-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekstravagantišku smūgiu žavėjęsis E.Jankauskas – laimingas: „Totaliai dominavome“

Lietuvos rinktinė padarė tai, ką padaryti privalėjo – išliko UEFA Tautų lygos C divizione. Atsakomajame mače su Gibraltaru Edgaro Jankausko auklėtiniai dominavo aikštėje, laimėjo 1:0, o treneris buvo patenkintas vaizdu aikštėje. Nors pasigedo treneris daugiau įvarčių, tačiau liko sužavėtas kapitono tiksliu smūgiu.

Pirmosios rungtynės „Algarve“ stadione Portugalijoje baigėsi lietuvių pergale 1:0, tad nykštukinio Gibraltaro futbolininkai ant Dariaus ir Girėno vejos žengė turėdami gyvą viltį.

Laimei, ją lietuviams pavyko nužudyti antrojo kėlinio pradžioje, kuomet po puikaus Pijaus Širvio perdavimo įvartį mušė Fiodoras Černychas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./UEFA Tautų lygos rungtynės Lietuva – Gibraltaras
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./UEFA Tautų lygos rungtynės Lietuva – Gibraltaras

Bendras dviejų rungtynių rezultatas tapo 2:0, o lietuviai, patys atlikę net 26 smūgius, iš kurių 9 skriejo į vartų plotą, varžovams į Emilijaus Zubo ginamą stačiakampį pykštelėti taip ir neleido.

„Bendru vaizdu esu labai patenkintas, – po rungtynių kalbėjo treneris E.Jankauskas. – Totaliai dominavome šiose rungtynėse visais atžvilgiais, visais komponentais. Vienintelis dalykas, kuo galėtume būti nepatenkinti, tai tuo, kad įvarčių galėjo būti daugiau.

Ir praėjusiose rungtynėse turėjome daug progų, atlikome daug smūgių, šios rungtynės buvo ženkliai geresnės, nors rezultatas toks pats. Žaidimo kontrolės kokybė buvo puiki, buvome aiškūs situacijos šeimininkai, išleidome debiutantą Matą Vareiką. Noriu padėkoti žmonėms, kurie atėjo į stadioną, ypač Vyčio tribūnai, jų palaikymas labai jautėsi. Vyrai atliko darbą, kurį atlikti turėjome.“

Prieš pat susitikimo startą Lietuvos rinktinei teko atlikti nulinį keitimą – Arvydą Novikovą sudėtyje pakeitė Paulius Golubickas.

„Paulius labai gerai sužaidė, buvo vienas geriausių aikštėje, jautėsi užtikrintumas, pasitikėjimas savo jėgomis. Esu patenkintas kolektyvine dvasia, komanda buvo vieninga, padariusi išvadas, nedavėme laisvės jų pavojingiausiam žaidėjui, visiškai išjungėme jį iš rungtynių, susitvarkėme su jų ilgais išmetimais į baudos aikštelę. Mūsų prioritetas buvo išlaikyti emocinį šaltumą, emocinę kontrolę, kuria nebuvome patenkinti po pirmojo mačo“, – teigė treneris.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./UEFA Tautų lygos rungtynės Lietuva – Gibraltaras
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./UEFA Tautų lygos rungtynės Lietuva – Gibraltaras

„Tikiuosi, kad (A.Novikovui – aut. past.) nieko rimto nebus, bet dėl negalavimo jis rungtynes praleido, – pridūrė E.Jankauskas. – Pabandė prieš rungtynes, bet buvo teisingas sprendimas nežaisti. Amžius daro savo, reikia saugoti sveikatą, per vienas rungtynes gali ir karjerą užbaigti.“

Kalbėdamas apie P.Širvio ir F.Černycho sukurtą įvartį treneris neslėpė nuostabos.

„Man pasirodė, kad paprastesnių neįmušėme, o čia – aukštas pilotažas, – sakė E.Jankauskas. – Pjautas kamuolys tarp gynėjų, Fedia vos ne nuo linijos įvartį įmušė, nežinau, kaip tas kamuolys vartuose atsidūrė. Įdomus, ekstravagantiškas įvartis. Ir perdavimas buvo gana sudėtingas.“

Tai buvo 15-asis F.Černycho įvartis Lietuvos rinktinės gretose, rezultatyvesnis už jį per visą šalies istoriją yra tik karjerą jau baigęs buvęs LFF prezidentas Tomas Danilevičius, pasižymėjęs 19 kartų.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./UEFA Tautų lygos rungtynės Lietuva – Gibraltaras
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./UEFA Tautų lygos rungtynės Lietuva – Gibraltaras

E.Jankauskas įsitikinęs, kad kapitonas užkops į viršūnę šiame sąraše.

„Šimtas procentų. Na gerai, gal 99“, – šyptelėjo strategas.

Ir nors du įvarčius per dvejas rungtynes Lietuvos rinktinė mušė, smūgių per 180 minučių atliko daugiau nei 50.

„Pristigo realizacijos, kažkur vartininkas gerai sužaidė, šiandien, kiek žinau, geriausiu jų komandos žaidėju išrinktas vartininkas. Norėtųsi įvarčių daugiau, ir vyrai nori juos mušti. Po pirmųjų rungtynių teko pripažinti, kad nebuvo sėkmingiausia diena. Per pertrauką kalbėjome, kad į budistų bažnyčią reikės eiti. Gerai, kad pramušėme galiausiai“, – kalbėjo E.Jankauskas.

Jau po pirmojo mačo treneris nemažai kalbėjo apie Gibraltaro komandos provokacijas aikštėje, o 15min paprašytas varžovų nešvarius veiksmus pakomentavo plačiau.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./UEFA Tautų lygos rungtynės Lietuva – Gibraltaras
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./UEFA Tautų lygos rungtynės Lietuva – Gibraltaras

„Pažiūrėjus kiek kartų mūsų žaidėjai gulėjo susiėmę už krūtinės ar kojos... Tikrai jie nesimuliuoja tokių pražangų. Mes pasidarėme ir video filmuką apie visas nešvarias pražangas, šiose rungtynėse žinojome, kas gali būti po bet kurio kontakto – paliekamos alkūnės, paleidžiama koja. Reakcija iš mūsų šiandien buvo kitokia. Jau žinojome, kas gali būti, matėme žingsnį į priekį, į ką situacijos gali išsirutulioti, ir gerai susitvarkėme“, – džiaugėsi E.Jankauskas.

Ši pergalė reiškia, kad Lietuvos komanda liks Tautų lygos C divizione, kurio kovos vyks jau šiemet. Anksčiau ištraukti burtai lėmė, jog antroje grupėje E.Jankausko auklėtiniai varžysis su Rumunijos, Kipro ir Kosovo rinktinėmis.

Pralaimėjimo atveju lietuviai būtų keliavę į D divizioną ir stumdęsi su nykštukiniu San Marinu ir Lichtenšteinu.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edgaras Jankauskas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edgaras Jankauskas

„Skirtumas tarp divizionų yra tas, kad nukritus į rūsį būtume visiškai nematomi arba matomi labai mažai, – kalbėjo E.Jankauskas. – Tada tikrai nebūtų septynių žaidėjų išvažiavimų į geresnius klubus, nebūtų jausmo, kad Lietuvos futbolas įgauna šviesesnį veidą, žaidėjai nebūtų daug kam įdomūs, gal nebūtų išvis niekam įdomūs.

Dabar esame lygoje, kur nebūsime favoritai, bet būsime matomi, žaisime su stipriais varžovais. Gerai sužaidus, vėl bus galimybė išvažiuoti geresnius klubus, A lygos žaidėjai gal turės galimybę išvažiuoti į užsienio lygas. Skirtumas didelis. Džiaugiuosi, kad išlikome. Prieš tai turėsime dar Baltijos taurės turnyrą, kur turime išsikėlę tikslus. Laukia įdomūs metai, neįsivaizduoju, kokie jie būtų, jei būtume kritę į dugninį divizioną.“

Už išlikimą C divizione rinktinei federacija pažadėjo 50 tūkst. eurų premiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius