Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dūrį Rumunijoje apibendrinęs E.Jankauskas: „Ši lyga mums akivaizdžiai per kieta“

Šeštadienio vakarą Ploještyje spaudė nejaukus -3 laipsnių šaltukas, bet dar šalčiau buvo žvelgiant į švieslentėje degančius skaičius. Nieko naujo, arba 0:3 – Lietuvos rinktinė Rumunijoje patyrė septintą pralaimėjimą iš eilės ir penktą inauguraciniame Tautų lygos turnyre. Bent kiek pataisyti ir taip slogių nuotaikų nepavyko, o rinktinės treneriui Edgarui Jankauskui teko konstatuoti – C divizionas jo vyrams yra akivaizdžiai per stiprus.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Nė vieno smūgio į vartų plotą. Juodžiausias periodas per nepriklausomos šalies futbolo istoriją tęsiasi.

Didesnėje žaidybinėje krizėje Lietuvos rinktinė buvo tik tarpukaryje, kai 1936-1938 metais buvo sumušta vienuolika sykių paeiliui.

„Nepaisant to greito praleisto pirmojo įvarčio, pirmas kėlinys buvo visai neblogas. Vyrai stengėsi žaisti futbolą, nesimatė beviltiškumo, susikūrėme keletą progų. Visgi po pertraukos išryškėjo mūsų priešininkų akivaizdus pranašumas ir tai nusprendė rungtynių baigtį“, – mačą apibendrino rinktinės vyriausiasis treneris.

– Praleisti įvarčiai – individualių klaidų pasekmė ar koncentracijos stoka?

– Individualios klaidos ir individualus mūsų varžovų pranašumas. Pirmą įvartį praleidome po to, kai rumunas labai gerai susitvarkė su mūsų gynėju. Ernestas (Šetkus – aut. past.) buvo paliktas vienas prieš puolėją, tad išgelbėti komandą buvo labai sunku.

Antrą įvartį šeimininkai įmušė po gero individualaus reido, gražios kombinacijos. Tame epizode gynėjai nepasaugojo vartininko.

Trečias įvartis – kurioziškas. Visi mes klystame, bet šiame lygyje tokios klaidos virsta įvarčiais. Ši lyga šiandien akivaizdžiai mums per kieta.

„Scanpix“ nuotr./Edgaras Jankauskas
„Scanpix“ nuotr./Edgaras Jankauskas

– Ko trūko, kad pačių atakos būtų aštresnės?

– Atakuojant reikia individualaus meistriškumo, ypatingai žaidžiant prieš galingas komandas. Atakoje mums tai nebuvo geriausia diena, nors ir turėjome progų. Jau pirmą minutę galėjome įmušti po labai geros atakos, bet Gratas (Sirgėdas – aut.past.) nepataikė į vartus.

Visgi prie varžovų vartų nebuvome labai agresyvūs, bet pats žaidimas nebuvo blogas – buvo kamuolio kontrolė, jautėsi drąsa. Visgi kai rezultatas 0:3, tie dalykai užsimiršta.

– Arvydas Novikovas gavo dvi geltonas korteles. Kaip jos jums atrodė iš šalies?

– Mano nuomone, tos geltonos kortelės – nepelnytos. Pirmą įspėjimą gavo po to, kai atsitvėrė ranka nuo priešininko. Jokio žaidimo alkūne tikrai nebuvo. Antra geltona kortelė paskirta po to, kai priešininkas užsikabino už Arvydo kojos.

– Žaidėjas praleis paskutinę turnyro dvikovą Belgrade...

– Šis nuostolis mums stipriai jausis. Arvydas yra vienas mūsų lyderių ir jo tikrai trūks aikštėje.

„Scanpix“ nuotr./Arvydas Novikovas
„Scanpix“ nuotr./Arvydas Novikovas

– Antrajame kėlinyje pakeitėte Fiodorą Černychą. Tai buvo taktinis sprendimas ar žaidėjas pasiprašė keitimo?

Fedia ir taip turi nusiskundimų dėl savo čiurnų. Esant rezultatui 0:3, mes jau norėjome pasaugoti jį kitoms rungtynėms.

– Vykintas Slivka įėjęs po keitimo antrajame kėlinyje iš karto susidūrė su priešininku ir kurį laiką šlubčiojo. Ar tas vaizdas labai neramino?

– Tikiuosi, kad nieko rimto neatsitiko. Labai nemalonus vaizdas, kai tai nutinka aikštėje po keitimo pasirodžiusiam žaidėjui.

– Rinktinėje debiutavo Domantas Šimkus, po pertraukos sugrįžo Gratas Sirgėdas. Kaip vertinate jų žaidimą?

– Čia yra pozityvioji rungtynių dalis. Visi trys naujokai – Deimantas (Petravičius – aut.past), Gratas ir Domantas gerai įsiliejo į žaidimą, nė vienas neiškrito iš konteksto.

VIDEO: E.Jankausko mintys po rungtynių

– Tuščiame Ploješčio stadione gerai girdėjosi ir kelios Lietuvos sirgalių skanduotės. Ar nekeista, kad nepaisant užsitęsusios pralaimėjimų serijos, fanai vis tiek atvyksta į rungtynes ir ją palaiko?

– Labiau džiugina. Žmonės, kurie keliauja, tikrai palaiko mūsų komandą. Tie, kas supranta Lietuvos futbolą ir žino visas aplinkybes, turėtų palaikyti žaidėjus. Jie nekalti, kad buvo padarytos spragos auklėjime. Sirgaliai mato atsidavimą, norą, pasiaukojimą. Man būtų keista, jei po šių rungtynių kas nors galėtų suabejoti žaidėjų atsidavimu. Jie tikrai stengėsi ir kovojo. Tai net kelia šiokią tokią neviltį – tu visiškai atsiduodi, žaidi savo galimybių ribose, bet vis tiek pralaimi.

Tai kelia neviltį – tu visiškai atsiduodi, žaidi savo galimybių ribose, bet vis tiek pralaimi.

– Po rungtynių Rumunijos rinktinės strategas Cosminas Contra linkėjo sėkmės paskutiniame mače su serbais?

– Jie to labai norėtų. Mes to dar labiau norime, tiek dėl savęs, tiek dėl jų.

„Scanpix“ nuotr./Cosminas Contra
„Scanpix“ nuotr./Cosminas Contra

– Šiam mačui pasirinkote kiek neįprastą sudėtį su nemažai naujų veidų. Galime panašaus vienuoliktuko tikėtis ir Belgrade?

– Žiūrėsime. Rumunijoje žaidė daug futbolininkų, kurie rungtyniauja A lygoje. Intensyvumas čia yra žymiai didesnis. Matysime, kaip jie sugebės atsistatyti, nes rungtynės – jau už trijų dienų.

VIDEO: „Vieni vartai“: (Ne)prarasta karta, E.Jankauskas ir Lietuva – Rumunija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius