Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dramatiškoje atomazgoje „Šiauliai“ vėl išvykoje parklupdė „Panevėžį“

„Optibet A lygoje“ šeštadienį vyko dar viena intriguojanti kova iki paskutinių minučių. „Šiauliai“ svečiuose jau per pridėtą laiką išplėšė pergalę prieš „Panevėžį“ 2:1 (1:0).
FA „Šiauliai“ – Kauno rajono „Hegelmann“
FA „Šiauliai“ – Kauno rajono „Hegelmann“ / fchegelmann.com nuotr.
Temos: 2 Futbolas Sportas

Nuo susitikimo pradžios vyravo aukšto tempo žaidimas nuo vienų vartų iki kitų. Nors panevėžiečiai buvo kiek aštresni atakose, 18 minutę į priekį išsiveržė šiauliečiai. Greitame išpuolyje Eligijaus Jankausko perdavimą baudos aikštelėje įtikinamu smūgiu galva uždarė Oleksijus Ščebetunas.

„Panevėžys“ padidino puolimo apsukas ir keletą kartų buvo arti išlyginamojo įvarčio. Tarp tokių situacijų galima išskirti arti tikslo buvusį Lino Klimavičiaus smūgį galva, o vėliau Elivelto smūgiuotas kamuolys buvo išmuštas nuo vartų linijos.

Po pertraukos „Šiauliai“ galėjo padvigubinti rezultatą. Danielis Romanovskis keletą kartų atsidūrė atakos epicentre, bet abu kartus jo smūgiai praskriejo šalia vartų konstrukcijos.

Valdo Urbono kariauna aktyviai spaudė varžovus iki susitikimo pabaigos ir iš viso prie jų vartų pakėlė net 20 kampinių. 90 minutę „Panevėžio“ pastangos davė vaisių, kai po Wandersono pakelto kampinio galva tiksliai smūgiavo po keitimo žengęs Pijus Širvys.

Visgi paskutinį žodį rungtynėse tarė šiauliečiai. Kontratakoje O.Ščebetunas išvedė Deividą Šešplaukį priešais vartininką, o lietuvis šaltakraujiškai realizavo progą bei išplėšė pergalę savo komandai.

Įdomu, kad nei Šiaulių, nei Panevėžio komandoms per trejas tarpusavio rungtynes nepavyko pelnyti taškų savo aikštėse. Balandžio 16-ąją Saulės mieste šeimininkavo panevėžiečiai (3:0), o birželio 25-ąją Aukštaitijos sostinėje pergalės šokį jau šoko šiauliečiai (2:1).

Po šio mačo 33 taškus turintys šiauliečiai lygoje liko septinti, o 39 taškus turintys panevėžiečiai – treti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius