Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro 2016“ pusfinalis: Velso ir Portugalijos mūšio apžvalga

„Euro 2016“ turnyro liko trys svarbiausios rungtynės. Trečiadienį 22 val. vakaro Liono mieste startuoja pirmasis Europos čempionato pusfinalis tarp Portugalijos ir Velso rinktinių.
Velsas prieš Portugaliją
Velsas prieš Portugaliją / Skirmanto Malinausko pieš.

Tai bus ne tik dviejų nacionalinių rinktinių mūšis. Aistras ypač kelia dviejų bendraklubių, Cristiano Ronaldo ir Garetho Bale'o, tarpusavio dvikova.

Madrido „Real“ veidu ir lyderiu vadinamas C.Ronaldo kol kas „Euro 2016“ čempionate nežiba, o portugalo šešėlyje Madride esantis Valas paskui save tempia visą rinktinės vairą.

15min.lt montažas/Garethas Bale'as ir Cristiano Ronaldo
15min.lt montažas/Garethas Bale'as ir Cristiano Ronaldo

Nors abu žaidėjai teigia, kad tarpusavio dvikovos jie nesureikšmina (o ir pozicijos aikštėje tokios, kad vienas prieš vieną juos matysime tikrai retai), tačiau sirgaliai, futbolo specialistai ir žiniasklaida laiko sulaikiusi kvapą.

Kas geresnis C.Ronaldo ar Ga.Bale'as – po šių rungtynių galbūt žinosime atsakymą. O jeigu jo tiesiogiai ir nepamatysime, manančių, kad žino bus daugybė.

Istorija. Velsas ir Portugalija iki šiol yra žaidę tik kontrolinėse rungtynėse. Tai komandos darė tris sykius, o pastarasis vyko dar 2000 metais, kai portugalai laimėjo 3:0.

VIDEO: Žvelgiantiems giliau: 15min laida apie „Euro 2016“. Portugalija – Velsas

Statistika.

Po 2 įvarčius per rungtynes vidutiniškai pelnanti Velso rinktinė pagal rezultatyvumą čempionate nusileidžia tik šeimininkei Prancūzijai (vid. 2,2 įvarčio). Tik 6 įvarčius įmušę portugalai (vid. 1,2) yra tik aštunti čempionate apskritai ir patys nerezultatyviausi tarp pusfinalininkų ketverto.

Pagal gynybinius sugebėjimus Velsas varžovus irgi lenkia – praleido keturis įvarčius, o portugalai penkis.

Itin pabrėžiama, kad Portugalijos rinktinė šiame turnyre dar nelaimėjo rungtynių (per pagrindinį laiką), tačiau pamirštama, kad nė vienų ir nepralaimėjo. Tuo tarpu Velsas grupėje turėjo pripažinti anglų pranašumą.

Portugalai „Euro 2016“ turnyre jau yra atlikę 95 smūgius link varžovų vartų (vid. 19 per mačą). ir pagal šį skaičių juos lenkia tik trimis sykiais dažniau smūgiavę belgai. Velsiečiai tai daro kur kas rečiau – vid. 11,8 karto per susitikimą.

Portugalai taip pat labai dažnai prasižengia, tačiau ir patys itin daug gauna į kojas. Tiek jie, tiek prieš juos prasižengta po 71 kartą – abu rezultatai yra antri didžiausi turnyre. Vis dėlto per 5 rungtynes jie gavo tik 5 geltonas korteles. Tai yra geriausias rezultatas iš visų ketvirtfinalį pasiekusių komandų.

Portugalija – Velsas
Portugalija – Velsas

Žaidėjai.

Velso rinktinė turi surinkusi irgi nedaug kortelių, aštuonias, tačiau Aaronas Ramsey ir Benas Daviesas gavo po dvi ir nežais pusfinalyje. Portugalijos rinktinės gretose dėl tos pačios priežasties neišvysime atraminio saugo Williamo Carvalho.

Pastarąjį turėtų pakeisti Danilo Pereria, A.Ramsey vietą greičiausiai užims Dawidas Edwardsas, tačiau treneris gali vietą startinėje sudėtyje patikėti ir Jonathanio Williamsui. Vietoj B.Davieso greičiausiai išvysime Jamesą Collinsą.

Įdomūs faktai.

  • Portugalijos rinktinė yra daugiausia rungtynių (33 rungt.) Europos čempionatuose sužaidusi komanda, kuri niekada nelaimėjo titulo
  • Treneris Fernando Santosas su rinktinė nėra pralaimėjęs pastarųjų 12-os rungtynių – 8 pergalės ir 4 lygiosios. Visos pergalės pasiektos vieno įvarčio skirtumu
  • „Euro 2016“ turnyre portugalai nėra pasiekę pergalės per 90 minučių, tačiau kol kas nėra ir pralaimėję
  • Portugalai yra laimėję 3 iš 4 baudinių serijų didžiuosiuose turnyruose. Didesnį laimėjimų procentą turi tik Vokietija (iš tų, kurios turėjo bent 4 serijas)
  • Tik Prancūzija (11) yra įmušusi daugiau įvarčių šiame turnyre nei Velsas (10)
  • Cristiano Ronaldo abu savo įvarčius turnyre pelnė būtent Lione, kai portugalai 3:3 sužaidė su Vengrija. C.Ronaldo trūksta vieno įvarčio iki visų laikų Michelio Platini rekordo – 8 įvarčių Europos čempionatuose
  • Velsas yra Europos čempionatų debiutantai, tačiau kartą dalyvavo planetos pirmenybėse. 1958 m. būsimai čempionei Brazilijai su Pele nusileido ketvirtfinalyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius