Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„El Clasico“: ar „Barcelona“ dar labiau priartės prie „Real“?

Šeštadienį iš esmės galime sužinoti šio sezono Ispanijos čempioną – jei Madrido „Real“ įveiks ar bent nepralaimės „Barcelona“ klubui, trofėjaus likimas bus praktiškai aiškus.
Lionelis Messi prieš Cristiano Ronaldo.
Lionelis Messi prieš Cristiano Ronaldo. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Barcelona“ – Madrido „Real“
Stadionas: „Camp Nou“, Barselona (Ispanija)
Teisėjas: Alberto Undiano Mallenco
Pradžia: 21.00 (Lietuvos laiku)

Tačiau sirgaliai šį sezoną savo akimis matė, kaip saugus 10 taškų sostinės komandos pranašumas ištirpo vos iki keturių – „Real“ keliskart sužaidė lygiosiomis, o „Barcelona“ laimėjo net 11 mačų iš eilės.

Pepo Guardiolos auklėtinių pergalė reikštų, jog iš Jose Mourinho komandos pranašumo beliktų taškas, kurį tektų ginti ir sudėtingose rungtynėse prieš „Sevilla“ ir Bilbao „Athletic“.

Dabar abi komandos grįžta į nacionalinį frontą po nesėkmių Europoje: Čempionų lygos pusfinalyje Miunchene „Real“ 1:2 pralaimėjo „Bayern“, o „Barcelona“ Londone 0:1 turėjo pripažinti „Chelsea“ pranašumą.

P.Guardiola žurnalistams sakė manąs, kad varžovai „Camp Nou“ stadione sieks pergalės: „Jie atvyks nugalėti, spaus ir mėgins rasti spragų gynyboje – šiuo aspektu "Real" yra labai stipri komanda. Tikrai nemanau, jog bus mėginama išlaikyti lygų rezultatą.“

Anot specialisto, net ir titulo praradimas nereikštų tragedijos: „Nesutinku su mąstymu, pagrįstu nugalėtojų – pralaimėtojų terminais. Dukart Čempionų lygos finale įveikėme "Manchester United", tačiau nemanau, kad šis Anglijos klubas yra pralaimėtojas. Nesutinku su teiginiu, kad antra vieta yra pirma tarp pralaimėjusiųjų.

"Real" pastaruosius trejus metus taip pat nebuvo pralaimėtojai. Šiame sezone prieš mačą su Madrido "Atletico" buvome atsilikę net 13 taškų, tad didžiuojuosi savo auklėtiniais, kurie tiek daug pasiekė.“

Prieš kelerius metus „Real“ treniravęs Berndas Schusteris pareiškė manąs, kad sostinės vienuolikė žais dėl lygiųjų, tačiau tai neigė ir J.Mourinho asistentas Aitoras Karanka.

„Šis mačas atspindės ankstesnius susitikimus "Camp Nou" stadione, kuriose įmušėme įvarčius ir pasiekėme lygiąsias. Šeštadienį turės dominuoti toks pats požiūris. Šie trys taškai labai svarbūs, tačiau bet kokiu atveju reikės sužaisti dar ketveres rungtynes“,- sakė jis.

Ir pridūrė: „Prieš tokią dvikovą niekas nuovargio nejaučia. Galvojame tik apie jį, o ne kitos savaitės Čempionų lygos mūšį.“

Kaip įprasta, prieš „Barcelona“ ir „Real“ akistatą netrūksta lyginimų, kurių pagrindinis – Lionelis Messi prieš Cristiano Ronaldo. Abu futbolininkai Ispanijos čempionate jau yra įmušę po 41 įvartį, taip pagerindami praėjusio sezono C.Ronaldo rekordą (40).

„Real“ gerbėjus turėtų neraminti faktas, kad Messi net 28 tikslius smūgius atliko būtent „Camp Nou“ stadione, tačiau iš kitos pusės – C.Ronaldo pasižymėjo 20 kartų varžovų aikštėse.

Numanomos startinės sudėtys:

„Barcelona“: V.Valdesas; D.Alvesas, G.Pique, J.Mascherano, C.Puyolis; S.Busquetsas, Xavi, A.Iniesta; Pedro, L.Messi, Alexis Sanchezas.

„Real“: I.Casillasas; A.Arbeloa, Pepe, S.Ramosas, Marcelo; X.Alonso, S.Khedira, L.Diarra; K.Benzema, C.Ronaldo, A.Di Maria.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius