Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Super keitimai: į pratęsimą nutemptą Italiją ištraukė nuo suolo pakilę žaidėjai

Su vėjeliu grupės etapą įveikusi Italijos rinktinė sulaukė rimto iššūkio jau pirmajame „Euro 2020“ atkrintamųjų etape. Per pagrindinį laiką austrų gynybos neįveikę Roberto Mancini auklėtiniai tik per pratęsimą 2:1 įveikė savo šiaurinius kaimynus ir žengė į ketvirtfinalį.

Pergalingus įvarčius italams pelnė po keitimų pasirodę žaidėjai. 95-ąją minutę nuostabiai kamuolį susistabdė ir smūgiu kaire koja savo komandą į priekį išvedė Federico Chiesa, o antrą smūgį austrams 105-ąją minutę sudavė iš aštraus kampo mušęs Matteo Pessina.

Italams tai jau 12-oji iš eilės pergalė ir 31-osios iš eilės nepralaimėtos rungtynės. Abi serijos yra ilgiausios šios šalies futbolo istorijoje.

„Scanpix“ nuotr./Federico Chiesa
„Scanpix“ nuotr./Federico Chiesa

Tiesa, rungtynėse su austrais nutrūko net 11 rungtynių besitęsusi „sausa“ serija, kuomet italai nepraleido nė vieno įvarčio. Pastarąjį sykį į italų vartus įvartis buvo kritęs 2020 m. spalį, kai italų gynybą įveikė Nyderlandų rinktinė. Šį kartą italams teko traukti kamuolį iš tinklo po Sašos Kalajdžičiaus smūgio.

Pirmosios 10 Italijos ir Austrijos rungtynių minučių buvo atsargios, tačiau rungtynėms įsibėgėjus mačo favoritai italai perėmė iniciatyvą ir ėmė grasinti varžovų vartams.

Vieną geriausių progų pirmajame kėlinyje turėjo Nicolo Barella, tačiau jo smūgį fantastiškai atrėmė austrų vartininkas Danielis Bachmannas.

Kėlinio pabaigoje per kelis centimetrus nuo įvarčio buvo ir Ciro Immobile, tačiau techniškas Romos „Lazio“ puolėjo smūgis baigėsi kamuolio atsimušimu į virpstą. Galiausiai, pirmas kėlinys baigėsi be įvarčių.

Po pertraukos iniciatyva priklausė jau Austrijos futbolininkams. Jei per pirmąsias 45 minutes jie link vartų smūgiavo tik 1 kartą, tai vien per pusę antrojo kėlinio austrai pabandė laimę septynis sykius, iš kurių bent keli buvo labai pavojingi.

65-ąją minutę austrai jau kėlė rankas į viršų ir triumfavo, kai įvartį pelnė Marko Arnautovičius, bet trumpai trukusį džiaugsmą nutraukė VAR peržiūra – per ją buvo įžiūrėta nežymi austro nuošalė.

„Scanpix“ nuotr./„Euro 2020“ aštuntfinalis: Italija – Austrija
„Scanpix“ nuotr./„Euro 2020“ aštuntfinalis: Italija – Austrija

Per likusį laiką komandoms įvarčių pasiekti nepavyko, nors arčiau jų buvo pagrindinio laiko pabaigoje suaktyvėję italai. Galiausiai, po 90 žaidimo minučių Italijai ir Austrijai teko žaisti papildomą pusvalandį pratęsime.

Italai varžovus nuginklavo jau per pirmąsias 15 pratęsimo minučių, tačiau austrai taip pat turėjo savo šansų, iš kurių vieną išnaudojo. Antrojo pratęsimo kėlinio pradžioje pavojingą Alessandro Schopfo smūgį sugėrė vartininkas Gianluigi Donnarumma, o gerą šansą gavęs Marcelis Sabitzeris taip pat nesugebėjo pasižymėti, bet galiausiai ledus pralaužė ir bent kelioms minutėms intrigą atkūrė 114-ąją minutę po kampinio įvartį galva pelnęs Saša Kalajdžičius.

Į ketvirtfinalį trečiose pirmenybėse iš eilės patekę italai savąjį varžovą sužinos rytoj, kai aštuntfinalyje santykius išsiaiškins Belgijos ir Portugalijos rinktinės.

Savo ruožtu austrams tai buvo pirmosios istorijoje atkrintamųjų rungtynės Europos čempionate.

Italija – Austrija 2:1
95' Federico Chiesa [1:0]
105' Matteo Pessina [2:0]
114' Saša Kalajdžičius [2:1]

15min fiksavo svarbiausius rungtynių įvykius.

120 min. Austrai dar pavirpino italų širdis, bet galiausiai Italija švenčia - ji Europos čempionato ketvirtfinalyje.

119 min. F.Chiesa buvo arti antrojo įvarčio – italas permetė kamuolį per D.Bachmanną, bet link vartų riedantį kamuolį paskutinę akimirką sumedžiojo austrų gynėjai.

114 min. ĮVARTIS! Austrija nesudeda ginklų – Saša Kalajdžičius po kampinio rado tarpelį italų gynyboje ir galva nukreipė kamuolį į vartus. Austrai dar turi penkias minutes vilties.

111 min. M.Sabitzeris paleido vėjais auksinę progą – austras iš pradžių nepataikė į kamuolį, o netrukus – ir į vartus.

106 min. Testas G.Donnarummai – po keitimo pasirodęs Alessandro Schopfas vos nepelnė pirmo įvarčio Austrijai.

105 min. ĮVARTIS! Dar vienas R.Mancini po keitimo išleistas žaidėjas Matteo Pessina muša italams antrąjį įvartį ir, panašu, įtvirtina italų vietą ketvirtfinalyje – 2:0.

104 min. D.Bachmannas gelbsti austrus nuo dar didesnių nemalonumų – vartų sargas atrėmė puikiai realizuotą L.Insigne baudos smūgį.

95 min. ĮVARTIS! Auksinis Roberto Mancini keitimas – aikštėje antrojo kėlinio pabaigoje pasirodęs Federico Chiesa fantastiškai susistabdė kamuolį ir meistriškai kaire koja nukreipė kamuolį į tinklą. Italai pagaliau pralaužė ledus ir išsiveržė į priekį – 1:0.

94 min. Po keitimo pasirodęs Andrea Belotti patikrino D.Bachmanną, bet vartininkas – savo vietoje.

91 min. Pratęsimo pradžia.

90+5 min. Na ką, kaiskite virdulius ir darykitės kavos puodelius – futbolo šįvakar bus daugiau negu 90 minučių. Italai ir austrai įvarčių per pagrindinį laiką nepasiekė, tad keliaujame į pratęsimą.

83 min. D.Berardi tenka griebtis už galvos – italas pabandė pelnyti įvartį „žirklėmis“, bet nepataikė į kamuolį.

73 min. L.Insigne tenka griebtis už galvos – geroje situacijoje atsidūrusio italo smūgis buvo nevykęs.

65 min. Į italų vartus krenta įvartis, kurį pelno Marko Arnautovičius, tačiau keliasdešimt sekundžių trukusį austrų triumfą užbaigia VAR peržiūra – teisėjai įžiūrėjo nuošalę.

„Scanpix“ nuotr./„Euro 2020“ aštuntfinalis: Italija – Austrija
„Scanpix“ nuotr./„Euro 2020“ aštuntfinalis: Italija – Austrija

63 min. G.Donnarummai teko padirbėti – smūgiavo M.Arnautovičius.

62 min. Pavojingas rikošetas smūgiuojant M.Sabitzeriui – italų sirgalių širdys turėjo suvirpėti.

52 min. Austrija turėjo šansą – D.Alaba atliko pavojingą baudos smūgį nuo baudos aikštelės linijos, bet kamuolys prazvimbė virš skersinio.

46 min. Prasidėjo antrasis kėlinys.

45 min. Po pirmojo kėlinio 0:0. Ar pralauš italai austrų užkardas po pertraukos?

43 min. L.Spinazzola taikėsi į artimąjį kampą, bet D.Bachmannas ir vėl laiku ir vietoje.

32 min. Virpstas! Ciro Immobile technišku šūviu vos neišvedė Italijos į priekį.

18 min. M.Arnautovičius pykštelėjo iš toli, bet kamuolys nusileido tribūnose už vartų.

17 min. Fantastiškas Austrijos vartininko D.Bachmanno žaidimas ir atremtas pavojingas N.Barellos smūgis! Italai didina spaudimą varžovams.

14 min. Lorenzo Insigne bandymas, bet kamuolys saugiai D.Bachmanno rankose.

11 min. Atkaklios ir atsargios pirmosios 10 minučių, o pirmąją progą turėjo į vartus nepataikęs Leonardo Spinazzola.

1 min. Antrasis aštuntfinalis prasidėjo! Gero futbolo!

Startinės komandų sudėtys:

Italija (4-3-3): Gianluigi Donnarumma, Leonardo Spinazzola, Francesco Acerbi, Leonardo Bonucci, Giovanni Di Lorenzo, Marco Verratti, Jorginho, Nicolo Barella, Lorenzo Insigne, Ciro Immobile, Domenico Berardi.

Austrija (4-2-3-1): Danielis Bachmannas, Davidas Alaba, Martinas Hintereggeris, Aleksandras Dragovičius, Stefanas Laineris, Florianas Grillitschas, Xaveras Schlageris, Christophas Baumgartneris, Marcelis Sabitzeris, Konradas Laimeris, Marko Arnautovičius.

VIDEO: „Vieni vartai“: Vilniaus „Žalgirio“ gydytojas – apie širdies smūgį Danijoje ir žaidėjų kontūzijas
VIDEO: „Skrieja kamuolys“: mūsų simbolinis vienuoliktukas ir pirmos „mirk arba gyvenk“ kovos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius