Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Diego Simeone – antrą kartą „Barcelona“ sulaužęs genijus

Iki trečiadienio Čempionų lygos ketvirtfinalio atsakomųjų rungtynių Madrido „Atletico“ treneris Diego Simeone tarpusavio dvikovose su „Barcelona“ treneriu Luisu Enrique visus septynis kartus aikštę palikdavo nuleidęs galvą. Čia tik posakis, mat impozantiškasis argentinietis aikštės ramus nepalieka – išeina skeryčiodamasis rankomis ir piktai burbėdamas. Vis dėlto trečiadienį Madrido genijus pagaliau laimėjo.
Diego Simeone
Diego Simeone / „Scanpix“/AP nuotr.

Iš 17-os D.Simeones treniruojamo „Atletico“ rungtynių prieš „Barcelona“ ekipą laimėtos tik dvejos. Penkis sykius pavyko sužaisti lygiosiomis, o pralaimėta 10 susitikimų.

Vis dėlto abi „Atletico“ pergalės pasiektos itin skaudžiais „Barcai“ momentais – Čempionų lygos ketvirtfinaliuose. Prieš dvejus metus ir šiemet „Atletico“ vyrai nagais ir dantimis įsikabino į katalonų stuburą ir sulaužė „Barcą“.

Taip, po trečiadienio rungtynių „Atleti“ kapitonas Gabi pripažino, kad mačo pabaigoje teisėjas suklydo neskirdamas 11 metrų baudinio į jo komandos vartus.

Tačiau jūs tik įsivaizduokite „Vicente Calderon“ stadiono reakciją, jeigu teisėjas tą baudinį per pridėtą laiką būtų paskyręs. Tie 55 tūkst. sirgalių stadioną savo riksmu ir švilpimu greičiausiai būtų susprogdinę.

Karma – taip galima vertinti šį epizodą. Vos prieš kelias akimirkas „Barcos“ kapitonas Andresas Iniesta greitoje varžovų atakoje ranka sustabdė kamuolį baudos aikštelėje. „Atletico“ gavo teisę mušti 11 metrų baudinį, tačiau A.Iniestai raudona kortelė nebuvo parodyta – o turėjo būti. Būtent po A.Iniestos perdavimo Gabi kamuolį lietė ranka jau kitoje aikštės pusėje, tačiau teisėjui pasirodė, kad „Atletico“ saugas buvo ne baudos aikštelėje.

Gal taip ir geriau – sukasi ne vieno „Barcelona“ sirgaliaus galvoje. Katalonai prieš porą savaičių buvo įveikti „El Clasico“ dvikovoje, tada sugebėjo palaužti „Atletico“ savo stadione tik po parodytos raudonos kortelės Fernando Torresui, o savaitgalį nusileido „Real Sociedad“.

Vos prieš dvi savaites Luisas Enrique buvo nešiojamas ant rankų. „Barcos“ nepralaimėtų rungtynių serija siekė 39 mačus iš eilės – tai geresnis rezultatas nei antrojo Katalonijos dievo Josepo Guardiolos laikų komandos.

Katalonai į Čempionų lygos ketvirtfinalį ėjo kaip favoritai, „Primera“ lygoje turėjo 10-ies taškų persvarą ir atrodė, kad laukia dar vienas neeilinio triumfo sezonas. Užteko kelių mačų ir L.Enrique trenerio kėdė jau braška, o „Barca“ ne tik prarado Čempionų lygos titulą, bet ir pastatė save į labai sunkią situaciją „Primeroje“.

Tuo tarpu charizmatiškasis D.Simeone su savo „La Banda“ ir vėl triumfuoja. Prieš dvejus metus jo ekipa pasiekė Čempionų lygos finalą ir laimėjo „Primerą“, tačiau pergalės komandos neapsvaigino.

Rungtynių apžvalga

Trenerio charizma ir aura leidžia jam „Atletico“ gretose išlaikyti lyderius, o sugebėjimai taktinėse lenktynėse neša pergales. Kas netiki, kad šiemet „Atletico“ pakartos 2013-14 m. sėkmę?

D.Simeones komanda šiuo metu Europoje žaidžia nuostabiausią gynybinį futbolą. Taip, galime sakyti, kad „Barcelona“ futbolininkai „pasėdo“ pačiu laiku, tačiau „Atleti“ nuopelnų nenurašysi net ir labai norėdamas.

Itin drausminga ir mobili gynybos linija, mirtinos kontratakos ir žaidėjai, bėgantys iki kone apsivėmimo. „Barca“ su savo kamuolio kontrole ir trumpais perdavimais yra iki nukritimo užvaikiusi ne vieną dešimtį komandų, tačiau „Atletico“ žaidėjų atsidavimas ketvirtfinalio serijoje buvo stipresnis.

„Barcelona“ nukonkuruota, o „Atletico“ žengia savo svajonės link. Galbūt pavyks šiemet?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius