Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ekrano“ vadovas finansinių problemų nedramatizuoja: nematydami perspektyvos žaidėjai nekovotų

Išskirtiniame interviu portalui futbolas.lt Panevėžio „Ekrano“ klubo prezidentas Aušrys Labinas papasakojo apie dabartinę padėtį šalies čempionų komandoje, pelną po pergalės prieš „Shamrock Rovers“, rungtynes su „Anderlecht“ Vilniuje ir taip pat braižė šviesią komandos perspektyvą.
Vietoj rungtynių – treniruotė
Vietoj rungtynių – treniruotė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 UEFA

– Paaiškinkit fenomeną: klubui sunku, žaidėjams sunku, o jie nušluosto nosį Airijos čempionams. – futbolas.lt paklausė A.Labino.

– Taip yra todėl, kad mes esame komanda. Pergalę lėmė vieningumas, nusiteikimas, nugalėtojų charakteris bei mūsų situacijos žinojimas iš vidaus. Mes ją geriau žinome, nei žmonės iš šalies, todėl mes jos tiek nedramatizuojame.

– Tai pasakykite, kad žinotų ir žmonės iš šalies.

– Jau esu sakęs, kad klubas susiduria su sunkumais, bet jie nėra tokie dramatiški, kad klubui grėstų nemokumo klausimai, čempionato nebaigimo ar žaidėjų išsibėgiojimo. To nėra. Sakykime, yra tik problemėlės, kurios ir trumpalaikės ir neesminės. Juk patys suprantate, kad jei žaidėjai pusmečiais negautų pinigų, nematytų klube perspektyvos, tai jie nei kovotų, nei stengtųsi, nei nauji žmonės prisijungtų prie komandos.

– O kaip su dabartiniais žaidėjais? Galite patvirtinti, kad daugiau niekas nebepabėgs?

– Tai kad iš mūsų niekas ir nepabėgo. Ta prasme, M.Savėnas nebūtų gavęs penkis kartus didesnio pasiūlymo iš Kazachstano, nei turėjo „Ekrane“, jis niekur nebūtų bėgęs. Su A.Velička tas pats – nebūtų gavęs pasiūlymo iš Azerbaidžano klubo, tai irgi niekur nebūtų bėgęs. Kiek kitaip su R.Radavičiumi, kuris liko Lietuvoje ir netikiu, kad už labai didesnius pinigus negu „Ekrane“. O daugiau niekas niekur nebėga ir niekas nieko nedaro.

– Grįžkime prie rungtynių su „Shamrock Rovers“. Kiek realios finansinės naudos „Ekranas“ gaus iš tos pergalės?

– Tai yra ženkli pinigų suma, kuri yra reglamentuota UEFA dokumentuose. Dalyvaudami trečiame čempionų lygos atrankos etape gausime 140 tūkstančių eurų. Jei ten nepavyks, nukrisime į UEFA Europos lygos atkrintamųjų varžybų etapą, ten gausime dar papildomai šimtą tūkstančių eurų. Taigi, kaip besusiklostytų varžybos, UEFA gruodžio mėnesį mažiausiai 240 tūkstančių eurų turėtų papildyti mūsų sąskaitą.

– Bet turbūt ne vien UEFA pinigais praturtėsite? Juk tokios rungtynės prisideda prie bilietų pardavimo, galbūt, atributikos..

–  Pasakysiu taip, jei kiekvienos čempionato rungtynės neštų tiek pajamų, kiek neša Čempionų lygos rungtynės, turiu omeny bilietus, restoranus, maitinimus ir taip toliau, manau, visi Lietuvos klubai gyventų labai neblogai. Taigi, jei kalbėtumėm apie pajamas tik iš šalies, tai jos siekė apie 30 000 litų.

– Kitame etape „Ekrano“ laukia nepalyginamai stipresnis varžovas. Kurioje sąrašo dalyje „Anderlecht“ klubas buvo prieš burtų ceremoniją: kaip norimas ar kaip tik, kaip labai nenorimas?

– Čia buvo pats nenorimiausias, nes aiškiai stipriausias varžovas. Dar per burtus sakiau, kad visko gali atsitikti Liuksemburgo klubo ir Zalcburgo “Red Bull” poroje. Tai jeigu juos būtumėm ištraukę ir dabar turėtumėm žaisti prieš Liuksemburgą, tai manau, turėtumėm visus šansus, minimum, būti grupėse. Taip pat norėjome žaisti su BATE, nes labai nedidelės kelionių sąnaudos, be to ir pernai jų neišsigandome, tad nebūtumėm išsigandę ir šiais metais. O daugiau nežinau, Rumunijos čempionė „Cluj“, įsivaizduoju, stipri komanda, ir švedų “Helsingborg”.

Kita vertus, sužaisti su “Anderlechtu” mums yra didelė garbė, nes klubas dar nėra žaidęs su tokiu garsiu vardu. Buvo “Rosenborg”, buvo Zagrebo “Dinamo”, bet “Anderlecht” visa savo istorija yra ženkliausias klubas.

– Žmonės kalba, kad šiemet “Anderlecht” yra gerokai nukraujavęs ir tai gali būti “Ekrano” šansas..

– Aš tuo nesidomėjau, nes tai ne mano darbas, bet, įsivaizduoju, kad treneriai žino visą informaciją. Bet, kaip bebūtų, jie yra Belgijos čempionai. Be to, praėjusiais metais labai neblogai žaidė Europos lygos grupėse. Tikrai netikiu, kad jie labai nukraujuos, nes jų akademijos dirba labai stipriai. Jeigu jie į “Chelsea” gali parduoti R.Lukaku, už tai gauti dešimtis milijonų, tai jie tuos pinigus gali investuoti į kitus. Gal tie vardai šiandien dar nėra žinomi, bet tai yra sezonas, kai jie taps žinomi. Šiaip, šis klausimas turėtų būti skirtas treneriams – sustiprėjo, susilpnėjo.. turime variantų, neturime.

Tik žinau, kad tai yra futbolas. Prisiminkime, BATE istorija Europos turnyruose prasidėjo nuo to, kai jie nugalėjo “Anderlecht” klubą. “Partizan”, kurį praėjusiais metais nugalėjo “Shamrock Rovers”, dar prieš metus irgi išmetė “Anderlechtą”. Tai kodėl mums nepabandžius bent pakovoti?

– Trečio atrankos etapo rungtynių Panevėžyje žaisti negalėsite. Rinkotės tarp Vilniaus ir Marijampolės ir pasirinkote Vilnių. Kodėl?

– Vilnių pasirinkome dėl Vilniaus (šypsosi). Keli klubo darbuotojai gyvena Vilniuje, viską organizuoti lengviau Vilniuje. Be to, Vilniuje gyvena pusė milijono žmonių, kurie galėtų, nevažiuodami šimtus kilometrų, ateiti į stadioną, o mes norime, kad daug žmonių pamatytų tokias rungtynes. Net ir panevėžiečiams paprasčiau – sėdi į automobilį, autostrada ir jau esi Vilniuje.

Marijampolės naudai buvo tik natūrali danga, bet šiuo atveju, ji nenusvėrė Vilniaus pliusų.

– Dabar dar trumpai A lygą. “Ekrano” situacija nemenkai priklauso ir nuo REO oficialių sprendimų: žais, nežais, bus pašalintas, nebus pašalintas.

– Aš kol kas girdėjau jų poziciją, kad jie traukiasi. O ten ar yra oficialūs raštai, ar nėra tų raštų, vadinkime, yra nihilizmas. Tarkime, jie nepasirodys rungtynėse Gargžduose, bus pašalinti iš pirmenybių ir dar iš jų bus atimti visi taškai bei visos komandos priartės prie mūsų. Manau, kad tai bus neteisingas sprendimas. Bet koks jis bus, toks bus.

– Sezono pradžioje turėjote ilgą atsarginių suolą, dabar jis nebe toks ilgas, o ir rungtynių skaičius, prisidėjus Europos kovoms, bus žymiai didesnis.

– O kodėl jūs galvojate, kad suolas nebe toks ilgas? Trys žaidėjai išėjo, trys atėjo. Ž.Kymantas jau įrodė, kad gali žaisti, A.Buinickio sugebėjai yra aiškūs. Gal jis mažiau pasiekęs nei R.Radavičius, bet jis jaunesnis, ambicingesnis. E.Girdvainis Italijoje treniravosi su aukščiausios lygos komandomis, todėl dėl jo klausimų irgi nekyla. Pridėkime dar ir tai, kad mūsų jaunimas paaugo puse metų, kur kiekvienas išėjęs, gali nustebinti. Žaidėme su “Sūduva”, išėjo E.Baranauskas, kurio net nepavardės niekas nežinojo, o buvo vienas geriausių žaidėjų. Tokių, kaip jis, turime ne vieną ir ne du. Tad dėl ko, dėl ko, bet dėl suoliuko absoliučiai nebijau.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius