Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

E.Jankausko tvarka: treniruotė – ir į Rugsėjo 1-osios šventę atžalas lydėjusiems rinktinės tėčiams

Maksimalus susikaupimas ir visos mintys tik apie pirmąją 2018-ųjų metų pasaulio čempionato atrankos dvikovą. Tokiomis nuotaikomis šiomis dienomis gyvena Lietuvos futbolo rinktinė, kurios jau šį sekmadienį laukia akistata su slovėnais. Įprasto lietuvių pasirengimo ritmo nesutrikdė net Rugsėjo pirmosios šventė.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / P.Jakelio/Futbolo.TV nuotr.

Treniruotė – privaloma visiems

Vos tik stojęs prie rinktinės vairo Edgaras Jankauskas teigė, jog nesiruošia vaikyti profesionalų ir rūpintis jų laisvalaikiu bei kasdienybe, tačiau tvarka komandos drabužinėje ir aikštėje, anot trenerio, bus privaloma.

Kad žodžiai nesiskiria nuo darbų, buvo galima įsitikinti ketvirtadienio rytą. E.Jankauskas trumpam išleido mažamečius vaikus turinčius futbolininkus iš komandos viešbučio ir šie galėjo palydėti savo atžalas į Mokslo ir žinių šventę, tačiau 12 valandą vykusiose treniruotėje privalėjo dalyvauti.

Šia privilegija pasinaudojo rinktinės senbuviai Deividas Česnauskis ir Arūnas Klimavičius.

Tribūnose – ir Igoris Pankratjevas

Ketvirtadienio treniruotėje plušėjo visi 24 pakviesti žaidėjai. Iš pradžių į tris grupes suskirstytas kolektyvas atliko keletą apšilimo pratimų, o vėliau E.Jankauskas su savo asistentais Igoriu Morinu ir Roku Garastu pradėjo šlifuoti taktines subtilybes.

Lietuvos rinktinė ketvirtadienio rytą sulaukė ir netikėto svečio. LFF stadiono tribūnose buvusių savo auklėtinių repeticiją stebėjo ir E.Jankausko pirmtakas Igoris Pankratjevas.

Šiomis dienomis lietuviai treniruojasi po vieną kartą per dieną. Tokiu pačiu grafiku rinktinė sportuos iki pat sekmadienio, tad reiškia, kad mūsų futbolininkams dar liko dvi visavertės treniruotės.

Varžovas puikiai pažįstamas

„Laimei, traumuotų žaidėjų kol kas neturime. Atmosfera komandoje yra ypač gera. Norime pasirodyti tik iš geriausios pusės. Nors tai yra sportas, atiduosime šimtą procentų, ir net daugiau, savo jėgų ir labai tikimės pasiekti teigiamą rezultatą“, – kalbėjo puikiai Nyderlandų čempionate šiemet debiutavęs „Den Haag“ vartų sargas Ernestas Šetkus.

LFF nuotr./Ernestas Šetkus
LFF nuotr./Ernestas Šetkus

Pasak jo, kol kas E.Jankauskas dėl startinės vienuolikės nėra apsisprendęs, tačiau jis, reikalui esant, sekmadienį yra pasirengęs stoti tarp virpstų.

„Esu pasiruošęs, o sprendimas priklauso treneriui“, – šyptelėjo šešis kartus nacionalinei rinktinei atstovavęs vartininkas.

Per penkerias iki šiol vykusias šių metų rinktinės rungtynes E.Šetkus pasireikšti gavo tik kartą – Baltijos taurės rungtynėse su Latvija. Tris sykius pagrindiniu komandos vartininku buvo Tel Avivo „Bnei Yehuda“ ekipai atstovaujantis Emilijus Zubas, kartą – į rinktinę šįsyk nepakviestas Vytautas Černiauskas.

E.Šetkaus teigimu, prieš pirmąją dvikovą pozityviai nuteikia ir tas faktas, kad varžovas puikiai pažįstamas. „Su Slovėnija žaidėme paskutiniame atrankos cikle ir svečiuose sugebėjome iškovoti tašką, tad varžovas puikiai pažįstamas. „Ant popieriaus“ slovėnai gal ir yra favoritai, tačiau mes žaidžiame namie, viliamės, jog susirinks pilnas stadionas ir tikimės nugalėti“, – kalbėjo E.Šetkus.

Žaidybinės praktikos stygius noro nemažina

Sėkmingai E.Jankausko vadovaujamoje komandoje šiemet įsitvirtino ir vidurio gynėjas Edvinas Girdvainis. 23-ejų metų klaipėdietis dar visai neseniai priklausė Ispanijos trečiojo diviziono „Marbella“ klubui, tačiau po sėkmingai sužaistų draugiškų rungtynių su Lenkija kaipmat atkreipė į save Lenkijos vicečempionų Glivicų „Piast“ dėmesį ir jau kuris laikas priklauso šiam kaimyninės šalies klubui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kamilas Grosickis ir Edvinas Girdvainis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kamilas Grosickis ir Edvinas Girdvainis

Tiesa, prasimušti į klubo starto sudėtį jaunam vidurio gynėjui dar nepavyksta.

„Rinktinėje esame keturi vidurio gynėjai, tad konkurencija yra tikrai didelė. Visi mano konkurentai savo klubuose gauna žaisti, aš – ne, bet visi sutariame tikrai puikiai. Jei treneris nuspręs, esu pasirengęs žaisti nuo pirmųjų minučių“, – tikino E.Girdvainis.

E.Girdvainiu Lietuvos rinktinės treneris ypač pasitiki. Gynėjas po 90 minučių praleido net ketveriose šiemetinėse Lietuvos rinktinės rungtynėse iš penkių.

Paties E.Girdvainio nuomone, kurie žaidėjai žais starto vienuolikėje, greičiausiai paaiškės tik prieš pat rungtynes.

Praėjusiame atrankos cikle E.Girdvainis Lietuvos rinktinės žaidimą stebėjo tik per televizorių, kadangi atstovavo jaunimo (iki 21 metų) komandai, tad kalbėti apie būsimus priešininkus nebuvo linkęs, tačiau paprašytas įvardinti slovėnų stiprybes, nedvejodamas pirštu dūrė į Madrido „Atletico“ vartus saugantį Janą Oblaką.

Slovėnijos rinktinė į Lietuvą atvyks šeštadienį ryte ir Vilniuje rungtynių išvakarėse surengs vieną treniruotę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius