-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro 2016“ rungtynės gali būti žaidžiamos tuščiuose stadionuose

Šių metų Europos futbolo čempionatas Prancūzijoje gali būti nukeltas arba jo rungtynės žaidžiamos tuščiuose stadionuose, jeigu saugumo tarnybos nuspręs, kad yra teroristinio išpuolio pavojus, trečiadienį pareiškė UEFA pareigūnas, skelbia „Reuters“.
Tuščias stadionas
Tuščias stadionas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Euro 2016“ direktorius Martinas Kallenas trečiadienį Vokietijos „Sport Bild“ žurnalui teigė, kad čempionato organizatoriai ir Prancūzijos saugumo tarnybos dirba kartu ir svarsto variantus, kas būtų, jeigu iškiltų didelė išpuolio grėsmė.

Nerimas dėl teroristinių aktų Prancūzijoje sustiprėjęs po lapkričio 13-osios išpuolių, kai per islamistų atakas Paryžiuje žuvo 130 žmonių. Išpuoliai buvo surengti baruose, restoranuose, koncertų salėje, trys savižudžiai susisprogdino prie „Stade de France“ stadiono. Šiame stadione bus žaidžiamos pirmosios „Euro 2016“ rungtynės, čempionato finalas ir dar penki mačai. 

M.Kalleno teigimu, negalima atmesti tikimybės, kad „Euro 2016“ datos gali netikėtai būti pakeistos. Tuomet rungtynės būtų žaidžiamos tuščiuose stadionuose, nes „mačui bilietus turintys žiūrovai neturėtų pakankamai laiko pasirūpinti kelione ir viešbučiu“.

„Saugumas – prioritetas, aukštesnis už bet kurį kitą“, – jis sakė sporto žurnalui.

Trečiadienį Paryžiuje surengtoje spaudos konferencijoje „Euro 2016“ organizacinio komiteto prezidentas Jacques'as Lambert'as ramino, kad šis scenarijus – mažai tikėtinas.

„Šiandien pavojaus aš nematau“, – sakė jis žurnalistams, pabrėždamas, kad bus imamasi papildomų saugumo priemonių.

Skaičiuojama, kad iš viso į 51 rungtynes 10-yje stadionų susirinks apie 2,5 mln. žiūrovų. Iš viso žais 24 nacionalinės futbolo komandos.

Paryžiaus „Stade de France“ stadione dirbs apie 1,2 tūkst. saugumo pareigūnų. Miestuose, kur vyks rungtynės, bus dislokuotos riaušių malšinimo pajėgos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius