-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edgaras Jankauskas: „Liūdna praleisti įvartį su finaliniu teisėjo švilpuku, futbolas būna žiaurus“

Pergalė buvo ranka pasiekiama, tačiau Slovėnijos rinktinės kapitono Boštjano Cesaro galva paleistas parašiutas nusileido Ernesto Šetkaus vartų tinkle ir Lietuvos rinktinei teko tenkintis lygiosiomis, kurios, ko gero, yra vienos skaudžiausių per visą šalies futbolo istoriją.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Už pasiaukojantį ir įkvepiantį žaidimą Edgaro Jankausko auklėtiniai sulaukė daugybės sirgalių pagyrų ir raginamųjų šūksnių, LFF stadiono tribūnose po labai ilgos pertraukos netgi griaudėjo galingas „Lietuva! Lietuva!“, tačiau pirmosios pergalės namuose pasaulio čempionato atrankoje įsirašyti nepavyko – 2:2.

Paskutinį rungtynių pusvalandį Lietuvos rinktinės strategas E.Jankauskas nenustygo vietoje ir pats veržėsi į aikštę, nepaisant to, kad virš LFF stadiono nesisklaidė didžiulis lietaus debesis.

Negalime mojuoti kardais ir sakyti, jog esame to paties lygio su šiandieniniu priešininku.

„Liūdna, kai praleidi įvartį kartu su finaliniu teisėjo švilpuku. Tačiau aš noriu koncentruotis į komandos žaidimą ir pozityvius dalykus. Tikrai visi kovojo ir stengėsi. Manau, jog sužaidėme geras rungtynes, prieš labai stiprią komandą. Vaikinai tikrai didvyriškai kovėsi, pademonstravome, jog galime žaisti futbolą. Negalime mojuoti kardais ir sakyti, jog esame to paties lygio su šiandieniniu priešininku. Vyrai atidavė visą širdį, bet futbolas kartais būna žiaurus“, – po mačo kalbėjo E.Jankauskas.

Treneris neslėpė, kad rungtynių pabaigoje slovėnų fizinis pranašumas vis dėlto atnešė rezultatą. „Tačiau aš tikrai didžiuojuos savo komanda, kuri kovojo iki pabaigos, dėkui taip gausiai susirinkusiems ir komandą labai karštai palaikiusiems aistruoliams. Sunku tiek laiko žaisti be kamuolio ir tik lakstyti ginantis. Galiausiai išryškėjo jų fizinis pranašumas ir jiems pavyko išlyginti“, – apmaudo neslėpė 2004-ųjų metų Čempionų lygos nugalėtojas.

Pirmą kėlinį Lietuvos rinktinė demonstravo ypač gerą futbolą, kokio aistruoliai nematė daugelį metų, tačiau treneris neturėjo priekaištų ir dėl savo auklėtinių žaidimo po pertraukos.

Mačą Lietuvos rinktinė baigė be dviejų svarbių savo žaidėjų. Fiodoras Černychas susimušė šonkaulius ir negalėjo tęsti dvikovos. Toks pats likimas ištiko ir petį susižeidusį Artūrą Žulpą. „Visi kiti žaidėjai taip pat turi mėlynių, sumušimų, nubrozdinimų“, – kalbėjo E.Jankauskas.

Vyriausiojo trenerio teigimu, iškovoti net ir tašką būtų buvę labai sudėtinga, jeigu bent kuris futbolininkas nebūtų sužaidęs pagal savo galimybes. „Jei nors vienas žaidėjas būtų sužaidęs žemiau savo galimybių, tikrai būtume pralaimėję. Tokio lygio rungtynėse yra nepaprastai svarbu net ir mažiausios smulkmenos“, – atviravo E.Jankauskas.

Slovėnijos rinktinės vyriausiasis treneris Srečko Katanecas neslėpė, jog svečiuose iškovotas taškas – geras rezultatas.

„Po pirmo kėlinio šeimininkai pirmavo dviejų įvarčių persvara, tad turėjome kažką keisti. Džiaugiuosi, kad vyrai pademonstravo charakterį, kantrybę ir mums pavyko atsitiesti bei rungtynes baigti lygiosiomis. Lygiosios – teigiamas rezultatas. Be to, neišnaudojome labai daug šansų. Tikiuosi, jog kitose rungtynėse tokiomis šimtaprocentinėmis progomis pasinaudosime“, – kalbėjo Slovėnijos rinktinės vairininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius