukart sudrebino vartų konstrukciją – į virpstą šovė R.Lewandowskis ir Arkadiuszas Milikas.

Galiausiai R.Lewandowskis mušė. Net ašaros sublizgo jo akyse po to, kai 82-ąją minutę pavyko perimti kamuolį iš varžovų ir pasiųsti jį į tinklą. Tai pirmas Lenkijos rinktinės kapitono įvartis pasaulio čempionate.

Tai buvo 77-asis puolėjo įvartis rinktinėje. Tiek pat, vilkėdamas Brazilijos marškinėlius, yra mušęs legendinis Pele.

Lenkai pirmas rungtynes su Meksika sužaidė lygiosiomis 0:0, tad savo likimą spręs paskutinėse grupių etapo rungtynėse prieš Argentiną.

Rungtynių eiga. Lenkija – Saudo Arabija 2:0

Antras kėlinys.

90 min. Rungtynių pabaiga.

82 min. ĮVARTIS! ROBERTAS LEWANDOWSKIS! Pirmas jo įvartis pasaulio čempionate! Varžovai klysta labai šiurkščiai, o Lewa neklysta. Kiek daug tai reiškia lenkui...

65 min. Dar vienas virpstas. Šįkart R.Lewandowskis!

63 min. A.Milikas griebėsi už galvos - jis sudrebino skersinį.

55 min. Koks chaosas Lenkijos baudos aikštelėje! Galiausiai apsigina kaimynai.

54 min. Mačas tęsiasi jau kurį laiką, Saudo Arabija bando būti aktyvi, bet progų nematėme prie nė vienų vartų.

Pirmas kėlinys.

45+10 min. Baigėsi pirmas kėlinys.

45 min. Salemas Al Dawsari prie kamuolio. Jo smūgį atlaikė Wojciechas Szczesny! Pakartotinas Mohammedo Al Breiko smūgis taip pat atlaikytas. Neįtikėtina tai, ką čia padarė vartininkas! Kosmosas! Lenkijoje kyla paminklai!

44 min. Absoliučiai kvailai prasižengė Krystianas Bielikas prieš Salehą Al Shehri. Baudinys paskirtas. Šansas Saudo Arabijai.

43 min. VAR patikra. Bus baudinys.

39 min. ĮVARTIS! Klausimas, ar pelnytai, bet Lenkija muša įvartį! Progą turėjo Robertas Lewandowskis, jis progos neišnaudojo, bet atliko rezultatyvų perdavimą Piotrui Zielinskiui, o šis smeigė po skersiniu.

38 min. Oi kokia skaudi trauma... Ali Al Boleahi patyrė rankos sumušimą. Matysime, ar tęs jis rungtynes.

24 min. Trys lenkai per keturias minutes gavo po geltoną kortelę. Matty Casho laimei, jis vis dar aikštėje, nes buvo vertas išvarymo.

13 min. Itin pavojingas smūgis į Lenkijos vartus, bet Wojciechas Szczesny kamuolį atmušė.

10 min. Kokie drąsūs Saudo Arabijos futbolininkai. Jie spaudžia lenkus, rengia atakas. Nesijaučia Lenkijos favoritų statuso.

1 min. Rungtynės prasidėjo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius