Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Stanionis po istorinės kovos: „Tai – svajonės išsipildymas“

Eimantas Stanionis ankstyvą sekmadienio rytą tapo pirmuoju Lietuvos boksininku, kuriam pavyko iškovoti profesionalų pasaulio čempiono diržą. Lemiamą dvikovą dėl WBA reguliaraus pusvidutinio svorio kategorijos čempiono diržo prieš rusą Radžabą Butajevą laimėjęs kaunietis neslėpė, jog link šios akimirkos ėjo sunkiai ir kantriai.
Eimantas Stanionis
Eimantas Stanionis / „Scanpix“ nuotr.

„Vis dar negaliu tuo patikėti. Kai išgirdau žodžius „naujasis pasaulio...“, tai buvo svajonės išsipildymas. Vaikystėje įsivaizduodavau tą momentą ir jausmą, kaip tampu čempionu. Tai yra sunkaus darbo, užsispyrimo ir tikėjimo savo komanda rezultatas. Noriu padėkoti savo komandai už viską. Kaip aš puikiai darbavausi ringe, taip jie padarė viską už ringo ribų. Dabar esu labai laimingas. Noriu, kad ir visi kiti tikėtų, kad svajonės pildosi“, – po dvikovos kalbėjo E.Stanionis.

Pergalę taškais (113-114, 117-110, 116-111) lietuviui skyrė du iš trijų teisėjų.

Visgi komentuoti arbitrų darbo po pergalingos kovos boksininkas nenorėjo.

„Reikia peržiūrėti kovos įrašą, kad galėčiau kažką vertinti. Dabar valdo emocijos, todėl komentuoti objektyviai sunku. Kova buvo sunki, gerai jai pasiruošiau ir kovojau, bet gerą darbą atliko ir priešininkas. Jis tikrai yra geras oponentas ir manau, kad reginys sirgaliams buvo iš tiesų puikus“, – po kovos kalbėjo E.Stanionis.

Tuo tarpu R.Butajevas po mačo skundėsi teisėjų darbu. Vienuoliktame raunde už neleistinus veiksmus rusui buvo netgi skirta taško bauda.

„Kova klostėsi taip, kad teisėjas Stanioniui visą laiką leido kovoti nuleista galva. Ką aš galiu padaryti, jei varžovas eina į mane nuleista galva? Nesupratau, kodėl buvo atimtas taškas. Tašką reikėjo atimti iš jo, nes jis visą laiką užsiėmė nardymu“, – pyko R.Butajevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius