-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dieve, padėk“: LFF prezidentas įvertino vaizdą Lietuvos čempionų stadione

Vos startavusios „TOPsport A lygos“ pirmenybės priminė apie lietuviškos futbolo infrastruktūros niuansus. Vieni išimtis dėl stadionų gavę klubai su užduotimis susitvarkė, tačiau žiūrovai jau išvydo ir akis kraujuoti verčiančių vaizdų transliacijose. Vieną tokių dovanojo šalies čempionas „Panevėžys“.

Dar prieš sezono startą patys klubai balsavime buvo nusprendę, jog mokyklų aikštėse net ir šaltuoju metų laiku šalies pirmenybių kovos neturi būti rengiamos.

Vis dėlto netrukus vykusiame LFF Vykdomojo komiteto posėdyje sprendimas pakeistas – dar metus paliekama išimtis, tačiau su sąlyga, jog klubai apsuks aikštes tentais, o žiūrovai nematys nei griuvėsių Šiauliuose, nei močiutės, semiančios vandenį iš šulinio Panevėžyje.

Nors sezoną pradėjo trimis lygiosiomis, „Šiauliai“ šalia futbolo aikštės pasidarbavo gerai – Gytarių stadioną apjuosė geltonais tentais.

nuotr. FA „Šiauliai"/Facebook/A lygai paruoštas Gytarių stadionas
nuotr. FA „Šiauliai"/Facebook/A lygai paruoštas Gytarių stadionas

Priekaištų iš federacijos nesulaukė ir Telšių „Džiugas“.

„Šiauliai“ susitvarkė gana tvarkingai, Telšiai, kiek galėjo, irgi namų darbus pasidarė. Buvo du tokie probleminiai stadionai“, – kalbėdamas su 15min teigė LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

nuotr. stopkadras/Telšių „Džiugo“ namų stadionas
nuotr. stopkadras/Telšių „Džiugo“ namų stadionas

Artimiausios Vilniaus rajono „TransINVEST“ rungtynės vyks jau ne Širvintose, kur Šeštadienį A lygos naujokai 0:1 krito prieš Telšių „Džiugą“.

„Artimiausios rungtynės Širvintose nevyks – uždrausta vykdyti. Klubas turi susirasti stadioną, kiek žinau, planas yra žaisti LFF stadione“, – sakė E.Stankevičius.

Paklaustas, ar „TransINVEST“ turėtų į federacijos stadioną keltis visam laikui, E.Stankevičius teigė: „Kol nesusitvarkys, neišsispręs problemų. Bet planas, manau – taip. Bent kelerias rungtynes tai tikrai. Kiek žinau, ir gaudyklės išvirtusios, ir taip toliau. Ten jie turi reikalų.“

nuotr. stopkadras/Širvintų stadionas
nuotr. stopkadras/Širvintų stadionas

15min susisiekus su Vilniaus rajono klubo direktoriumi Žydrūnu Grudzinsku, šis pasakojo, jog problemų pridarė praūžęs škvalas.

„Vėtra nuvertė gaudykles už abiejų vartų, tik kitą savaitę tai sutvarkysime, tad artimiausias rungtynes žaisime LFF stadione“, – patikino „TransINVEST“ vadovas.

„Škvalas buvo, burės efektas įvyko ir išvartė viską“, – pasakojo Ž.Grudzinskas.

Vis dėlto naujokai į LFF teigia persikelsiantys tik vienerioms rungtynėms, ne visam laikui.

O štai įsijungę Lietuvos čempiono „Panevėžio“ namų rungtynių transliaciją futbolo gerbėjai antakius kilnojo labiausiai.

nuotr. stopkadras/„Panevėžio“ namų rungtynių vaizdas
nuotr. stopkadras/„Panevėžio“ namų rungtynių vaizdas

Ir dėl persišviečiančių, ant laikinų pastolių sukabintų tentų, ir dėl dirbtinės „Žemynos“ progimnazijos vejos, priminusios amerikietiškojo futbolo aikštę su dažnais šviesiai žaliais dryžiais joje.

„Panevėžys“ turi susitvarkyti tentus, kurie atrodė klaikiai, o dabar namų rungtynes jie žais tik po mėnesio. Jei oro sąlygos leis, gal eis jau į Aukštaitijos stadioną ant natūralios žolės“, – vylėsi LFF prezidentas.

nuotr. stopkadras/Vaizdas „Panevėžio“ namų rungtynėse
nuotr. stopkadras/Vaizdas „Panevėžio“ namų rungtynėse

Balandžio 14-ąją „Žemynos“ stadione buvo planuojamos čempiono „Panevėžio“ ir vicečempiono Vilniaus „Žalgirio“ pirmosios šio sezono tarpusavio rungtynės.

„Šios rungtynės man ir kelia didžiausią nerimą, kalbėjau vakar su klubo vadovais, su savivalda, kad reikia daryti viską, jog būtų galima eiti žaisti Aukštaitijos stadione. Po rinktinių pertraukos matysime, kas darosi su oro sąlygomis, kokią situaciją turėsime.

nuotr. stopkadras/Vaizdas „Panevėžio“ namų rungtynėse
nuotr. stopkadras/Vaizdas „Panevėžio“ namų rungtynėse

Yra noras, kad jie kuo greičiau pereitų ant žolės ir nesicirkintų su savo danga. O ta danga... Dieve, padėk“, – komentavo situaciją E.Stankevičius.

Ir nors LFF prezidentas aštrių žodžių negaili, čempionų komandai toliau degama žalia šviesa rungtyniauti „Žemynos“ mokyklos aikštėje.

Jau šį šeštadienį „Panevėžys“ ten žais su Gargždų „Banga“.

„Žaisim toliau pas save, vyksta darbai, gerina situaciją, – 15min teigė „Panevėžio“ direktorius Bronius Vaitiekūnas. – Kiek ją pagerins – nežinau. Kad prasišviečia – taip, bet žinot, storesnį tentą uždėsi – nugrius, kaip pas „TransINVEST“. Neįmanoma kitaip.

Nežinau, kodėl mūsiškiai taip... Ar savivaldybė, ar kas, nes aš pats prie to nelindau. Kas užsakė tokius tentus, aš nežinau, gal tamsesni kitaip būtų. Kai saulės nėra, tai nieko visiškai per juos nesimato.

fk-panevezys.lt nuotr./Bronius Vaitiekūnas stebi „Panevėžio“ žaidimą
fk-panevezys.lt nuotr./Bronius Vaitiekūnas stebi „Panevėžio“ žaidimą

Gal apsirinkome. Kažkas kažką darysim, nežinau. Taip, bus kažkokie pakeitimai. Mums leido žaisti toliau, bet kažką turėsime padaryti. Tikriausiai.“

O štai dryžuotos vejos situacijos pataisyti jau nepavyks.

„Neįmanoma pataikyti tokios pačios spalvos, be šansų, – patikino klubo direktorius. – Visur ieškojom. Buvo dar baisiau, nes mums net Pirmoje lygoje nebeleido žaisti – toje vejoje žaidėjai kliuvo.

Dėl ko ispanas (Lucas de Vega – aut. past.) dabar su tokia trauma? Jie gyvenime tokių aikščių nematę. Užkliuvo ir prisidėjo prie tos traumos. Tai dabar, žinokit, yra tikrai geriau nei buvo, o kitaip padaryti neišeina. Kai pasižiūri, Čempionų lygoje žaidžia dar ne taip išraižytose spalvose, tik visi žino, kad čia dirbtinė danga. Gal iš viršaus labiau blizga senesnė danga. Ką turim, tą turim.“

nuotr. LFF/Bronius Vaitiekūnas ir Žydrūnas Grudzinskas
nuotr. LFF/Bronius Vaitiekūnas ir Žydrūnas Grudzinskas

O ir LFF prezidento viltis „Panevėžio“ ir „Žalgirio“ rungtynes matyti jau Aukštaitijos stadione neskamba kaip lengvai įgyvendinamas dalykas B.Vaitiekūnui.

„Nelabai, nelabai... Jei sušils, tai gal ir normaliai viskas, bet jei ne – labai sudėtinga. Negalėčiau tikrai pažadėti“, – sakė čempionų direktorius.

Tiesa, po kiek laiko susisiekęs su 15min B.Vaitiekūnas patikino, jog pagrindinis „Panevėžio“ tikslas artimiausią mėnesį bus prikelti Aukštaitijos stadiono veją ir rungtynes su „Žalgiriu“ organizuoti būtent ten.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius