Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ekrano“ tikslas – revanšas, atveriantis kelią į kitą Europos lygos etapą

Nors Europos futbolo lygos atrankos pirmojo etapo rungtynėse Šiaurės Airijos „Crusaders“ namuose 3:1 (2:0) palaužė Panevėžio „Ekraną“, viską lems atsakomasis mačas Panevėžyje, po kurio ir paaiškės šios dvikovos laimėtojas.
Panevėžio „Ekranas“ treniruojasi Belfaste
Panevėžio „Ekranas“ treniruojasi Belfaste / fkekranas.lt nuotr

Ar Panevėžio ekipos strategas Valdas Dambrauskas ras būdų, kaip mėlynai raudoniesiems palaužti svečius iš Šiaurės Airijos ir išplėšti kelialapį į kitą Europos lygos atrankos etapą?

„Sunku kalbėti apie pralaimėjimo Belfaste priežastis, nes jų galima rasti nemažai. Visų pirma ir sunki kelionė, neįprasta aikštė, galbūt koją pakišo ir nusiteikimas – perdėtas pasitikėjimas savimi. Taip pat nepatyrimas, kaip bebūtų – 8 žaidėjai debiutavo tarptautiniame turnyre. Galbūt dalis klaidų yra ir mano pasirenkant taktiką, sudėtį. Visa tai nulėmė šį pralaimėjimą“, – apie pirmąjį mačą kalbėjo „Ekrano“ strategas Valdas Dambrauskas. Tačiau nuleisti rankas dar per anksti.

Su visa pagarba „Crusaders“ komandai, šiaurės airių ekipa – ne ta, kurios mes turėtume bijoti ir kuriai turėtume nusileisti.  

„Tikiu savo žaidėjais, antrų tokių rungtynių iš eilės negalime sužaisti. Pažįstu juos ne vienerius ir dvejus metus. Žinau, ko iš jų galima tikėtis ir kaip jie gali žaisti. Norisi manyti, kad pralaimėjimas Šiaurės Airijoje tebuvo atsitiktinumas ir ketvirtadienį į aikštę išeisime visiškai kitokie: su degančiomis akimis, su pergalei plakančiomis širdimis. Parodys vaikinai labai, labai daug noro ir nuo pat pirmos iki pat paskutinės minutės tikėsime, kad galime turėti kitokį rezultatą“, – vakarinėje treniruotėje teigė „Ekrano“ strategas.

„Su visa pagarba „Crusaders“ komandai, šiaurės airių ekipa – ne ta, kurios mes turėtume bijoti ir kuriai turėtume nusileisti.

Mano manymu, tikrai įmanoma įmušti Šiaurės Airijos klubui du įvarčius ir mūsų žaidėjai galvoja tik apie tą patį. Kaip jau sakiau, svarbiausia yra tikėjimas savo jėgomis ir vienas kitu. Jei žaidėjai nusiramins ir tuo patikės bei tinkamai nusiteiks kovai, du įvarčiai nėra ta riba, kurios negalėtume pasiekti“, – optimistiškai apie lemiamą Europos lygos dvikovą kalbėjo Valdas Dambrauskas.

Panevėžio „Ekranas“ ketvirtadienį, liepos 10 dieną stos į Europos lygos pirmojo atrankos etapo atsakomąją kovą su Šiaurės Airijos sostinės Belfasto „Crusaders“ ekipa. Panevėžio komandai atsakomojoje dvikovoje reikia laimėti 2:0 ar didesniu skirtumu, kad patektų į kitą etapą.

„Ekrano“ gynėjas Aleksandar Šušnjar teigė, kad mėlynai raudoni pasiruošę reabilituotis namuose: „Ką aš galiu pasakyti: mes galime 10 kartų geriau žaisti, nei Belfaste per pirmąjį mačą. Net nežinau, kas atsitiko tada. Tai futbolas, jie turėjo tris pusproges ir jas išnaudojo pelnydami trys įvarčius.

Galbūt kai kuriuos žaidėjus išvargino ilga kelionė. Tačiau tai ne priežastis ir nepasiteisinimas, mes taip negalime žaisti. Dabar turime atsakomąjį mačą namie. Reikia įmušti du įvarčius, mes galime tai pasiekti. Reikia 100 procentų susikoncentruoti, rungtyniauti kaip komandai, o ne individuliai ir pademonstruoti geriausią savo žaidimą. Mes galime ir turime patekti į kitą etapą“, – ryžtingai kalbėjo „Ekrano“ vidurio gynėjas A. Šušnjar, kuris Belfaste rungtynių gale sušvelnino rezultatą.

„Varžovai sieks gintis, užsidarys savo aikštės pusėje. Mūsų tikslas – pramušti jų sieną, jei pasiektume greitą įvartį, įgytume pasitikėjimo, atsirastų daugiau šansų. Du įvarčiai į varžovus vartus – nėra neįmanoma misija“, – kalbėjo vidurio gynėjas.

Jam pritarė ir Panevėžio „Ekrano“ saugas Edgaras Baranauskas: „Net nesinori prisimnti pirmojo mačo. Manau, tai buvo kažkoks nesusipratimas. Mes neturime teisės taip žaisti.

 Reikia 100 procentų susikoncentruoti, rungtyniauti kaip komandai, o ne individuliai ir pademonstruoti geriausią savo žaidimą. Mes galime ir turime patekti į kitą etapą

A lygoje esame įveikę žymiai geresnes komandas. Tai buvo mūsų pačios blogiausios rungtynės, kokias tik teko šį sezoną žaisti.

Žinome, kokia taktika žaisti ketvirtadienį. Išanaizavome savo klaidas, bus priešingas mačas nei buvo Šiaurės Airijoje.

Manau, varžovams įmušime daugiau nei du įvarčius. Pasikartosiu, negalime taip žaisti, kaip rungtyniavome Belfaste“, – prieš „Ekrano“ treniruotę kalbėjo Panevėžio ekipos saugas Edgaras Baranauskas.

Atsakomojo mačo pradžia – ketvirtadienį, 18.30 val. „Aukštaitijos“ stadione.

VIDEO: "Ekrano" ekipa rengiasi Europos lygos mačui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius