Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dievo plaukas“: ar Cristiano Ronaldo lietė kamuolį Portugalijos įvarčio metu?

Futbolo aistruolių nuomonė dėl Cristiano Ronaldo, jo žaidimo aikštėje ir elgesio už aikštės ribų, dažnai išsiskiria. Portugalijos rungtynės su Urugvajumi pirmadienio vakarą nebuvo išimtis.

Portugalija įsiveržė į priekį svarbiose rungtynėse, kai 54 minutę Cristiano Ronaldo aukštai pakilo į orą, galva siekdamas Bruno Fernandeso pakelto kamuolio, o šis įskriejo į vartus.

Įvartis iš pradžių buvo įskaitytas C.Ronaldo, kuris švęsdamas aiškiai rodė, kad tai jis pasiuntė kamuolį į vartus.

Iš pradžių įvartis ir buvo įskaitytas 37 metų puolėjui, bet atidžiau peržiūrėjus atakos vaizdo įrašą nustatyta, kad portugalų superžvaigždė nesiekė kamuolio ir įvartis fiksuojamas į B.Fernandeso kraitį.

Šis „Manchester United“ žaidėjas realizavo ir savo uždirbtą 11 metrų baudinį mačo pabaigoje, įtvirtinęs Portugalijos pergalę prieš Urugvajų 2:0

Po rungtynių C.Ronaldo vis dar atrodė įsitikinęs, kad kamuolys lietė jį pakeliui į vartus. Tai įžiūrėti labai sunku, bet akivaizdu ir tai, kad be jo įvartis nebūtų pelnytas.

Jei C.Ronaldo nebūtų iššokęs, Urugvajaus vartininkas Sergio Alvarezas lengvai būtų pagavęs B.Fernandeso skersuotą kamuolį, bet C.Ronaldo veiksmai sukaustė vartų sargą, nes jis negalėjo greitai suprasti, ką reikia daryti.

Internete futbolo sirgaliai kaip visada skilo į dvi dalis: vieni palaikė portugalą, kiti jį vėl kritikavo.

C.Ronaldo šis įvartis labai svarbus dėl asmeninės šlovės. Dar prieš kelionę į Katarą jis neslėpė troškimo pagerinti kito legendinio Portugalijos futbolininko Eusebio pasiekimo pasaulio pirmenybėse – Eusebio yra šalies rekordininkas, pasaulio pirmenybėse pelnęs 9 įvarčius.

C.Ronaldo dabar yra pelnęs 8 įvarčius, aštuntą pelnęs pirmosiose grupės rungtynėse per 3:2 laimėtą mačą prieš Ganos rinktinę.

O B.Fernandesas nesureikšmino situacijos.

„Nemanau, kad yra svarbu, kas paskutinis lietė kamuolį, – po rungtynių su Urugvajumi sakė B.Fernandesas. – Tuo metu galvojau, kad Cristiano lietė kamuolį, aš ir kėliau būtent jam, bet svarbiausia, kad laimėjome ir patekome į kitą etapą.“

„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo ir Bruno Fernandesas
„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo ir Bruno Fernandesas

Internete įvartis jau krikštijamas „Dievo plauku“, prisimenant garsųjį argentiniečio Diego Maradonos įvartį, pelnytą ranka į Anglijos vartus per 1986 metų pasaulio čempionatą.

Lieka įsitikinusių, kad tai C.Ronaldo lietė kamuolį paskutinis. Vienas tokių yra neseniai iš C.Ronaldo interviu ėmęs Piersas Morganas, pridėjęs nuotrauką, kurią žiūrint atrodo, kad Cristiano palietė kamuolį.

Buvo ir kitų nuomonių.

„Manau, kad tai Bruno Fernandeso įvartis, – BBC sakė buvęs „West Ham United“ gynėjas Matthew Upsonas. – Vienintelis įrodymas yra vaizdo įrašas, o jį žiūrint matau, kad kamuolys nepakeitė skriejimo krypties. Įprastai kamuolys keičia skriejimo kryptį bent šiek tiek, jei priliečiamas galva.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius