Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Didžiojo „Bayern“ ėjimo užkulisiai: kodėl J.Nagelsmannas liko be darbo?

Julianas Nagelsmannas vienintelis šiame UEFA Čempionų lygos sezone galėjo pasigirti tobulu savo komandos rezultatu.
Julianas Nagelsmannas ir Thomas Tuchelis
Julianas Nagelsmannas ir Thomas Tuchelis / „Scanpix“ nuotr.

Jo treniruojamas Vokietijos milžinas Miuncheno „Bayern“ šventė 8 pergales iš 8-ių, o pirmajame atkrintamųjų rate užtikrintai sudorojo Paryžiaus „Saint-Germain“ žvaigždyną su Lioneliu Messi ir Kylianu Mbappe.

Ketvirtfinalyje 35-erių vokiečio ir „Bayern“ laukė kitas grėsmingas varžovas – „Manchester City“, diriguojamas buvusio bavarų stratego Pepo Guardiolos, tačiau kelio į pusfinalį ieškos jau ne J.Nagelsmannas.

Imago / Scanpix nuotr./„Bayern“ sporto direktorius Hasanas Salihamidžičius ir direktorius Oliveris Kahnas
Imago / Scanpix nuotr./„Bayern“ sporto direktorius Hasanas Salihamidžičius ir direktorius Oliveris Kahnas

Konservatyvumu pasižyminti „Bayern“ vadovybė privertė žagtelėti visus futbolo aistruolius, kai ketvirtadienio vakarą paleido žaibą iš giedro dangaus – atleido J.Nagelsmanną.

Šią istoriją nagrinėjantis „Goal“ tokį žingsnį pavadino „brutaliu“. Vienas didžiausių futbolo portalų rašo, kad 35-erių vokietis apie grėsmę likti be darbo net neįtarė.

Klubiniam futbolui trumpam sustojus dėl rinktinių pertraukos J.Nagelsmannas pertraukėlę išnaudojo galvos pravėdinimui – kelionei į slidinėjimo kurortą Austrijoje.

Būtent ten, Cilertalio Alpių pašonėje, ketvirtadienio vakarą suskambo J.Nagelsmanno telefonas. „Bild“ teigimu, iš jo atskriejęs pranešimas trenerį nustebino ne mažiau nei visus kitus.

Imago / Scanpix nuotr./Julianas Nagelsmannas
Imago / Scanpix nuotr./Julianas Nagelsmannas

Juolab, kad „Bayern“ vadovybė pastaruoju metu viešai rėmė J.Nagelsmanną, kurio treniruojamas Miuncheno klubas rūpesčių turi tik „Bundesliga“ pirmenybėse – užima 2 vietą, tašku atsilikdamas nuo Dortmundo „Borussia“ vienuolikės.

Didžiausio Vokietijos sporto portalo „Bild“ šaltinių teigimu, sprendimą atleisti J.Nagelsmanną „Bayern“ vadovybė priėmė sunerimusi, kad nepavyks įgyvendinti užsibrėžtų tikslų.

Kaip rašo „Bild“, Miuncheno klubo vadovai kaltino dabar jau buvusį trenerį dėl 10-ies šiemet prarastų taškų Vokietijos čempionate ir sutarė, kad geriausias laikas imtis permainų – per rinktinių pertrauką.

Sprendimą esą dar paspartino tai, kad Th.Tuchelis esą netrukus galėjo vėl susirasti darbą – dėmesį strategui rodė Madrido „Real“ ir Londono „Tottenham“ klubai, o „Bayern“, kalbėję su Th.Tucheliu ir anksčiau, šįkart nenorėjo prarasti galimybės dirbti kartu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Thomas Tuchelis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Thomas Tuchelis

Garsusis futbolo apžvalgininkas Fabrizio Romano papildė, kad J.Nagelsmannas buvo praradęs dalies „Bayern“ žaidėjų pasitikėjimą. Futbolininkai ėmė kvestionuoti jo taktiką ir „Bayern“ vadovybė nenorėjo ilgiau delsti.

2021-ųjų vasarą prie „Bayern“ vairo stojęs J.Nagelsmannas pasiekė 60 pergalių per 84 rungtynes (71,4 proc.).

Jo sutartis su Vokietijos futbolo flagmanu galiojo net iki 2026 m. vasaros.

Oficialiai tai dar nepaskelbta, tačiau neabejojama, kad „Bayern“ vairą perims kitas vokietis Th.Thuchelis.

Jis pats neteko darbo šio sezono pradžioje, kai neįtiko naujajam Londono „Chelsea“ savininkui amerikiečiui Toddui Boehly.

49-erių Th.Tuchelis yra treniravęs Dortmundo „Borussia“, PSG ir „Chelsea“ ekipas, sykį laimėjęs UEFA Čempionų lygą, du Prancūzijos čempionatus ir po vietą Vokietijos bei Prancūzijos šalies taurę.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Thomas Tuchelis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Thomas Tuchelis

Kaip rašo „Bild“, Th.Tuchelis vadovaus „Bayern“ treniruotei jau šį pirmadienį.

„Bayern“ šiame sezone vis dar gali iškovoti visus tris svarbiausius titulus – Čempionų lygos, „Bundesligos“ ir Vokietijos taurės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius