-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro 2016“ ketvirtfinalyje – futbolo klasika: Vokietija prieš Italiją

Šeštadienį Europos futbolo čempionate įvyks neabejotinai laukiamiausia ketvirtfinalio dvikova. Pasaulio čempionė Vokietijos rinktinė stos į kovą su „Euro 2016“ stebinančią ir pastarųjų dviejų Europos čempionatų laimėtoją iš turnyro pašalinusi Italijos komanda.
Joachimas Lowas ir Antonio Conte
Joachimas Lowas ir Antonio Conte

Du geriausi XXI amžiaus vartininkai, du puikūs futbolo specialistai-komandų treneriai, puikiai susižaidusi Vokietijos rinktinė prieš ne ką prasčiau veikiančią ir savo širdimi neutralius žiūrovus užburiančią Italiją.

Rungtynės dar nė neprasidėjo, o mes jau galime džiaugtis, kad išvysime mačą, kuris neabejotinai įeis į futbolo istoriją. Sakoma, kad šią dvikovą laimėjusi komanda laimės ir „Euro 2016“.

Išsami abiejų komandų taktinė analizė: 15min laida apie „Euro 2016“ – žvelgiantiems giliau: Vokietija – Italija

Istorija.

„Futbolas yra žaidimas, kuriame 22 vyrai dvi valandas spardo kamuolį, bet galiausiai laimi Vokietija“, – yra toks posakis, tačiau jis ne visai teisingas.

Nei pasaulio, nei Europos čempionatuose vokiečiai nėra įveikę Italijos rinktinės. Keturis sykius laimėjo italai, keturis sykius mačai baigėsi lygiosiomis.

Dar įdomiau – visi keturi šių komandų susitikimai atkrintamosiose varžybose baigdavosi Italijos rinktinės pergalėmis. Pastarasis sykis buvo 2012 metų Europos čempionato pusfinalyje, kur Vokietiją palaidojo Mario Balotelli šou.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mario Balotelli 2012 metų Euro pusfinalyje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mario Balotelli 2012 metų Euro pusfinalyje

Statistika.

Šiame Europos čempionate Vokietijos rinktinės dar nėra praleidusi nė vieno įvarčio. Italai taip pat praleido tik vieną – paskutinėse ir jiems nieko nelėmusios rungtynėse 0:1 pralaimėjo Airijai.

Vokietijos rinktinė čempionate vidutiniškai kamuolį kontroliuoja net 69 proc. mačo laiko, o perdavimus atlieka 91 proc. tikslumu. Abu šie skaičiai geriausi visame turnyre.

Be to, už vokiečius daugiau smūgių link vartų (78 smūgiai) atliko tik Anglija (83) ir Belgija (98). Vokiečiai link vartų vidutiniškai smūgiuoja po 19,5 karto per susitikimą, Italai – vos po 8,75 karto.

Italai tiksliai atlieka 82 proc. perdavimų, kamuolį vidutiniškai valdo 47 proc. laiko. Italai šiame pirmenybėse surinko jau 13 geltonų kortelių (daugiausia iš visų rinktinių) ir yra dažniausiai prasižengianti komanda. 68 pražangas jau padariusi Italija trimis atsilieka nuo portugalų, tačiau šie sužaidė rungtynėmis daugiau.

Italai net tris sykius savo varžovų vartininkus baudė per 5 paskutines mačų minutes. Graziano Pelle 90+2 min. nuskriaudė Belgiją, o 90+1 min. – Italiją. Ederis įvarčiu 88-ąją min. išplėšė pergalę prieš Švediją.

VIDEO: „Euro 2016“ ketvirtfinalio apžvalga: Vokietija - Italija

Žaidėjai.

Antonio Conte turi didžiulį galvos skausmą – dėl geltonų kortelių mačą turės praleisti Thiago Motta, o Daniele de Rossi patyrė traumą ir neaišku, ar galės žaisti.

Atraminio saugo pozicijoje rungtyniaujanti D.de Rossi yra gyvybiškai svarbus žaidėjas italų 3-5-2 taktinėje schemoje. Iki šiol jis startinėje sudėtyje nežaidė tik nieko italams nelėmusiose rungtynėse su Airija.

„Roma“ klubo atstovas dalyvaus Italijos rinktinės treniruotėje, kur treneris matys, ar futbolininkas gali žaisti. Net ir tokiu atveju D.de Rossi nebus pasirengęs sužaisti visas 90 minučių. Susitikimuose su Belgija ir Švedija D.de Rossi buvo pakeistas T.Motta 78 ir 74 min., aštuntfinalyje su Ispanija – jau 54 min.

Jei D.de Rossi žaisti negalės, į jo vietą A.Conte greičiausiai pasirinks Stefano Sturaro.

Vokietijos ir Italijos startinės sudėtys
Vokietijos ir Italijos startinės sudėtys

Įdomūs faktai.

  • Thomasas Mulleris per 13 rungtynių pasaulio čempionatuose yra įmušęs 10 įvarčių. Per 9 mačus Europos čempionatuose – nė vieno
  • Mario Gomezas jau turi 5 įvarčius Europos čempionatuose ir pagal rezultatyvumą pavijo dabartinį JAV rinktinės trenerį Jurgeną Klinsmanną
  • Mario Gomezas pelnė 21 įvartį 27-ose pastarosiose rungtynėse už Vokietijos rinktinę, kai mačą pradėdavo startinėje sudėtyje
  • Jeigu Bastianas Schweinsteigeris pasirodys aikštėje – tai buvo jo 37-osios rungtynės Vokietijos rinktinėje Europos arba pasaulio čempionatuose. Jis pagal šį skaičių pavys Miroslavą Klose – joks kitas žaidėjas pasaulyje nėra žaidęs daugiau mačų didžiuosiuose turnyruose
  • Italijos rinktinės gynėjai Andrea Barzagli ir Leonardo Bonucci yra vieninteliai, šiame čempionate starte pradėję visas 4 rungtynes
  • Trys pergalės (neskaitant laimėjimų po baudinių serijos) – Italija tiek pergalių per vieną Europos čempionatą paskutinį kartą pasiekė 2000 metais
  • Italijos rinktinė per 37 žaistas rungtynes Europos čempionatuose net 19-oje nepraleido įvarčio. Tai rekordas, vienu geresnis nei 18-a „sausų“ vokiečių rungtynių iš 47 žaistų
  • Vokietija laimėjo 14-a iš 17-os pastarųjų rungtynių didžiuosiuose turnyruose. Vienintelis pralaimėjimas patirtas prieš Italiją jau minėtame „Euro 2012“ pusfinalyje
    „Orakulo“ tikimybės
    „Orakulo“ tikimybės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius