Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ekranas“ A lygoje per dešimt minučių palaužė „Taurą“

Panevėžio „Ekranas“ šeštadienį A lygos XXX turo rungtynėse svečiuose susitiko su Tauragės „Tauru“ ir įveikė varžovus 2:0 (0:0).
A lyga: „Tauras“ – „Ekranas“
A lyga: „Tauras“ – „Ekranas“ / fkekranas.lt

Pirmame kėlinyje iniciatyvą turėjo „Ekranas“. A. Vertelis 10 min. galėjo atidaryti Panevėžio ekipos įvarčių sąskaitą, tačiau smūgis galva iš arti skriejo pro pat virpstą. 14 min. buvo skirtas baudos smūgis į „Tauro“ vartus, tačiau Arsenij Buinickij smūgio kamuolys pataikė į gyvatvorę. 26 min. “Ekrano” sudėtį pakoregavo priverstinis keitimas – vietoj traumą patyrusio E. Girdvainio aikštėje pasirodė R. Pilotas.

Nors visą pirmą kėlinį iniciatyva priklausė ekraniečiams, visgi kurti pavojingas situacijas prie varžovų vartų sekėsi nelengvai. Šeimininkai atsakydavo savo išpuoliais, tačiau kelios standartinės situacijos prie FK „Ekrano“ vartų didelio pavojaus nesukėlė.

Artėjant pirmo kėlinio pabaigai, greita „Ekrano“ ataka baigėsi netiksliu A. Vertelio perdavimu įkertančiam E. Varnui. Antrame kėlinyje 80 min. po Aurimo Kučio smūgio galva „Ekranas“ išsiveržė į priekį, o persvarą po penkių minučių padvigubino po keitimo pasirodęs Vitalijus Kavaliauskas. Iki rungtynių pabaigos ekraniečiai išsaugojo persvarą ir iškovojo pergalę rezultatu 2:0.

Po mačo antrojo įvarčio autorius Vitalijus Kavaliauskas teigė, jog iškovoti trys taškus nebuvo lengva dėl kelių priežasčių: „Aikštės būklė neleido demonstruoti ekipoms kokybiško futbolo, o ir varžovai bet kokiomis priemonėmis stengėsi pasiekti teigiamą rezultatą“.

FK „Ekranas“ puolėjas Vitalijus Kavaliauskas: „Rungtynės buvo nelengvos. Pirmame kėlinyje nesiklijavo žaidimas puolime, turėjome vos vieną realią progą. Aikštės kokybė taip pat turėjo įtakos rungtynėms – ji prastos būklės. Jei būtų lygesnė, komandos galėtų žaisti kokybiškesnį futbolą. Viskas po truputį susidėjo ir varžovus įveikti buvo sudėtinga. Pabaigoje įrodėme, jog esame stipresni. Svarbiausia, pasiekėme savo tikslą, dėl kurio atvykome į Tauragę. Žinojome, jog varžovai namuose kietai rungtyniauja – nei patys žaidžia, nei kitiems leidžia kurti“

„Ekrano“ vyr. treneris Valdas Urbonas: „Nežiūrint į Tauragės komandos pozicijas, visada čia sulaukiame nuožmaus pasipriešinimo. Gerų momentų turėjome, bet jų neišnaudojome. Džiugu, jog rungtynių pabaigoje Aurimas Kučys išnaudojo standartinę situaciją.

Puiku, kad besibaigiant mačui išlaikėme įgytą pranašumą. Nemanau, jog šiandien neįvertinome varžovo. Žaidėjai žino, ką reikia daryti. Ne viskas pavyksta, yra keletas subjektyvių priežasčių. Svarbiausia yra galutinė pergalė ir iškovoti trys taškai“.

„Tauro“ dalininkas Jaunius Šetkus: „Gaila rungtynių – likus 10 minučių praleidome įvarčius. Gal vyrai pritrūko jėgų. Nuslūgus emocijoms reikia ramiai vaizdo įrašą ir įvertinti tas situacijas. Atrodė, jog ir teisėjai padarė grubių klaidų. Iš tikro, buvo gražios rungtynės, žiūrovams turėjo patikti, kovojome, kiek galėjome“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius