Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E grupės finišas – dramatiškos lygiosios ir Šveicarija aštuntfinalyje

Trečiadienį pasaulio futbolo čempionate Rusijoje finišavo ir E grupės kovos. Nižnij Novgorode Šveicarija sužaidė lygiosiomis 2:2 su Kosta Rika ir kartu su Brazilija pateko į aštuntfinalį.
Šveicarija – Kosta Rika
Šveicarija – Kosta Rika / „Scanpix“ nuotr.

Šveicarija pirmoji išsiveržė į priekį, kai sužaidus pusvalandį pasižymėjo Blerimas Džemaili. Nors rungtynių pradžioje aktyvesni buvo Kosta Rikos futbolininkai, tačiau šveicarai tobulai realizavo pirmąjį smūgį į vartų plotą.

56 minutę Kendallas Wastonas išlygino rezultatą. MLS rungtyniaujantis gynėjas po kampinio galva nukreipė kamuolį į Šveicarijos vartus.

Tai buvo pirmasis Kosta Rikos įvartis šiame čempionate. Tai reiškia, kad visos 32 komandos, dalyvavusios pasaulio čempionate, jau įmušė bent vieną įvartį.

E GRUPĖ

Nr. Komanda Ž L Lyg. P Įv. sant. Tšk.
1 Brazilija 3 2 1 0 5:1 7
2 Šveicarija 3 1 2 0 5:4 5
3 Serbija 3 1 0 2 2:4 3
4 Kosta Rika 3 0 1 2 2:5 1

88 minutę Josipas Drmičius sugrąžino persvarą Šveicarijai ir atrodė, kad rungtynės baigsis jų pergale. Tačiau paskutinės minutės buvo itin dramatiškos.

Teisėjas pirma paskyrė 11 metrų baudinį į šveicarų vartus, bet po to jį atšaukė, kai VAR užfiksavo nuošalę. Tačiau nepraėjus nė kelioms minutėms, baudinys visgi buvo paskirtas, kai buvo pargriautas kitas Kosta Rikos futbolininkas.

Baudinio stojo mušti Bryanas Ruizas. Jo smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į vartų konstrukciją, tačiau atsimušė į Šveicarijos vartininko Yanno Sommerio nugarą ir krito į vartus. Šis įvartis į savus vartus lėmė lygiąsias.

Šveicarijai bilietą į aštuntfinalį apkartino ir geltonos kortelės. Dėl jų itin svarbias rungtynes turės praleisti labai svarbūs rinktinei žaidėjai – Fabianas Scharas ir Stephanas Lichtsteineris.

Kitose E grupės rungtynėse Brazilija 2:0 nugalėjo Serbiją.

Aštuntfinalyje Šveicarija susitiks su Švedija, o Brazilija su Meksika.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: Šveicarija – Kosta Rika 2:2

94 min. ĮVARTIS. 11 metrų baudinys išplėšė lygiąsias Kosta Rikai.

88 min. ĮVARTIS. Josipas Drmičius sugrąžino persvarą Šveicarijai.

84 min. Geltoną kortelę gavo ir kitas rungtynes turės praleisti Fabianas Scharas.

56 min. ĮVARTIS. Kendallas Wastonas išlygino rezultatą. MLS rungtyniaujantis gynėjas po kampinio galva nukreipė kamuolį į Šveicarijos vartus. Tai buvo pirmasis Kosta Rikos įvartis šiame čempionate.

Pirmasis kėlinys: Šveicarija – Kosta Rika 1:0

45 min. Po pirmojo kėlinio šveicarai užtikrintai keliauja aštuntfinalio link.

38 min. Stephanas Lichtsteineris gavo geltoną kortelę ir turės praleisti kitas rungtynes.

31 min. ĮVARTIS. Blerimas Džemaili išvedė į priekį šveicarus. Nors rungtynių pradžioje aktyvesni buvo Kosta Rikos futbolininkai, tačiau šveicarai tobulai realizavo pirmąjį smūgį į vartų plotą.

Startinės sudėtys

Šveicarija: Yannas Sommeris (Mionchengladbacho „Borussia“, Vokietija), Maunelis Akanji (Dortmundo „Borussia“, Vokietija), Stephanas Lichtsteineris (Londono „Arsenal“, Anglija), Ricardo Rodriguezas („Milan“, Italija), Fabianas Scharas (La Korunjos „Deportivo“, Ispanija), Valonas Behrami („Udinese“, Italija), Blerimas Dzemaili („Bologna“, Italija), Mario Gavranovičius („Dinamo“), Xherdanas Shaqiri („Stoke City“, Anglija), Granitas Xhaka (Londono „Arsenal“, Anglija), Breelis Embolo („Schalke“).

Kosta Rika: Keyloras Navasas (Madrido „Real“), Johnny Acosta („Aguilas Dorados“, Kolumbija), Giancarlo Gonzalezas („Bologna“, Italija), Celso Borgesas (La Korunjos „Deportivo“, Ispanija), Bryanas Oviedo („Sunderland“, Anglija), Bryanas Ruizas (Lisabonos „Sporting“), Cristianas Gamboa (Glazgo „Celtic“, Škotija), Davidas Guzmanas („Portland Timbers“, JAV), Joelis Campbellas („Betis“), Danielis Colindresas („Saprissa“), Kendallas Wastonas („Vancouver Whitecaps“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius