Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dovydo ir Galijoto kova: „Sūduvai“ – dėl pasiilgtos taurės, „Bangai“ – dėl istorinio bilieto

Marijampolės „Sūduva“ dvejus metus iš eilės triumfavo A lygoje, tačiau LFF taurės į viršų nekėlė jau dešimtmetį. Šiemet marijampoliečiai tam turi puikią progą, nes finale vyks tikra Dovydo ir Galioto kova. Tiesa, gargždiškiai puikiai žino, kuo baigėsi Biblijoje aprašyta istorija.
Karolis Urbaitis ir Algis Jankauskas
Karolis Urbaitis ir Algis Jankauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Favoritų statuso nesibaido

„Sūduva“ dukart iš eilės laimėjo Lietuvos čempionatą, į viršų kėlė Supertaurę, tačiau į Suvalkijos klubo trofėjų lentyną LFF taurė paskutinį kartą buvo įdėta dar 2009-siais.

Prieš 10 metų „Sūduvos“ garbę gynė ir į viršų trofėjų kėlė du dabartiniai žaidėjai: traumą patyręs Vaidas Slavickas ir Povilas Leimonas. Tada Marijampolės komandoje dar žaidė Saulius Klevinskas, Ramūnas Radavičius, Audrius Brokas, Andrius Urbšys, Povilas Lukšys ir kiti.

Vladimiras Čeburinas nuvedė Marijampolės ekipą į aukštumas vietiniame fronte ir kūrė stebuklus tarptautinėje arenoje pastaraisiais metais. Dabar, pasak trenerio, atėjo laikas į viršų iškelti ir LFF trofėjų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vladimiras Čeburinas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vladimiras Čeburinas

„Finalas – vienerios rungtynės, abi komandos bus susikaupusios, „Banga“ atliko didelį šuolį. Tai, kad jie yra finale, daug pasako apie komandą, – oponentus gyrė V.Čeburinas. – Apie varžovų nuvertinimą kalbos nebus, stengsimės laimėti trofėjų, mums jo tikrai reikia.“

Apie varžovų nuvertinimą kalbos nebus

Treneris prisiminė nesėkmingą finalą Klaipėdoje 2016-siais, kai buvo nusileista Vilniaus „Žalgiriui“ ir tikisi, kad po trejų metų scenarijus klostysis palankiau. Tikisi to ir Marijampolės miesto sirgaliai, kurių, 15min žiniomis, Utenoje bus gerokai daugiau nei 100.

„Taurė yra visai kitoks turnyras, čia būna staigmenų, kitaip susidėlioja sistemos, „Banga“ yra to pavyzdys. Mes vis būdavome arti titulo. Nuo 2016-ųjų vis norėjosi žengti tą žingsnį, pasiekti finalą ir jį laimėti“, – kalbėjo V.Čeburinas.

Nors marijampoliečiai dėl anksčiau nukeltų A lygos rungtynių dabar žygiuoja maratono grafiku ir žaidžia kas 3-4 dienas, V.Čeburinas tikina, jog komanda nuovargio nejaučia, o ir žaidėjų pasirinkimas yra gan platus.

Dar vieno titulo į savo kolekciją nori ir Algis Jankauskas. Ne kartą su Vilniaus „Žalgiriu“ LFF taurę į viršų kėlęs gynėjas, kuriam penktadienį sukaks 37-ri, antrino treneriui ir tikino, kad varžovų iš žemesnio diviziono nuvertinti komanda negali.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algis Jankauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algis Jankauskas

Nors, skirtingai nei dauguma komandos draugų, A.Jankauskas LFF taurės laimėtoju save vadinti gali, tai nė kiek nenumalšino noro titulą iškelti ir būnant „Sūduvos“ kapitonu.

„Žalgiris“ buvo vienas etapas, tada laimėjau viską, norėtųsi ir su „Sūduva“ laimėti tą patį. „Sūduvai“ trūksta taurės, nors ir esame du kartus Lietuvos čempionai“, – sakė A.Jankauskas.

„Sūduvai“ trūksta taurės

Gynėjas nesikrato favoritų statuso, bet priminė, jog jį dar reikia įrodyti aikštėje.

„Tokia šventė laimingai baigiasi tik vieniems“, – sakė Marijampolės komandos kapitonas.

Sauliaus Čirbos nuotr./Algis Jankauskas
Sauliaus Čirbos nuotr./Algis Jankauskas

Pergalė – daugiau nei tik titulas

Gargždų „Banga“ šiemet jau įrodė, kad gali nupūsti iš kelio galingesnius už save. Ketvirtfinalyje po gargždiškių kojomis atsidūrė „Kauno Žalgiris“, pusfinalyje – A lygoje skęstanti „Palanga“.

Bet „Bangai“ laimėjimas sekmadienį reikštų ne tik triumfą su taure virš galvų. Tai Gargždų klubui užtikrintų vietą Europos lygos atrankoje ir šansą varžytis dėl LFF Supertaurės. Žinoma, kur europinės kovos, ten ir solidūs pinigai, ypač Pirmos lygos klubui.

„Bangos“ treneris Tomas Tamošauskas akcentavo, kad „Sūduva“ A lygoje vis dar grumiasi dėl vietos Čempionų lygos atrankoje, o štai jo klubui sekmadienio finalas – išskirtinė proga iškovoti laimingą europinį bilietą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tomas Tamošauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tomas Tamošauskas

„Patekimas (Į Europos lygą, – aut. past.) būtų tiek finansinis, tiek emocinis paskatinimas mūsų mažam klubui, kuris eilę metų sėkmingai rungtyniauja Pirmoje lygoje. Šiais metais liko nedaug rungtynių, kol kas atsiliekame keliais taškais ir tas taurės laimėjimas vyrus įkvėptų ir sėkmingai užbaigti čempionatą“, – vylėsi treneris.

T.Tamošauskas mūšį dėl LFF taurės vadino Dovydo ir Galijoto kova.

„Susitinkam su galinga komanda, kuriai Europoje pritrūko žingsnio, kuri Lietuvoje demonstruoja futbolo madas ir bando trečius metus iš eilės tapti čempionais. Kaip kažkas palygino, mūsų kova bus kaip Dovydo su Galijotu. Manau, žinot, kaip baigėsi ta kova. Tikiuosi, kad taip ji ir baigsis“, – silpnesniųjų pergale tiki strategas.

Mūsų kova bus kaip Dovydo su Galijotu. Manau, žinot, kaip baigėsi ta kova

„Bangos“ saugas Karolis Urbaitis svarstė, kad dabar jo komanda atsidūrė „Sūduvos“ vietoje, kai Lietuvos čempionai žaidė Europos turnyruose.

„Mes būsime autsaideriai, bet stengsimės pateikti sensaciją ir laimėti trofėjų“, – ryžtingai kalbėjo 29-rių futbolininkas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Karolis Urbaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Karolis Urbaitis

Mūšis dėl LFF taurės Utenoje sekmadienį startuos 16 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius