Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donatas Vencevičius mato vieną „Sūduvos“ sėkmės scenarijų

Buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas Donatas Vencevičius nemano, kad Marijampolės „Sūduva“ yra pajėgi iškovoti vietą Europos lygos pagrindiniame turnyre. Ketvirtadienį suvalkiečių laukia bene svarbiausios rungtynės per klubo istoriją – po pralaimėto pirmojo mačo Bulgarijoje Razgrado „Ludogorec“ ekipai 0:2, Marijampolėje reikia įmušti bent du įvarčius.
„Sūduvos“ futbolininkai
„Sūduvos“ futbolininkai / Evaldo Šemioto nuotr.
Europos lygos atranka II rungt. | „Sūduva“ – „Ludogorec“ | Marijampolė | 20:30 val.

2009–2010 m. „Sūduvai“ vadovavęs, o šį sezoną „Jonavos“ klubo trenerio poste pradėjęs D.Vencevičius gyrė Marijampolės klubą už nuostabų sezoną Europoje, tačiau pripažino, kad stebuklo ketvirtadienį tikėtis yra labai sunku.

Gynyba savo žaidimą grindžiantiems Marijampolės futbolininkams ketvirtadienį namuose reikės ne tik gintis, bet ir atakuoti. D.Vencevičiaus manymu, „Ludogorec“ įvartis iškart nubrauktų visas viltis, tačiau ir be to „Sūduvai“ bus labai sunku.

„Labai norėtųsi, kad „Sūduva“ išeitų toliau, bet bus labai sunku. Matėme, kad „Ludogorec“ yra gera komanda, per plauką nepateko toliau Čempionų lygos atrankoje. Net sunku kažką pasakyti apie šansus. Aišku, visko būna. Rezultatas yra neigiamas ir reikės ieškoti kelių prie varžovų vartų – prarasti jau nėra ko“, – teigė D.Vencevičius.

„Sūduvai“ rungtynėse su Razgrado klubu jau galės padėti pirmąjį susitikimą dėl kortelių praleidęs krašto gynėjas Andro Švrljuga ir puolėjas Karolis Laukžemis. Anot D.Vencevičiaus, tai bus stiprus postūmis marijampoliečių atakoms.

Sauliaus Čirbos nuotr./Donatas Vencevičius
Sauliaus Čirbos nuotr./Donatas Vencevičius

Trenerio teigimu, Vladimiro Čeburino auklėtiniams reikia atsiminti pirmąsias rungtynes su šveicarų „Sion“ klubu Marijampolėje. Komanda privalo galvoti ir apie gynybą, ir apie atakas.

„Pirmose rungtynėse buvo matyti, kad „Sūduva“ atvažiavo kuo mažiau praleisti. Pirmą kėlinį tai gana neblogai pavyko, „Ludogorec“ turėjo gal keletą pusprogių. Antrajame kėlinyje jau buvo blogiau, labai sunku žaidžiant su tokia komanda lindėti gynyboje ir laukti kontratakų, nes klaidų „Ludogorec“ darė labai mažai.

„Sūduvos“ stiprybė yra standartinės situacijos ir tų neblogų progų buvo, ypač po antrųjų kamuolių. Juos susirinkti pavykdavo, reikia tik pataikyti į vartus. Atakuoti reikės, bet reikia nepamiršti ir apie gynybą, nes praleidus įvartį visi klausimai būtų uždaryti“, – teigė D.Vencevičius.

Buvęs „Jonavos“ klubo treneris mato vienintelį kelią sėkmei – sužaisti tokias rungtynes, kokias marijampoliečiai sužaidė namuose su „Sion“.

„Rungtynės su „Sion“ namuose buvo visiškai kitokios – jei nežinotum, kad ten „Sūduva“ žaidė, nepasakytum, kad tai ta pati komanda. Tai buvo super rungtynės ir reikia vėl tokių pačių. Taip sužaidus ketvirtadienį – vilties yra“, – teigė 33 rungtynes Lietuvos rinktinėje sužaidęs D.Vencevičius.

Po pralaimėjimo 0:2 išvykoje „Sūduvai“ reikia įmušti bent du sausus įvarčius – tokiu atveju būtų žaidžiamas pratęsimas. Jei „Ludogorec“ įmuštų įvartį, Marijampolės ekipa, kad žengtų tolyn, turės įmušti keturis kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius