-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ekrano“ treneris neslėpė apmaudo: „Savų žiūrovų akivaizdoje šitaip žaisti negalima“

Panevėžio „Ekranas“, namuose priėmęs Marijampolės „Sūduvą“, buvo priverstas pripažinti svečių pranašumą. Marijampoliečiai pergalę „Aukštaitijos“ stadione šventė po septynerių metų pertraukos, šeimininkus jie įveikė rezultatu 3:1.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / fkekranas.lt nuotr.

Po pralaimėto mačo FKE strategas Valdas Dambrauskas buvo nusivylęs rezultatu ir tvirtino, kad panevėžiečių ekipos tikslai ir planai prieš mačą buvo visiškai kitokie.

„Kaip galima vertinti rungtynes, kurias pralaimi namuose prie savo žiūrovų? Vertiname blogai ir labai blogai. Vėlgi, problemos gynyboje, nes visus tris įvarčius gavome iš vidurinės zonos. Pasaugojimas zonų, palikimas už nugarų. Tomis klaidomis „Sūduva“ labai gerai pasinaudojo. Trūko ir žaidybinės drausmės, nes ypač antrą kėlinį žaidėjams buvo konkrečios užduotys, kad neišeitų, nepaliktų savo zonų. Ypač vidurio zonoje, tarp gynėjų ir tarp saugų. Buvo liepta vos ne asmeniškai prižiūrėti N. Valskį, bet kaip matėme, jis gal ir mažiau aktyvus buvo, bet tą įvartį antrame kėlinyje vis vien įmušė“ – apmaudo neslėpė FKE treneris Valdas Dambrauskas.

„Po antro įvarčio žaidimas tapo atviras, nes bandėme gelbėti situaciją, tačiau tai žaidėjų nuo atsakomybės visvien neatleidžia. Trečias įvartis vėlgi...sunku net paaiškinti tokias klaidas. Po rungtynių žaidėjams sakėme, kad taip žaisti negalima. Taip neturi būti. Ypač namuose, ypač prie savų žiūrovų. Po kiekvienų rungtynių vyksta ir analizė, ir treniruojamės, ir dirbame, bet kolkas to ėjimo į priekį nelabai matyti.“ – komandos žaidimu nusivylęs buvo V. Dambrauskas.

„Dėl oro sąlygų žaidimas tapo greitesnis, nes kaip matėme pirmame kėlinyje, tike viena, tiek kita komanda momentų turėjo. Kaip sakoma, sąlygos visiems vienodos. Tiek mums, tiek „Sūduvai“. Čia negali būti pasiteisinimų. Kai Marijampolėje žaidėme antrojo rato rungtynes ir laimėjome 1:0, oro sąlygos buvo analogiškos“ – apie lietingą futbolo vakarą kalbėjo „Ekrano“ treneris.

„Šiandien ir Donatas Petrauskas po traumos, po ilgos pertraukos laukė savo šanso ant atsarginių žaidėjų suolelio, bet rungtynės taip susiklostė, kad šiandien jis neišėjo. Tikiuosi, kad kitoms rungtynėms jis bus sveikas šimtu procentu, nes jo komandai labai trūksta“ – apie į rikiuotę jau grįžtantį ekranietį kalbėjo V.Dambrauskas.

„Sūduvos“ vyr. treneris Darius Gvildys kalbėjo optimistiškiau ir tvirtino, kad po pergalės prieš čempionus ekipa puosėlėja ambicijas pakovoti ir dėl čempionato apdovanojimų.

„Kažkokia vidinė nuojauta buvo, kad galime labai gerai sužaisti. Mes stengėmės tiek pirmame, tiek antrame kėlinyje daugiau žaisti nuo „gynybos“, nes žinojome, kad jei varžovams duosime laisvai žaisti, jie tą ir padarys. Mūsų akcentas buvo labai greitas išėjimas į ataką. Mes žiūrėjome keletą panevėžiečių rungtynių ir matėsi, kad jie šioje vietoje turi problemų. Jie mėgina atakuoti ir atsiveria. Šiandien ypač antrą kėlinį tai matėsi. Pasiekėme rezultatą tokį, kurio norėjome“ – po pergalingo mačo kalbėjo FK „Sūduva“ vyr. treneris Darius Gvildys.

„Pati pradžia buvo tokia, kad turėjome keletą momentų, o vaikinai net ir prie 1:0 nenuleido rankų. Žvelgiant į žaidimą man atrodo, kad vaikinai juto, jog jie gali gerai sužaisti. Aišku, jeigu pirmame kėlinyje „Ekranas“ būtų išnaudojęs ir antrą progą, tuomet situacija jau būtų pasikeitusi kardinaliai. Kantriai gynėmės, laukėme savo momentų, išlyginome rezultatą ir jį persvėrėme. Manau, kad buvome geresni šiandien. Galima džiaugtis, bet reikia suprasti ir tai, kad laukia „Kruoja“, laukia „Banga“. Jie tikrai mums stengsis įkasti, todėl apie atsipalaidavimą negali būti net kalbos, jei tikimės kovoti dėl medalių“ – mintimis dalijos „Sūduvos“ ekipos strategas.

„Oro sąlygos buvo vienodos tiek „Ekrano“ žaidėjams, tiek „Sūduvos“, todėl tai tik sąlyginiai dalykai. Kada palyja, kamuolys slysta greičiau ir gintis sunkiau, nes ir judėjimo kryptį keisti gerokai sudėtingiau. Bet ir tokiomis sąlygomis sužaidėme labai gerai“ – apie rungtynių metu stadioną merkusį lietų sakė D. Gvildys.

Du įvarčius įmušęs „Sūduvos“ žaidėjas N. Valskis tvirtino, kad „Ekranui“ įmušti du įvarčius pavyksta ne kiekvienam ir ne kasdien, todėl tokia rungtynių baigtis jį itin džiugina.

„Tiesiog susikaupę išėjome į aikštę, motyvacijos buvo labai daug, nes dar nebuvome prieš lyderius laimėję.Pirmame kėlinyje trūko tiktai to tikslaus perdavimo. Dėl to antrame kėlinyje šiek tiek pradėjome tiksliau perdavinėti kamuolį, padarėme išvadas. Taip ir pasiekėme tą pergalę.Futbolą šiandien įtakojo ir oro sąlygos, slidu, dideli tarpai tarp gynėjų ir saugų buvo. Įsibėgėdavome ir mes, ir jie, todėl manau, kad gražios rungtynės gavosi“ – mačą apibendrino „Sūduvos“ ekipos narys Nerijus Valskis.

„Džiugu įmušti du kartus, nes ne kiekvienas „Ekranui“ įmuša du įvarčius.Dėl to labai džiaugiuosi, bet už viską svarbiau – trys taškai. Lyginant pagal praėjusius metus, manau, kad „Ekranui“ šiemet kažko trūksta. Gal ne tuos žaidėjus pasirinko. Žinoma, gal atsigaus kitais metais, tikėkimės. Žinoma, mes irgi tikimės, kad ir patys žaisime dar geriau. Laikas parodys. Nuo lyderių trejeto šiuo metu atsiliekame septyniais taškais, tačiau rungtynių dar daug, todėl rankų nenuleidžiame. Eisime ir kovosime dėl apdovanojimų“ – kalbėjo du įvarčius „Ekranui“ įmušęs N. Valskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius