Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Diena, kai Madrido „Real“ užmiršo Cristiano Ronaldo

Nors geriausio pasaulio futbolininko Cristiano Ronaldo jau kurį laiką nėra Madrido „Real“ gretose, prieš trečiadienio Čempionų lygos dvikovą su „Roma“ daugiausia kalbų buvo skirta jam. 33-ejų portugalas per pastaruosius devynis sezonus Madrido ekipai Čempionų lygoje pelnė 105-is iš 264-ių komandos įvarčių. Tad nenuostabu, jog daugelis svarstė, kaip „Real“ seksis be C.Ronaldo.
Garethas Bale'as
Garethas Bale'as / „Scanpix“ nuotr.

Antradienio spaudos konferencijoje „Real“ treneris Julenas Lopetegui taip pat buvo priverstas atsakinėti į klausimus apie C.Ronaldo. Iš trenerio lūpų sklido standartinės frazės: „Mes orientuojamės į tuos žaidėjus, kurie yra klube bei yra pasiruošę kovoti dėl trofėjų.“

J.Lopetegui kalbas spaudos konferencijoje „Real“ futbolininkai aikštėje pavertė darbais. Norėdami įrodyti, jog įspūdingi rezultatai per pastaruosius kelis sezonus nebuvo tik C.Ronaldo nuopelnas, futbolininkai atrodė alkani, vieną po kitos kūrė progas ir prieš „Roma“ pademonstravo aukščiausio lygio žaidimą.

Madrido „Real“ žaidėjai trečiadienį iš viso atliko trisdešimt smūgių ir lengvai galėjo laimėti didesniu rezultatu. Tuo tarpu „Roma“, praeitame sezone iš Čempionų lygos išvijusi „Barcelona“ ekipą, visą vakarą vaikėsi varžovų šešėlius.

Atrodė, kad, rungtynių laikui artėjant prie pabaigos, niekas neturėjo net menkiausios priežasties prisiminti C.Ronaldo.

Nors Garethas Bale’as per pirmąsias dešimt minučių turėjo kelias geras progas pasižymėti, pirmąjį įvartį „Real“ ekipa pelnė tik pirmojo kėlinio pabaigoje, kuomet Madrido komandą į priekį puikiu baudos smūgiu išvedė Isco. Jeigu „Real“ gretose vis dar būtų C.Ronaldo, iš Isco greičiausiai būtų atimta teisė atlikti baudos smūgį.

Įpusėjus antrajam kėliniui savo įvartį pelnė ir G.Bale’as – žaidėjas, kurį neretai slopindavo C.Ronaldo buvimas aikštėje. Velso rinktinės lyderis atotrūkį nuo Romos klubo padidino 58-ąją minutę, kai po Luka Modričiaus perdavimo už savęs paliko Konstantinosą Manolasą ir prasiveržęs kairiuoju kraštu pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą.

Visus taškus ant „i“ rungtynių pabaigoje sudėjo pirmą kartą po sugrįžimo „Real“ gretose pasirodęs Mariano Diazas, kuris per teisėjo pridėtą laiką nuostabiu smūgiu į viršutinį vartų kampą nuginklavo vartininką Robiną Olseną.

Nuaidėjęs teisėjo švilpukas skelbė dieną, kai „Santiago Bernabeu“ pamiršo C.Ronaldo. Vasarą nusivylimą dėl portugalo perėjimo į „Juventus“ rodę Madrido „Real“ sirgaliai, kaip ir treneris J.Lopetegui, pradėjo orientuotis ir palaikyti tuos žaidėjus, kurie bandys ketvirtą kartą iš eilės laimėti Čempionų lygą.

Kai 85-ąją minutę Danielis Ceballosas aikštėje pakeitė L.Modričių, sirgaliai kroatą išlydėjo šūkiais, skelbiančiais, kad būtent jis turėtų triumfuoti artėjančiuose geriausio pasaulio futbolininko rinkimuose. Šūkiais, kurie anksčiau buvo rezervuoti C.Ronaldo.

„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ futbolininkai
„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ futbolininkai

Dar visai neseniai buvo dienų, kai, stringant C.Ronaldo, Madrido „Real“ sunkiai sekėsi įveikti varžovus. Tačiau portugalui apskritai nesant klubo gretose, komandos žaidime nebėra pasimetimo, futbolininkai žaidžia drąsiai ir lengvai bei, svarbiausia, kaip vienas organizmas. Taktiškai, techniškai ir kolektyviai ši ekipa kol kas atrodo nuostabiai.

Tai nereiškia, jog „Real“ komandai pavyks pakartoti pastarųjų sezonų sėkmę Čempionų lygoje, tačiau turėdami daugiau laisvės Bale’as, Isco ir Karimas Benzema mažų mažiausiai turėtų kompensuoti tuos įvarčius, kuriuos Čempionų lygoje rinko C.Ronaldo. Prie trijulės prisijungia ir jaunasis talentas Marco Asensio, jau spėjęs Madrido „Real“ klubui uždirbti krūvą vienuolikos metrų baudinių, o nuostabų įvartį pelnęs Mariano teikia vilties, kad jo komanda turi naują daug žadantį septintąjį numerį.

Tiesa, dauguma C.Ronaldo įvarčių Čempionų lygoje krisdavo atkrintamųjų etape, ir tik laikas parodys, ar „Real“ komandai pavyks susitvarkyti be portugalo talento pasižymėti tada, kai to labiausiai reikia, tačiau trečiadienio pergalė prieš „Roma“ parodė, kad klubas yra pasiruošęs judėti pirmyn. Kaip ir tikrieji komandos sirgaliai, Ispanijos komandą sekę ne tik dėl C.Ronaldo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius