Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ekrano“ futbolininkai sezoną pratęsė rungtynėmis su „Žemynos“ progimnazijos mokiniais

Šalies čempionate bronzą iškovoję „Ekrano“ futbolininkai sezoną baigė draugiškomis rungtynėmis su moksleiviais. Sportininkai apsilankė Panevėžio „Žemynos“ progimnazijoje, kur susitiko su penktų–septintų klasių moksleiviais.
Panevėžio „Ekranas“ „Žemynos“ progimnazijoje
Panevėžio „Ekranas“ „Žemynos“ progimnazijoje / fkekranas.lt

Daugkartiniai šalies čempionai vizitui į mokyklą delegavo penkis žaidėjus – Kornelijų Timofejevą, Arną Riboką, serbus Dejaną Djeničių ir Aleksandrą Šušnjarą bei jaunimo itin mylimą legionierių iš Nigerijos – Uchenną Umeh.

Mokykloje apsilankę futbolininkai vaikus pakvietė kartu pažaisti vadinamąjį futbolo kvadratą ir pabandyti pelnyti įvartį į Kornelijaus Timofejevo saugomus vartus. Vėliau komandos sužaidė ir draugiškas rungtynes.

Po pirmojo kėlinio rezultatu 1:0 pirmavo ekraniečiai, tačiau „Žemynos“ rinktinė netrukus į aikštę metė visas pajėgas. Antrame kėlinyje joje pasirodė būrys jaunimo, tad penkiems „Ekrano“ futbolininkams teko atsilaikyti net prieš 30-ties vaikų būrį. Nepaisant to, „Ekrano“ futbolininkams pavyko prasibrauti pro vaikų armiją ir įmušti antrąkart. Visgi ir mokiniams pavyko du kartus nuginkluoti „Ekrano“ vartų sargą ir finalinis teisėjo švilpukas paskelbė lygiąsias rezultatu 2:2.

Po rungtynių žaidėjai mielai dalijo autografus, o futbolo šventę mokykloje vainikavo bendra nuotrauka. „Ekranas“ moksleiviams padovanojo ir klubo atributikos, o mokyklai – du futbolo kamuolius ir komandos nuotrauką.

Po renginio įspūdžiais ir teigiamomis emocijomis mielai pasidalijo kartu su ekraniečiais aikštėje rungtyniavę „Žemynos“ futbolininkai.

Mokiniai buvo sužavėti ir po renginio vis nepaleido „Ekrano“ futbolininkų. Nors planavome kartu pabūti vieną pamoką, tačiau renginį pratęsėme, nes vaikai buvo labai susidomėję.

„Ekranas“ žaidžia tikrai neblogai. Manyčiau, netgi labai gerai. Mums reikėtų dar pasitreniruoti, kad juos pranoktume. Lauksime „Ekrano“ atvykstant dar kartą ir pasiruošime rungtynėms geriau. Man iš žaidėjų labiausiai patiko Uchenna Umeh. Jis labai gerai žaidė. Taip pat patiko ir vartininko žaidimas", – po rungtynių sakė penktokas Klaidas Jančys.

Panevėžio „Žemynos“ progimnazija praėjusiais metais pateko į sportiškiausių šalies mokyklų dešimtuką. Švietimo įstaigos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Arūnas Gabrilavičius tvirtino, kad rungtyniauti su daugkartiniais šalies čempionais vaikams yra tikrai didelis džiaugsmas ir pramoga.

„Mokiniai buvo sužavėti ir po renginio vis nepaleido „Ekrano“ futbolininkų. Nors planavome kartu pabūti vieną pamoką, tačiau renginį pratęsėme, nes vaikai buvo labai susidomėję. Mūsų mokykla taip pat turi futbolo komandą. Mergaitės yra tapusios miesto čempionėmis, atstovavo mokyklai ir Lietuvos olimpinio festivalio zoninėse rungtynėse. Berniukai, ypač penktokai ir šeštokai, taip pat lanko futbolo treniruotes ir tikrai yra neblogo lygio žaidėjai.

Teigiamai vertiname tokią „Ekrano“ iniciatyvą. Šie renginiai turi labai didelę ugdomąją reikšmę.. Tai yra geras pavyzdys mokiniams, ko reikėtų siekti norint išsiugdyti sportinį meistriškumą. Tokie renginiai – tarsi nauja pamokos forma, kuri vaikams atneša labai daug teigiamų emocijų“, – futbolo šventę apibūdino Arūnas Gabrilavičius.

Ne ką mažiau renginiu patenkinti liko ir „Ekrano“ žaidėjai, jie taip pat negailėjo pagyrų „Žemynos“ moksleiviams ir sakė, jog tokių renginių reikia kuo daugiau.

„Tikrai gera dalyvauti tokiuose renginiuose, įspūdžiai patys geriausi, smagu. Matome, kad jaunimo gretose yra talentingų žaidėjų. Kova tikrai buvo – net suprakaitavau. Vaikai laimingi, kad atvažiavo ekraniečiai, noriai dalyvavo visose rungtyse. Smagu, kad suteikėme jiems džiaugsmo“ – dalindamas autografus sakė A.Ribokas.

„Žinote, labai malonu, kad vaikai nori susitikti, nori pamatyti profesionalius žaidėjus, su jais rungtyniauti. Gerai čia praleidome laiką, džiaugėmės jaunimo draugija. Ir jiems, ir mums ši pamoka buvo labai linksma. Pamatėme daug gerų, jaunų žaidėjų. Manau, kad kai kurie iš jų užaugę galėtų žaisti „Ekrane“ – tvirtino jaunasis serbas Aleksandras Šušnjaras.

„Tai, kas šiandien čia buvo suorganizuota – labai gražu. Mes turime rodyti vaikams pavyzdį, kad jie žaistų futbolą ir turėtų į ką lygiuotis. Jie turi pamatyti, kaip mes treniruojamės, kaip mes žaidžiame. Tokių renginių niekada nebus per daug. Nors ir kas dešimt dienų galima aplankyti vis kitą mokyklą. Mes turime jiems rodyti tinkamą pavyzdį“, – apie tokių renginių naudą kalbėjo legionierius Dejanas Djeničius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius