-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dovanėlės iš „Leicester“ sulaukęs „Manchester City“ – Anglijos čempionas

„Manchester City“ klubas ir jo vyriausiasis treneris Pepas Guardiola gali siųsti padėkos žinutes į Lesterį. Palankios „Leicester City“ pergalės „Old Trafford“ stadione sulaukę „miestiečiai“ dar likus trims turams užsitikrino Anglijos „Premier“ lygos čempionų titulą.
Po „Leicester City“ pergalės Pepas Guardiola (dešinėje) ir „Manchester City“ švenčia Anglijos čempionų titulą
Po „Leicester City“ pergalės Pepas Guardiola (dešinėje) ir „Manchester City“ švenčia Anglijos čempionų titulą / „Scanpix“ nuotr.

Čempionato nugalėtojų baigtį lėmė „Leicester“ triumfas išvykoje prieš „Manchester United“ – Brendano Rodgerso auklėtiniai laimėjo 2:1.

„Lapės“ į priekį išsiveržė jau 10-ąją minutę, kai įspūdingai į kamuolį užtaikęs pirmąjį savo įvartį „Premier“ lygoje pelnė „Leicester“ 19-metis talentas Luke'as Thomasas.

Pranašumu svečiai džiaugėsi neilgai, nes jau po penkių minučių kelis varžovus suklaidinęs Masonas Greenwoodas tiksliu smūgiu išlygino rezultatą.

Pergalingą įvartį „lapėms“ 66-ąją minutę pelnė turkas Coglaras Soyuncu – „Leicester“ gynėjas po kampinio iškilo aukščiau už varžovus ir išplėšė Lesterio komandos pergalę.

„Man Utd“ buvo vienintelis klubas, teoriškai dar galėjęs pavyti „Manchester City“, bet dabar išnyko ir šios teorinės viltys.

80 taškų po 35 turų surinkę P.Guardiolos auklėtiniai tapo nepavejami ir likusias trejas rungtynes žais jau būdami naujaisiais Anglijos čempionais.

Pergalė Mančesteryje padėjo ne tik „Man City“, bet ir pačiai „Leicester“ komandai, stipriai priartėjusiai prie bilieto į kitų metų UEFA Čempionų lygą. 66 taškus turinčioms „lapėms“ per likusius du turus užtenka surinkti bent 4 taškus arba sulaukti palankių rezultatų iš kitų rungtynių, kad išsilaikytų pirmajame ketverte.

Standings provided by SofaScore LiveScore

„Manchester City“ šalies čempionais tapo septintą sykį klubo istorijoje. Penkis iš tų titulų „miestiečiai“ susišlavė per pastarąjį dešimtmetį, klubą ėmus dosniai remti investuotojams iš Jungtinių Arabų Emyratų.

„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ žaidėjai švenčia įvartį
„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ žaidėjai švenčia įvartį

Su septyniais trofėjais „Man City“ atsiplėšė nuo šešis turinčių Londono „Chelsea“ ir „Sunderland“ bei pasivijo taip pat septynis kartus Anglijos čempione tapusią Birmingamo „Aston Villa“. Daugiau titulų už Mančesterio klubą turi tik „Man United“ (20), „Liverpool“ (19), Londono „Arsenal“ (13) ir Liverpulio „Everton“ (9).

Skaičiuojant tik „Premier“ lygos titulus (nuo 1992-1993 m. sezono) „Man City“ su penkiais pasivijo „Chelsea“ ir nusileidžia tik beveik pusę – 13 iš 29 – trofėjų laimėjusiam „Manchester United“.

„Man City“ strategui Pepui Guardiolai tai jau trečias „Premier“ lygos titulas. Dabar jis kaip treneris turi po vienodai Ispanijos „La Liga“, Vokietijos „Bundesliga“ ir Anglijos „Premier“ lygų titulų.

„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola
„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola

Pagal „Premier“ lygos titulus P.Guardiola pasivijo taip pat po triskart triumfavusius Arsene'ą Wengerą ir Jose Mourinho. Visi šie strategai nusileidžiam tik legendiniam serui Alexui Fergusonui, kuris su „Man United“ „Premier“ lygą laimėjo 13 kartų.

Užsitikrinęs titulą, Mančesterio klubas galės ramiai ruoštis UEFA Čempionų lygos finalui – jame gegužės 29-ąją pirmojo titulo klubo istorijoje „miestiečiai“ sieks per dvikovą su Londono „Chelsea“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius