Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviejų „Žalgirių“ susirėmime – dvi raudonos kortelės ir minimali vilniečių pergalė

Šeštadienio popietę Lietuvos futbolo A lygos trečiajame ture santykius išsiaiškino du praėjusią savaitę taškų neiškovoję klubai – Vilniaus „Žalgiris“ ir „Kauno Žalgiris“. Rungtynes, įvykusias laikinojoje sostinėje, abi komandos užbaigė žaisdamos 10 prieš 10, o pergalę minimalia persvara 1:0 (1:0) iškovojo svečiai iš Vilniaus.
	Modestas Vorobjovas
Modestas Vorobjovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Netikėtą pralaimėjimą praėjusią savaitę „Riteriams“ patyręs Vilniaus „Žalgiris“ taškų kiekiu (6) prisivijo Marijampolės „Sūduvą“, tačiau pastaroji dar šiandien žais savo trečiojo turo rungtynes ir galės išlikti vienvalde turnyrinės lentelės lydere.

Savo ruožtu „Kauno Žalgiris“ po ilgos pertraukos be futbolo pirmųjų taškų dar turės palaukti – antrą savaitę iš eilės jie patiria pralaimėjimą minimaliu skirtumu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Svečiai iš sostinės pavojingą progą sukūrė jau penktąją rungtynių minutę, kuomet ties galine linija kamuolį priėmęs Hugo Videmontas nesunkiai suklaidino varžovą – prancūzui įmušti sukliudė tik kiek aštrokas kampas ir laiku gynybinę poziciją užėmęs varžovų gynėjas.

22-ąją minutę budrumą pademonstruoti teko Vilniaus „Žalgirio“ ekipos vartų sargui, kuomet Grato Sirgėdo atliktas tolimas baudos smūgis ganėtinai nepatogiai atšoko nuo vejos.

Abi ekipos jau strategavo apie antrąją rungtynių dalį, tačiau dovanėlę vilniečiams pačioje kėlinio pabaigoje (43 min.) įteikė Rudinilsonas. Gynėjui nepavyko sėkmingai išmušti kamuolio iš savo baudos aikštelės, o šįsyk H.Videmontui pasižymėti jau pavyko – svečiai išsiveržė į priekį 1:0.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Hugo Videmontas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Hugo Videmontas

Antrojo kėlinio pradžioje po standartinės situacijos puikią progą rezultatą išlyginti turėjo laikinosios sostinės futbolininkai – Philipas Otele surado spragą varžovų gynyboje ir net neatsispyręs nuo žemės galva tikėjosi pasiųsti kamuolį į vartus, tačiau vilniečius gelbėjo Martinas Berkovecas.

Antrojo kėlinio antroje dalyje H.Videmontas aktyviai medžiojo ir antrąjį savo įvartį, o kauniečių ekipos gynėjų klaidas taisyti turėjo „Kauno Žalgirio“ vartininkas Deividas Mikelionis, atrėmęs keletą labai pavojingų varžovų prancūzo smūgių.

78-ąją minutę aikštės šeimininkams teko sugerti dar vieną skaudų smūgį – už antrąją geltoną kortelę iš aikštės buvo išvarytas Rimvydas Sadauskas.

Tiesa, vos už 10 minučių tokią pačią nuobaudą užsidirbo ir vilniečių ekipos futbolininkas Modestas Vorobjovas, o šeimininkai kilo į paskutinį šturmą.

Rungtynių arbitras dėl daugybės stabdymų (iš viso net 12 geltonų kortelių) pridėjo šešias papildomo laiko minutes, tačiau „Kauno Žalgiriui“ išlyginamojo įvarčio pelnyti nepavyko.

Tai buvo jau devintosios rungtynės iš eilės A lygoje, kuomet žaliai-baltų ekipų mūšį laimi vilniečiai.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius