Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ekrano“ puolimo grandį sustiprino serbas Dejanas Djeničius

Pirmadienį ryte prie „Ekrano“ prisijungė dar vienas naujokas. Juo tapo 27-erių metų puolėjas iš Serbijos Dejanas Djeničius, kuris su Lietuvos čempionų klubu pasirašė 2 metų sutartį.
Dejanas Djeničius
Dejanas Djeničius / fkekranas.lt nuotr.

Spalvinga futbolininko biografija galintis pasigirti puolėjas į „Ekrano“ peržiūrą atvyko dar birželio pradžioje ir sužaidė 76 minutes draugiškose rungtynėse su Rygos „Daugava“.

D.Djeničius pastaruosius tris sezonus žaidė vienoje pajėgiausių Serbijos aukščiausios lygos komandų – „Jagodina“. Puolėjas šioje komandoje iš viso sužaidė 63 mačus ir įmušė 10 įvarčių. Gegužės pabaigoje finišavusiame šalies čempionate „Jagodina“ antrus metus iš eilės užėmė 4-ąją vietą, o taip pat laimėjo ir šalies taurę.

„Ekrano“ naujokas pirmuosius futbolininko žingsnius žengė savo gimtojo Čačako miesto klube „Remont“. 2006-aisiais jis išvyko į Slovėniją, kur ilgai neužsibuvo, nes persikėlė į Olandiją, SC „Heerenveen“ klubą, kur pusę metų rungtyniavo B komandoje, o likusią sezono dalį baigė vėl Serbijoje, pirmosios lygos klube FK „Novi Pazar“.

Čia jis tapo vienu iš pagrindinių komandos žaidėjų ir sėkmingas puolėjo žaidimas netrukus neliko nepastebėtas Baku „Standard“ klubo iš Azerbaidžano. Visgi čia jam nepavyko įsitvirtinti ir 2007-aisiais grįžo į Serbiją, kur rungtyniavo „Sloga Kraljevo“ ekipoje.

2008-aisias puolėjas vėl mėgino laimę rungtyniaudamas užsienyje ir šįkart jis išvyko į Makedonijos aukščiausios lygos klubą „Jedinstvo Bijelo Polje“, bet po pusmečio D.Djeničius jau atsidūrė Lenkijoje, aukščiausios lygos klube „ŁKS Łódź“.

Nors komanda vėliau iškrito iš aukščiausiojo diviziono, serbas rungtyniavo šiame klube ir žemesnėje lygoje, tačiau po pusmečio jis vėl grįžo į tėvynę, kur ilgiau ir apsistojo, o 2010-ųjų vasarą puolėjas pasirašė kontraktą su Serbijos Super lygos klubu „Jagodina“, kuriame ir praleido tris sėkmingiausius savo karjeros metus.

„Ekrano“ sporto direktorius Deimantas Bička tiki, kad naujokas pastebimai sustiprins komandos puolimo grandį: „Kaip žinote, birželio mėnesį į Aziją rungtyniauti išvyko puolėjas Artūras Rimkevičius, todėl ieškojome, kas galėtų kompensuoti jo trūkumą. Mes tikime, kad D.Djeničius gali jį visapusiškai pakeisti. Tai aukštos klasės puolėjas, kurio sugebėjimais jau įsitikinome peržiūros metu, todėl tikimės, kad Dejanas taps reikšmingu pastiprinimu UEFA Čempionų lygos atrankoje bei antroje sezono pusėje“, – kalbėjo D.Bička.

Tai jau antrasis „Ekrano“ naujokas šią vasarą. Praėjusį ketvirtadienį Lietuvos čempionai sukirto rankomis su vidurio saugu iš Serbijos Marko Vučetičiumi.

Šis universalumu pasižymintis 26-erių metų futbolininkas nuo 2011-ųjų metų rungtyniavo Makedonijos aukščiausiosios lygos „Bregalnica Štip“ klube. Šį mėnesį pasibaigusiame čempionate serbo atstovaujama ekipa užėmė 6-ąją vietą, o M.Vučetičius abu šioje komandoje praleistus sezonus buvo tvirtas startinės sudėties žaidėjas, per 59 rungtynes įmušęs 6 įvarčius.

Prieš persikeldamas į Makedoniją, saugas dvejus metus žaidė „Indjija“ klube, kuriame rungtyniavo kartu su buvusiu ekraniečiu Marko Andjelkovičiumi. Su šia komanda serbas per dvejus metus iškopė į aukščiausiąją Serbijos lygą ir per 38 rungtynes pelnė 5 įvarčius.

Abu serbai turėtų debiutuoti šio sekmadienio rungtynėse su „Kruoja“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius