Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po lygiųjų su Šri Lanka E.Jankauskas baksnojo į „skaudžiausią žaizdą“: „Mūsų sukurtos progos ir lieka progomis“

Paukščiai ant vejos, tropinė šiluma, didelė drėgmė ir įvarčių sausra. Toks buvo pirmasis draugiškas Šri Lankos rinktinės ir Lietuvos rezervinės ekipos mačas Kolombe, sekmadienį pasibaigęs 0:0.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / nuotr. Alfredo Pliadžio

Lietuvos futbolininkai, atvykę dvejų draugiškų rungtynių į Šri Lanką pagal UEFA ir AFC (Azijos futbolo konfederacijos) programą, „Racecourse Stadium“ (Hipodromo) arenoje dominavo visą rungtynių laiką.

Tačiau išnaudoti dėkingų progų nepavyko – sutrukdydavo arba Šri Lankos vartininkas, arba gynėjai.

Rungtynių komentatoriai nuolat pabrėždavo lietuvių fizinę galią ir ūgį. Būtent šias savybes ir bandė išnaudoti Edgaro Jankausko vadovaujama Lietuvos B rinktinė. Pirmojo kėlinio pradžioje tai buvo daroma per kairį sparną, vedant į puolimą Vytautą Lukšą, vėliau stengiantis išnaudoti viduryje žaidusį Lauryną Stonkų.

Baigiantis pirmajam kėliniui lietuviai surengė tikrą šeimininkų vartų šturmą, tačiau Simonui Urbiui ir Tadui Eliošiui nuginkluoti varžovų vartininkui nepavyko.

Antrąjį kėlinį Lietuvos ekipa pradėjo aktyviu spaudimu. Pavyko sukurti kelis pavojingus momentus, tačiau įvarčiai nekrito. Panašus vaizdas aikštėje, kurioje dažniau žaidžiamas regbis, o ne futbolas, vyravo ir likusią antrojo kėlinio dalį.

Lietuviai per rungtynes kėlė 5 kampinius, kai varžovai – nė vieno. Tačiau smūgių į vartų plotą abi komandos atliko tiek pat – po 4. Lietuvos rinktinė dažniau prasižengdavo – 8:3.

„Pirmą kėlinį tikrai neblogai žaidėme – susikūrėme progų, gaila, kad nerealizavome jų. Antras kėlinys buvo sunkesnis“, – kalbėjo vyr. treneris Edgaras Jankauskas.

Treneris svarstė, kad galbūt dėl sudėtingos ir Lietuvos futbolininkams neįprastos kelionės antroje mačo pusėje tiesiog ėmė stigti jėgų.

„Energijos neliko, prasidėjo klaidos. Užbaigėme rungtynes be įvarčių“, – konstatavo treneris.

„Gaila, kad eilinį kartą buvo bėdų su realizacija. Mums labai daug kainuoja pasiekti įvartį. Tai ko gero pati skaudžiausia mūsų futbolo žaizda. Mums labai sunku įmušti įvartį“, – pridūrė E.Jankauskas.

„Realizacija lieka mūsų pagrindine problema. Sukurtos progos ir lieka progomis. Tai kelia susirūpinimą. Sukurti progas kainuoja daug jėgų ir energijos, norėtųsi jas paversti įvarčiais“.

Trečiadienį abiejų ekipų laukia antrasis draugiškas mačas.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Deividas Mikelionis, Pijus Širvys (Sigitas Urbys, 56 min.), Ričardas Šveikauskas, Lukas Artimavičius (Vytas Gašpuitis, 75 min.), Gabrielius Zagurskas, Tadas Eliošius (Matas Ramanauskas, 68 min.), Simonas Paulius, Martynas Dapkus, Vytautas Lukša, Simonas Urbys, Laurynas Stonkus.

Atsarginiai: Titas Krapikas, Aurimas Tručinskas, Vytas Gašpuitis, Matas Ramanauskas, Tautvydas Eliošius, Tomas Snapkauskas, Edvinas Kloniūnas, Dovydas Norvilas, Justas Raziūnas, Sigitas Urbys.

VIDEO: E.Jankausko komentaras po rungtynių su Šri Lanka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius