Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipte futbolo aistruoliai pažadėjo atkeršyti šalies karinei vadovybei

Egipto futbolo aistruoliai pažėrė grasinimų šios šalies Karo tarybos vadui Huseinui Tantavi. Kaip skelbia „Reuters“, futbolo aistruoliai kaltina pareigūnus, kad jie specialiai nesikišo į konfliktą Port Saido stadione, per kurį žuvo 74 žmonės.
Per riaušes žuvo mažiausiai 73 žmonės
Per riaušes žuvo mažiausiai 74 žmonės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien maršalas ir režimo šalininkai leido suprasti, kad mums lieka arba kovoti už laisvę, arba mes būsime baudžiami už dalyvavimą revoliucijoje prieš tironiją“, – cituojamas futbolo judėjimo „Ultras Tahrir Square“ pareiškimas socialiniame tinkle „Facebook“.

„Reuters“ skelbia, kad Egipte daugelis mano, jog masinės muštynės stadione buvo suorganizuotos specialiai, norint sumenkinti Kairo futbolo sirgalius, kuriuos labai gerbia Egipto revoliucijos dalyviai.

Tuo tarpu H.Tantavi pareiškė, kad bus ištirtos visos šio įvyko aplinkybės ir kaltieji bus nubausti. Šalyje paskelbtas trijų dienų gedulas, o Egipto vyriausybė pašalino iš pareigų šiaurinio Port Saido miesto saugumo vadovą.

Tačiau tokie žingsniai nenuramino Egipto futbolo gerbėjų. Jie socialiniame tinkle paskelbė, kad gedulą reikėtų paskelbti ir dėl visų tų, kurie „prarado moralę, pardavė sielą ir nustojo galvoti apie šalį“.

74 žmonės žuvo ir keli šimtai buvo sužeisti, po to, kai trečiadienį Port Saido futbolo komanda „al-Masry“ rezultatu 3:1 nugalėjo čempionato lyderę Kairo komandą „al-Ahly“.

Pareigūnai kaltinami, kad jie neužkirto kelio riaušėms ir tiesiog stebėjo, kas vyksta stadione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius