-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ekranui“ ir „Dainavai“ nesuteiktos net I lygos licencijos – klubai žlunga

Panevėžio „Ekrano“ ir Alytaus „Dainavos“ klubams Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto sprendimu nesuteiktos šalies I lygos licencijos. Ekipos pirmenybėse dalyvauti negalės.
„Ekranas“ – „Banga“
„Ekranas“ pernai žaidė A lygoje / fkekranas.lt nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Tai iš esmės reiškia, kad šios komandos nustos egzistuoti, nebent kažkokiu būdu per aštuonias dienas iki I lygos pradžios sugebėtų gauti pinigų ir padengti skolas buvusiems žaidėjams.

„Ekrano“ klubo skolos vertinamos daugiau nei 115 tūkst. eurų, o klubo prezidentas Aušrys Labinas nesugebėjo surasti investuotojų, apie kuriuos ne kartą mįslingai kalbėjo.

Abu klubai dar pernai žaidė A lygoje, o „Ekranas“ per nepriklausomybės laikotarpį 7 kartus tapo šalies čempionu.

LFF Vykdomasis komitetas (VK) patvirtino, jog I lygos varžybose išimties tvarka galės dalyvauti Gargždų „Banga“, Alytaus „Auska“ ir FK „Panevėžys“.

Penkiems klubams – „Panevėžiui“, „Ekranui“, „Bangai“, „Auskai“ ir „Dainavai“ – buvo suteikta teisė dalyvauti I lygoje su sąlyga, jog šie klubai iki kovo 16 d. įgyvendins nustatytus licencijavimo reikalavimus. Tarp jų – panaikinti turimus pradelstus įsipareigojimus arba įrodyti, kad jų neturi. „Ekrano“ ir „Dainavos“ klubai neįgyvendino finansinio kriterijaus – nepadengė turimų pradelstų įsipareigojimų. 

Atsižvelgiant į esamas aplinkybes, LFF Vykdomasis komitetas patvirtino, jog I lygos pirmenybėse šį sezoną galės dalyvauti 18 komandų. Dėl anksčiau priimtų sankcijų „Banga“ ir „Auska“ pradės sezoną su 3 taškų deficitu, „Panevėžys“ – su 6 taškų deficitu.

I lygoje toliau žais praėjusio sezono dalyviai Vilniaus MRU, Kazlų Rūdos „Šilas“, Jonavos „Lietava“, Kėdainių „Nevėžis“, Tauragės „Tauras“, Radviliškio „Lokomotyvas“, „Šilutė“, Vilniaus „Žalgiris B“ (pavadinimą pakeitęs „Žalgirietis“) ir „Palanga“, naujokai iš II lygos F.B.K „Kaunas“, Telšių „Džiugas“, Kretingos „Minija“ ir Kelmės „Kražantė“ bei dublerinės Pakruojo „Kruojos“ ir „Trakų“ komandos.

I lygos pirmenybės startuos kovo 28-ąją ir finišuos spalio 31-ąją. Varžybų tvarkaraštis bus paskelbtas artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius