Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druskininkai į tarptautinį futbolo turnyrą suburs septynių valstybių žurnalistus

Ateinantį savaitgalį Druskininkai priims jau aštuonioliktą kartą organizuojamą tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą. Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos organizuojamas turnyras per beveik du dešimtmečius tapo didžiausiomis ir seniausiai rengiamomis tokio pobūdžio varžybomis Europoje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / „Press'o“ nuotr.

Lietuvai turnyre tradiciškai atstovaus žurnalistų komandos iš Vilniaus bei Kauno, o konkurenciją joms kovoje dėl pagrindinio rėmėjo „TOPsport“ taurės sudarys kolegos iš Latvijos, Ukrainos, Lenkijos, Vengrijos, Armėnijos, Sakartvelo bei iš Baltarusijos priverstų pasitraukti šios šalies žiniasklaidos atstovų kolektyvas.

„Džiaugiamės, kad pavyksta tęsti tradiciją ir Druskininkai vėl suvienys futbolą mėgstančius žurnalistus iš įvairių valstybių. Karo žiaurumus išgyvenantys Ukrainos žurnalistai atvyksta ne tik žaisti futbolą, bet ir humanitariniais tikslais – parvežti į tėvynę medicinos reikmenų kariams. Turnyre dalyvaus ir susivieniję Baltarusijos žurnalistai, kurie pabėgo nuo režimo ir dabar priversti dirbti Lietuvoje ir Lenkijoje, – sakė turnyrą organizuojančios Lietuvos sporto žurnalistų federacijos ir „PRESS‘o“ vadovas Tautvydas Vencevičius.

Sauliaus Čirbos nuotr./Tautvydas Vencevičius
Sauliaus Čirbos nuotr./Tautvydas Vencevičius

Stadione apsilankę žiūrovai šiemet ir vėl galės išvysti puikiai žinomus sporto žurnalistus ir komentatorius – Vytarą Radzevičių, Marių Bagdoną, Aurimą Tamulionį, Rimą Mauricą, Maksimą Vojevodiną, Kęstutį Rimkų, Zigmą Jurevičių ir kt.

Visos devynios komandos tarpusavyje sužais po 15 minučių truksiančias rungtynes. Nugalėtojams, prizininkams ir geriausiems čempionato žaidėjams atiteks specialiai turnyrui sukurti „SportCup“ taurės ir medaliai bei advokatų kontoros „Primus“ prizai.

Seniausias Lietuvos kurortas sportui neabejingus žiniasklaidos atstovus priims jau tryliktus metus iš eilės. 2005 m. pradėtas rengti turnyras startavo Vilniuje, vėliau metams persikėlė į Kėdainius, o nuo 2010 m. šeimininkauja Druskininkuose.

„Press'o“ nuotr./Aurimas Tamulionis
„Press'o“ nuotr./Aurimas Tamulionis

„Per visą šio turnyro istoriją Lietuvoje apsilankė jau daugiau negu dvidešimties šalių atstovai. Džiaugiamės, kad tokia idėja vis labiau „užsikrečia“ ir kitų šalių žurnalistai. Dabar turnyrus organizuoja ir pas mus viešėję Latvijos, Lenkijos, Armėnijos, Sakartvelo, Egipto ir kitų šalių žurnalistai. Su jais mes mielai dalijamės patirtimi ir vykstame į kolegų organizuojamus renginius“, – teigė T.Vencevičius.

Futbolą žaidžiantys Lietuvos sporto žurnalistai jau yra sulaukę kvietimų į panašaus pobūdžio turnyrus Armėnijoje ir Sakartvele.

„PRESS‘as“ šias varžybas yra laimėjęs keturis kartus, bet pastarąjį sykį tai pavyko padaryti beveik prieš dešimtmetį – 2014-aisiais. Tiek pat sykių nugalėtojų taurę virš savo galvų kėlė ir kaimynai iš Baltarusijos, tris pergales šventė Lenkijos atstovai, du Moldova, po sykį triumfavo čekai, ukrainiečiai, armėnai ir Vilniaus universiteto Žurnalistikos fakulteto studentai.

nuotr. Alberto Skirpsto/Raimundas Celencevičius ir Kęstas Rimkus
nuotr. Alberto Skirpsto/Raimundas Celencevičius ir Kęstas Rimkus

Nugalėtojų titulą šiemet gins vidinių neramumų purtomos Armėnijos žurnalistai, kurie pernai Druskininkuose triumfavo po eilės nesėkmingų bandymų, kai vis kopdavo ant prizininkų pakylos, bet taip ir nelaimėdavo paties svarbiausio trofėjaus.

Tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras vyks rugsėjo 23 d. (šeštadienį) 11-15 val. Druskininkų sporto aikštyne (Ateities g. 13).

Tarptautinio žurnalistų futbolo turnyro nugalėtojai
  • 2005 m. Minskas (Baltarusija)
  • 2006 m. Vilnius (Lietuva)
  • 2007 m. Varšuva (Lenkija)
  • 2008 m. Vilnius (Lietuva)
  • 2009 m. VU Žurnalistikos institutas (Lietuva)
  • 2010 m. Vilnius (Lietuva)
  • 2011 m. Varšuva (Lenkija)
  • 2012 m. Varšuva (Lenkija)
  • 2013 m. Odesa (Ukraina)
  • 2014 m. Vilnius (Lietuva)
  • 2015 m. Minskas (Baltarusija)
  • 2016 m. Praha (Čekija)
  • 2017 m. Minskas (Baltarusija)
  • 2018 m. Minskas (Baltarusija)
  • 2019 m. Kišiniovas (Moldova)
  • 2020 m. nevyko dėl pandemijos
  • 2021 m. Kišiniovas (Moldova)
  • 2022 m. Jerevanas (Armėnija)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius