Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Jankauskas prieš principinę dvikovą: apie avarinį ėjimą ir lietuviškus šviesulius

Edgaras Jankauskas, netekęs darbo Lietuvos rinktinėje, A lygos kovų žiūri mažiau. Seniau jis stebėdavo potencialius auklėtinius nacionalinėje komandoje, o dabar šalies čempionatas jam tapo tiesiog įdomia pramoga. Didžioji pramoga Lietuvos futbolo mylėtojams yra Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ mūšiai. Šių ekipų akistata ir laukia sekmadienio vakarą.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / „Scanpix“ nuotr.

Dvi pajėgiausios šalies komandos, tarp kurių trintis kasmet vis didėja, į kovą stos LFF stadione.

Šiemet žaliai balti kartą nuo marijampoliečių per nagus jau gavo, kai vasario pabaigoje mūšyje dėl Supertaurės krito 0:2.

„Mačiau tas rungtynes, „Sūduva“ pelnytai laimėjo. Atrodė, kad atsipirko jų investicijos į pasiruošimą sezonui. Jie buvo išvažiavę į Kiprą, turėjo gerus sparingus. Tai yra labai svarbu prieš sezoną ir matėsi, kad pasirengime yra šioks toks skirtumas“, – kalbėdamas su 15min prisiminė E.Jankauskas.

Matėsi, kad pasirengime yra šioks toks skirtumas

Tačiau nuo to mūšio Marijampolėje praėjo nemažai laiko, komandos pasipildė naujais žaidėjais ir sužaidė po ketverias rungtynes A lygoje.

„Komandos turi rungtynių ritmą, tad galima tikėtis, kad vaizdas skirsis. Yra sužaista keletas rungtynių, žaidėjai turi daugiau praktikos“, – sakė E.Jankauskas.

Supertaurės mače „Žalgiriui“ jau vadovavo naujasis treneris Marekas Zubas, kuris pakeitė kiek netikėtai rinktinės vairą perėmusį Valdą Urboną, tačiau tada specialistas iš Lenkijos buvo ką tik atvykęs į Lietuvą.

fkzalgiris.lt nuotr./Marekas Zubas
fkzalgiris.lt nuotr./Marekas Zubas

„Na, „Žalgirio“ trenerio atvykimas buvo avarinis ėjimas, kuris nėra labai parankus komandai, nes tai vyko prieš pat sezoną. Treneriui pačiam tai taip pat nėra paprasta.

Aišku, praėjo laiko, buvo kada susipažinti su komanda, išsiryškinti pliusus, išsirinkti reikalingą, svarbiausią sudėtį šiai dienai“, – aiškino E.Jankauskas.

Kalbėdamas apie tarpsezonio pirkinius buvęs Lietuvos rinktinės treneris pabrėžė Grato Sirgėdo atvykimą į Marijampolę.

Dar treniruodamas rinktinę E.Jankauskas ne kartą pabėrė druskos ant plačiai atsivėrusios Lietuvos futbolo žaizdos sakydamas, jog lietuvių futbolininkų pasirinkimas yra gan skurdus, o ir šviesos tunelio gale nematyti.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Edgaras Jankauskas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Edgaras Jankauskas

Tačiau dabar treneris pripažįsta, kad tiek „Sūduvoje“, tiek „Žalgiryje“ atsirado bent po vieną daug žadantį jauną lietuvį.

Marijampolės komandoje suspindėjo Paulius Golubickas. Iš Pirmoje lygoje rungtyniaujančios Alytaus „Dainavos“ atvykęs 19-metis ne tik įsitvirtino startinėje „Sūduvos“ sudėtyje, bet ir buvo pakviestas į Lietuvos rinktinę, kurioje spėjo debiutuoti draugiškose rungtynėse susAzerbaidžanu.

Evaldo Šemioto nuotr./Paulius Golubickas
Evaldo Šemioto nuotr./Paulius Golubickas

„Golubickas man labai patiko savo drąsa, nestandartiniais ėjimais, kūno valdymu. Matyti, kad yra mobilus, lankstus, atletiškas berniukas. Reikia tikėtis, kad ir toliau jis tobulės ir turėsime tokio tipo žaidėją, kurio trūksta rinktinei ir kuris papuošia bet kurią lietuvišką komandą“, – P.Golubickui komplimentų negailėjo E.Jankauskas.

„Žalgirio“ komandoje treneris išskyrė jaunąjį Matą Vareiką. Šis 19-metis saugas pirmas dvejas A lygos rungtynes pradėjo kildamas nuo suolo, tačiau per kitus du susitikimus jau buvo įtrauktas į startinę sudėtį.

„Mačiau keletą rungtynių, kur jis žaidė. Jis palieka taip pat gerą įspūdį. Nestandartinis žaidėjas, galintis apsivesti žmogų. To mūsų futbole šiuo metu trūksta“, – sakė E.Jankauskas.

Nestandartinis žaidėjas, gali apsivesti žmogų, ko mūsų futbole šiuo metu trūksta

Gan netikėta staigmena šio A lygos sezono starte tapo Kauno „Stumbro“ komanda. Praėjusį savaitgalį kauniečiai namuose 2:0 nugalėjo „Sūduvą“, o sezoną pradėjo nepralaimėdami 4 rungtynių iš eilės.

Maža to, per pirmas ketverias rungtynes „Stumbras“ nepraleido nė vieno įvarčio. Ši komanda sezonui ruošėsi vos keletą savaičių, skirtingai nuo kitų ekipų, pasirengimui skyrusių ne vieną mėnesį.

Tačiau E.Jankauskas nemano, kad „Stumbro“ startas sufleruoja išvadas apie žemą Lietuvos futbolo čempionato lygį ar apie pačią Kauno komandą: „Ta pradžia gali būti ir apgaulinga. Dabar anksti daryti kažkokias išvadas. Paprastai futbole stebuklų nebūna. Jei komanda nėra paruošta sezonui, tai ilgame bėgime skylės pradeda vertis, lįsti traumos.

Elijaus Kniežausko nuotr./„Stumbras“ – „Atlantas“
Elijaus Kniežausko nuotr./„Stumbras“ – „Atlantas“

Ypač kai Lietuvoje kai kurie žaidėjai yra renkami chaotišku būdu, prieš pat sezono pradžią. Nieko neapgausi futbole. Komandos, kurios praeina rimtą, profesionalų pasiruošimą, galutiniame etape turi triumfuoti ir tos investicijos atsiperka.“

E.Jankauskas prieš „Sūduvos“ ir „Žalgirio“ mūšį tikisi „gražaus ir kovingo lietuviško futbolo“. Ar dvejus metus be A lygos karūnos likusiems vilniečiams pavyks suduoti pirmąjį smūgį konkurentams dėl titulo, pamatysime sekmadienį, 19 valandą LFF stadione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius