Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Šetkus apie pralaimėjimo priežastis: „Galbūt koją pakišo ir liaupsinimas“

Ernestas Šetkus ir vėl nespėjo valytis prakaito nuo kaktos bei kūrė stebuklus, atmušinėdamas vieną po kito Juodkalnijos futbolininkų smūgius, bet Lietuvos rinktinės tai negelbėjo.
Ernestas Šetkus
Ernestas Šetkus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Rezultatas viską pasako, galėjo būti ir dar blogiau. Nežinau kas atsitiko. Tai buvo dvi skirtingos rungtynės, dvi skirtingos komandos, du skirtingi mūsų veidai. Rungtynėse su serbais mes kovojome, susikūrėme progų, bet jomis nepasinaudojome, o šį kartą nesigavo niekas. Liūdna, bet vėl teko pripažinti pralaimėjimą“, – po mačo kalbėjo E.Šetkus.

Paklaustas, kokios priežasties galėjo lemti tokias metamorfozes, vartininkas tik gūžčiojo pečiais.

„Sunku pasakyti, reiks viską ramiai pasižiūrėti ir tada bus galima daryti išvadas. Reikia taisyti klaidas. Galbūt koją pakišo ir tas liaupsinimas žiniasklaidoje. Pralaimėjome Serbijai, bet mus giria tarsi būtume sužaidę lygiosiomis ar laimėję. Pralaimėjimas visada yra pralaimėjimas, reikia siekti teigiamo rezultato, o ne džiaugtis, kad pralaimėjome“, – kategorišką nuomonę dėstė E.Šetkus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ernestas Šetkus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ernestas Šetkus

Parodyti visą meistriškumą pirmadienį futbolininkams trukdė ir prasta aikštės kokybė. Sukantis iš padėties rungtynių organizatoriai vartininko aikštelę buvo priversti uždengti visiškai naujais vejos lopais.

„Aikštė gal ir buvo klampoka, bet nenoriu, kad tai skambėtų kaip pasiteisinimas. Varžovams prasta aikštė netrukdė bėgti du kartus greičiau. Atrodė, kad jų aikštėje yra gerokai daugiau“, – kalbėjo E.Šetkus.

Apie baudinį, galiausiai pakreipusį rungtynių svarstykles šeimininkų naudai, vartininkas taip pat turėjo savo nuomonę.

„Man jis pasirodė keistokas. Atrodo, kad žaidimo ranka tikrai nebuvo. Bet visa tai lėmė klaidos gynyboje. Turime žiūrėti ne į baudinį, bet į situaciją, nuo kurios viskas prasidėjo. Spragų gynyboje tikrai buvo, o tokie baudiniai psichologiškai kerta labai stipriai, po jų atsitiesti yra sunku“, – pripažino vartininkas.

Jis ir Emilijus Zubas su komanda negrįžo į Vilnių, o iš karto išskrido tiesiai į Izraelį.

E.Šetkui antrino ir Artūras Žulpa, pripažinęs, kad vaizdas penktadienį ir pirmadienį skyrėsi kaip diena ir naktis.

„Tikrai nesame patenkinti savo žaidimu. Žaidimas buvo prastas, rezultatas – irgi. Nors prieš rungtynes motyvacija buvo didelė, bet išėjus į aikštę kažko pritrūko. Rūbinėje kalbėjome, kad kausimės dėl pergalės ar bent jau teigiamo rezultato. Bet aikštėje viskas buvo kitaip. Varžovas buvo stiprus, bet ir mes neparodėme to, ką galime ir nesukovojome taip, kaip su serbais“, – po mačo kalbėjo vienas kertinių rinktinės žaidėjų.

Šiuose dvejuose mačuose A.Žulpą E.Jankauskas išbandė vidurio gynėjo pozicijoje. Paprašytas įvertinti šias permainas, futbolininkas vienareikšmiško atsakymo neturėjo.

„Tai buvo dvi visiškai skirtingos rungtynės. Mače su serbais penkių gynėjų linija pasiteisino, šį kartą – nelabai. Kai po pertraukos perėjome prie keturių gynėjų linijos, pradėjome žaisti geriau. Sunku spręsti, ar tai pasiteisino, laikas parodys“, – kalbėjo A.Žulpa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius