Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Ekranas“ ir „Žalgiris“ kovos dėl naujos LFF taurės

Gegužės 20-ąją naujasis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės laimėtojas iš Marijampolės namo parsiveš naują trofėjų. Dėl jubiliejiniais futbolui metais pagamintos taurės kovos Vilniaus MFD „Žalgiris“ ir Panevėžio „Ekranas“.
Julius Kvedaras ir LFF taurė
Julius Kvedaras ir LFF taurė / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

Jubiliejiniais metais – taurės pasikeitimas

Naujoji taurė sukurta laukiant istorinio Lietuvos futbolo jubiliejaus – 90 metų gegužės mėnesį buvo sužaistos pirmosios Lietuvos čempionato rungtynės – tuometinio LFF generalinio direktoriaus, dabartinio prezidento Juliaus Kvedaro ir šalies klubų sutarimu.

„Ši taurė yra pereinamoji, todėl per ilgus metus susidėvėjo. Klubų atstovams pageidaujant nusprendėme pagaminti naują taurę, – sakė J. Kvedaras –  Šis trofėjus bus naujas simbolinis veidas tradiciniam turnyrui, kuris pastaraisiais metais atsinaujino ir įtraukia ne tik profesionalus, tačiau ir daug mėgėjų komandų.“

Nuo 1947-ųjų vykstančių varžybų šeštąjį istorijoje trofėjų pagamino vilnietis skulptorius Džiugas Jurkūnas. Prieš dvejus metus jis taip pat sukūrė prie Nacionalinės futbolo akademijos Kaune stovinčią futbolininko statulą, o pernai atkūrė pirmąjį Baltijos rinktinių futbolo taurės trofėjų.

Taurės finalas po 12 metų vyks Marijampolėje. „Aikštės veja šio miesto stadione dabar yra bene geriausia šalyje. Tikimės, kad tai padės komandoms pademonstruoti aukšto lygio futbolą. Laukia tikrai įdomios ir nenuspėjamos rungtynės“, – kalbėjo J. Kvedaras.

Vilniečiai išalkę skambių pergalių

„Žalgirio“ komanda Lietuvos futbolo taurės finale žais po devynerių metų pertraukos. 2009 metais VMFD „Žalgirio“ vardu atkurta ekipa šio sezono LFF taurės penktajame varžybų etape minimalia persvara įveikė „Šiaulius“, ketvirtfinalyje po baudinių nugalėjo Gargždų „Bangą“, o atkakliame pusfinalyje  dėl svečiuose įmušto įvarčio eliminavo Marijampolės „Sūduvą“.

„Kelias į finalą mums buvo itin sudėtingas. Visų etapų rungtynėse teko kovoti su varžovais iki pat paskutinių minučių. Manau, kad įveikę tris stiprias aukščiausios lygos komandas įrodėme, jog esame verti žaisti finale,  – teigė „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius –  Visa klubo administracija, žaidėjai, aistruoliai yra išalkusi pergalių. Keliam sau pačius aukščiausius tikslus ir norime sugrąžinti taurę į Vilnių.“

Nesiruošia užleisti titulo

Kito finalininko, pastarųjų metų dviejų metų taurės laimėtojo „Ekrano“ sporto direktorius Deimantas Bička pripažino, kad jo komandos žygis į finalą buvo lengvesnis.  Penktajame etape ir pusfinalyje panevėžiečiai užtikrintai nugalėjo atitinkamai Kėdainių „Nevėžį“ ir Vilniaus „REO“.

„Sunkesnės buvo tik ketvirtfinalio rungtynės Pakruojyje su „Kruoja“, kai varžovus įveikti prireikė pratęsimo. Dabar laukia finalas ir naivu tikėtis laimėti taurę be labai sunkios kovos, – kalbėjo D.Bička – Tokiose rungtynėse bet kuri komanda žino, kad tai paskutinis žingsnis iki trofėjaus ir atiduoda visas jėgas. Varžovų komandos ambicijos mus dar labiau motyvuoja neužleisti taurės nugalėtojų titulo.“

2011/12 m. LFF taurės sezono kulminacija vyks Marijampolės „Arvi“ futbolo arenoje gegužės 20 d. nuo 16 valandos. Įėjimas į rungtynes – nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius