Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Jankausko planas prieš Anglijos lyderį: „Geriausia būtų neleisti jo į stadioną“

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas laukia paskutinio šio atrankos ciklo egzamino. Sekmadienį LFF stadione Lietuvos futbolininkus ketvirtąjį kartą istorijoje egzaminuos Anglijos rinktinė. Ši kova turnyro lentelėje jau nieko nelemia, tačiau E.Jankauskas nevadina rungtynių nesvarbiomis.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Labai atsakingai ruošiamės, manau, kad komandos nuotaikos yra geros, kovingos. Nežiūrint į nedėkingą rezultatą Maltoje, manau, kad vyrai pasirengę kovai. Papildomos motyvacijos žaidžiant su tokiu varžovu ieškoti tikrai nereikia.

Tikrai nėra taip, kad šios rungtynės mums nieko nelemia. Kiekvienos rungtynės mums yra pačios svarbiausios, ypač su tokiu varžovu prie pilnų tribūnų“, – kalbėjo E.Jankauskas.

– Po rungtynių Maltoje tarp rinktinės sirgalių ir žaidėjų įvyko konfliktas. Kaip rinktinė jaučiasi po to?

– Aišku, kad faktas yra nemalonus. Visų pirma reikia padėkoti sirgaliams, kad jie atvažiuoja ir mus palaiko. Tas mini konfliktas po rungtynių buvo išspręstas, žaidėjai pasikalbėjo su sirgaliais. Manau, kad jie matė, kad mes kovojome, ieškojome pergalės, tiesiog sėkmė nebuvo mūsų pusėje. Manau, kad viskas šiuo klausimu yra gerai.

– Treneri, atrodote, nebe toks entuziastingas, kaip anksčiau. Ar jus kankina nuovargis?

– Entuziazmo tikrai nemažėja, kas mūsų darbe yra labai svarbu. Taip, buvo nelengva kelionė, nuovargis jaučiasi, bet mes rasime jėgų tinkamai pasiruošti rungtynėms.

Tikrai nėra taip, kad šios rungtynės mums nieko nelemia. Kiekvienos rungtynės mums yra pačios svarbiausios, ypač su tokiu varžovu prie pilnų tribūnų

– G.Southgate'as žada eksperimentuoti sudėtimi. Kaip bus su Lietuvos rinktine?

– Suprantama, kad jie turi gerą žaidėjų pasirinkimą, gali eksperimentuoti. Vien faktas, kad reikia žaisti kas tris dienas ir ant dangos, prie kurios jie nėra pratę, jau lemia jų sprendimą pabandyti naujus šviežius žaidėjus. Rotacija yra būtina, ne pirmą kartą žaidžiame po trijų dienų pertraukos ir žinome, kad mums trūksta šviežumo antrose rungtynėse, tad keitimai būtini.

– Anglijos rinktinė sulaukė daug kritikos dėl savo žaidimo rungtynėse su Slovėnija. Ką apie tai manote?

– Tokios futbolo šalys kaip Anglija visada yra po kritikos strėlėmis, jie kritikuojami net ir pergalės atveju. Mes žiūrėjome tas rungtynes, matėme jų įvartį 94 minutę, kas parodo, kokio lygio tai žaidėjai, kokio lygio fizinis parengtumas. Futbolas ten labai svarbi gyvenimo dalis, labai daug žiniasklaidos, todėl kritika ir visada egzistuoja. Tai tik parodo, koks futbolo lygis šalyje, jeigu net po pergalės, po patekimo į pasaulio čempionatą rinktinė yra kritikuojama.

– Harry Kane'as pastarosiomis savaitėmis įmušė labai daug įvarčių. Kaip planuojate jį stabdyti?

– Geriausias planas būtų neįleisti jo į stadioną. Jis yra neįtikėtinos formos, norint jį sustabdyti, reikės daryti viską, ką galime. Tačiau Anglijos rinktinė turi daug puikų žaidėjų, tai aukščiausio lygio rinktinė, kurios žaidėjai yra iš geriausios pasaulio lygos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius