Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ekrano“ treneris Valdas Urbonas: „Tikslas yra vienas – patekti į kitą Čempionų lygos etapą“

„Tikslas yra vienas – patekti į kitą etapą“, – prieš atsakomąsias UEFA Čempionų lygos antrojo atrankos etapo rungtynes pareiškė Lietuvos čempiono Panevėžio „Ekrano“ klubo vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / fkekranas.lt nuotr.

Prieš savaitę Dubline vykusioje pirmojoje poros dvikovoje pranašumo neįgijo nei Dublino „Shamrock Rovers“, nei „Ekranas“ – mačas baigėsi be įvarčių 0:0.

„Išvykos rungtynių rezultatas nėra mums blogas. Ar jis yra palankus, matysime antradienio varžybose“, – tęsė V.Urbonas.

„Varžovai kažkuo labai nenustebino. Visas 90 minučių vyko įnirtinga kova, netrūko daug fizinio kontakto. Nebuvo lengva, įtampa tvyrojo visas rungtynes. Galbūt nesukūrėme daug momentų puolime, negrasinome varžovų vartams, bet žaidime mintis buvo. Susipažinome su varžovų komanda, dabar kur kas lengviau. Antradienio rungtynių tikslas – skirti daugiau dėmesio atakų kūrimui priekyje, neužmirštant gynybos. Praleistas įvartis kardinaliai pakeistų visą situaciją. Turime būti kantrūs, susikaupę, koncentruoti, tokiu atveju turėsime galimybių pakliūti į kitą etapą.“

„Ekrano“ treneris tikino, kad komanda bus pasiruošusi kautis dėl pergalės.

„Žaidėjai yra gerai nusiteikę, nėra traumuotų mūsų gretose. Ruošiamės intensyviai, džiugina futbolininkų atsidavimas, pastangos. Yra pagrindo antradienį tikėtis gero žaidimo ir galutinės pergalės“, – teigė V.Urbonas.

V.Urbonas pasidžiaugė, kad „Ekranaui“ šeštadienį nereikėjo kovoti A lygoje – apie pasitraukimą iš Lietuvos futbolo čempionato pareiškusi Vilniaus REO ekipa stadione nepasirodė.

„Tai, jog šeštadienį nebuvo rungtynių, iš vienos pusės yra paranku. Kitą vertus, esame įpratę pergales pasiekti aikštėje, iškovoti tris taškus. Ta pertrauka, manau, buvo į naudą. Mes ir anksčiau planavome jas atidėti, tačiau keitėsi situacija ir rungtynių nukėlimas buvo atšauktas. Dabar futbolininkai išvengė papildomo nuovargio, išvengta traumų tikimybės“, – sakė V.Urbonas.

Manto Savėno, Ramūno Radavičiaus ir Andriaus Veličkos prieš kovas UEFA Čempionų lygos atrankoje netekusio „Ekrano“ treneris neišgyvena.

Mes ne kartą įrodėme, jog mes esame komanda, o ne kelių lyderių ekipa, – teigė V.Urbonas.

„Vėl kalbėti apie išėjusius iš komandos žaidėjus neverta – jiems linkime sėkmės. Dėl to komandos gyvenimas nesustoja, kiti žaidėjai nekantrauja gauti savo šansų, parodyti savo sugebėjimus. Lyderis per dieną neužauga. Mūsų kolektyvas yra pakankamai stabilus ir gerai sukomplektuotas. Pokyčiai iš esmės komandos veido nekeičia. Turime tris naujus žaidėjus. Gaila, kad Arsenijus Buinickis dar negalės rungtyniauti antradienio mače. Reikia laiko norint atskleisti naujokų galimybes, bet, kaip studentai prieš egzaminą, daug laiko neturime“, – dėstė V.Urbonas.

„Ar komandoje yra lyderių? Joje visada yra lyderių, tačiau ne čia esmė. Mes ne kartą įrodėme, jog mes esame komanda, o ne kelių lyderių, kelių žaidėjų ekipa. Stengiamės šia linkme ir toliau dirbti. Savo tikslų neatsisakome, stengsimės bet kur ir bet kada siekti pergalės“, – pabrėžė V.Urbonas.

Sėkmės atveju, kitame – trečiajame – Čempionų lygos atrankos etape Lietuvos čempionų lauktų garsus Briuselio „RSC Anderlecht“ (Belgija) klubas. Į Čempionų lygos grupių etapą pateks tik keturis atrankos ratus įveikę klubai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius