Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro 2024“ atranka: anglai pranoko italus, C.Ronaldo pagerino pasaulio rekordą

Aštuoniuose stadionuose ketvirtadienio vakarą prasidėjo 2024 m. Europos futbolo čempionato („Euro 2024“) atranka. Jau pirmajame ture susikirto ir „Euro 2020“ finale žaidusių Italijos ir Anglijos rinktinių keliai.

Neapolio Diego Armando Maradonos stadione vykusį „Euro 2020“ finalo pakartojimą 2:1 laimėjo revanšą už pralaimėjimą prieš pusantrų metų pasiekusi Anglija.

C grupės rungtynėse anglus į priekį 13-ą minutę išvedė Declanas Rice'as, o pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje, 44-ą minutę, baudinį realizavo ir anglų persvarą padvigubino Harry Kane'as.

Pastarasis pasižymėjo jau 54-ą kartą su Anglijos rinktinės marškinėliais ir aplenkęs Wayne'ą Rooney tapo visų laikų šalies rekordininku.

Mateo Retegui 56-ą minutę pelnė įvartį italams, o Luke'as Shaw 80-ą minutę užsidirbo raudoną kortelę, bet pergalės ar bent jau lygiųjų išplėšti Europos čempionams nepavyko ir atrankoje į turnyrą, kuriame jie gintų titulą, italai startavo pralaimėjimu.

Kitose šios grupės rungtynėse Šiaurės Makedonijos futbolininkai 2:1 įveikė Maltą.

J grupėje saldžiai į Portugalijos rinktinę po karčiai pasibaigusio pasaulio futbolo čempionato sugrįžo Cristiano Ronaldo.

Karjeros etapą Saudo Arabijoje pradėjęs puolėjas pelnė du įvarčius, o jo atstovaujama komanda 4:0 sutriuškino Lichtenšteiną.

C.Ronaldo 51-ą minutę realizavęs baudinį įmušė trečią portugalų įvartį, o 63-ą minutę baudos smūgiu iš už baudos aikštelės pasižymėjo dar sykį. Prieš tai įvarčius pelnė ir Joao Cancelo (8 min.) bei Bernardo Silva (47 min.).

C.Ronaldo rinktinės aprangą vilkėjo jau 197-ą kartą ir pagerino planetos rekordą, kurį iki šiol dalinosi su Kuveito puolėju Baderu Al-Mutawa.

Portugalas yra pelnęs jau 120 įvarčių nacionalinėje komandoje ir pagal šį rodiklį irgi yra pasaulio rekordininkas.

Kitose J grupės rungtynėse Bosnija ir Hercegovina namuose 3:0 sutriuškino Islandiją, o Slovakija ir Liuksemburgas įvarčių nepasiekė – 0:0.

Centrinis H grupės mūšis vyko Kopenhagoje, kur danai 3:1 nugalėjo suomius.

Šeimininkams visus tris įvarčius sumušė Rasmusas Hojlundas (21, 82 ir 90+3 min.), o Oliveris Antmanas vienintelį įvartį Suomijai įmušė 53-ą minutę.

Kituose H grupės susitikimuose Kazachstanas namuose 1:2 nusileido Slovėnijai, o San Marinas 0:2 sudėjo ginklus prieš Šiaurės Airiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius