Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Emocingą mūšį Dortmunde laimėjęs „Bayern“ iškovojo pirmą sezono trofėjų

Miuncheno „Bayern“ pademonstravo, kad ir šiame sezone nesiruošia dalinti Vokietijos futbolo trofėjų. Šalies čempionai devintą kartą klubo istorijoje iškovojo Vokietijos Supertaurę.
Thomasas Mulleris
Thomasas Mulleris / „Scanpix“ nuotr.

Juliano Nagelsmanno treniruojami bavarai pirmą sezono trofėjų išplėšė aršiausių konkurentų tvirtovėje.

„Bayern“ Dortmunde 3:1 nugalėjo vietos „Borussia“ klubą.

Du įvarčius nugalėtojams pelnė Lenkijos įvarčių mašina Robertas Lewandowskis, sykį pasižymėjo Thomasas Mulleris, o prūsų viltis trumpam buvo atgaivinęs komandos kapitonas Marco Reusas.

Bavarai į priekį išsiveržė 41-ąją minutę. Iki tol „Bayern“ vartininkas Manuelis Neueris bent kelis sykius gelbėjo savo komandą, tačiau pirmajam kėliniui einant į pabaigą iš už „Borussia“ gynėjų nugarų išdygęs R.Lewandowskis stipriu smūgiu galva nukreipė kamuolį į varžovų vartų tinklą.

„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis
„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis

Skirtumas padvigubėjo jau pačioje antrojo kėlinio pradžioje, 49-ąją minutę, kai R.Lewandowskis gudriai paliko kamuolį Th.Mulleriui, kuriam teliko nukreipti jį į tuščius vartus.

64-ąją minutę M.Reusas sušvelnino skirtumą fantastišku smūgiu iš už baudos aikštelės nepalikdamas jokių šansų M.Neueriui, bet po dešimties minučių R.Lewandowskis pasinaudojo grubia Manuelio Akanji klaida ir atstatė dviejų įvarčių persvarą.

„Bayern“ šalies Supertaurę laimėjo antrą kartą iš eilės ir devintą sykį klubo istorijoje. „Borussia“ šį trofėjų yra laimėjusi šešis sykius, o likusius septynis kartus Supertaure dalijosi kitos komandos.

Prieš rungtynių „Signal Iduna Park“ stadione pradžią komandos gražiai pagerbė praėjusį savaitgalį mirusią Vokietijos futbolo legendą Gerdą Mullerį.

Net 15 metų „Bayern“ klube spindėjusiam puolėjui plojo ne tik komandų futbolininkai, bet ir daugiatūkstantinė aršiausio bavarų priešo „Borussia“ klubo sirgalių minia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius