Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Triskart pirmavusį „Žalgirį“ prieš „Ludogorec“ pražudė 11 m baudinys

Vilniaus „Žalgiris“ rudenį žais UEFA Konferencijų lygos grupių etape. Lietuvos čempionai ketvirtadienį rimtai kibo į atlapus stipriausiam Bulgarijos klubui Razgrado „Ludogorec“, tris kartus pirmavo, bet galiausiai, po pratęsimo, sužaidė lygiosiomis 3:3.
FK Žalgiris ir PFC Ludogorets
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lemiamu epizodu tapo teisėjo iš Vokietijos Harmo Osmerso švilpukas pratęsimo pabaigoje. Kipras Kažukolovas kartu su Mantu Kukliu dviese blokavo nuo suolo pakilusį Show ir arbitras parodė į 11 m žymą. Žalgiriečiai puolė ginčytis, bet teisėjas buvo neperkalbamas.

117-ą minutę baudinį į „Žalgirio“ vartus įmušę svečiai triumfavo. Jie sužaidė lygiosiomis 3:3 Vilniuje, bet žengė tolyn, nes praėjusią savaitę namuose buvo laimėję 1:0.

Vaizdo peržiūros šiame etape (UEFA Europos lygos atrankoje) nėra, tad pakeisti ar įsitikinti teisėjo sprendimu galimybių nebuvo. Kaip ir paskutinę minutę, kai pavojingą ataką surengęs „Žalgiris“ reikalavo varžovo žaidimo ranka.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./„Ludogorec“ triumfas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./„Ludogorec“ triumfas

Kitokį futbolą namie žadėję žalgiriečiai „Ludogorec“ į nokdauną pasiuntė jau 20 sekundę, kai jau pirmosios atakos metu pasižymėjo Fabienas Ourega.

Svečiai greitai išlygino, kai 8 min. atrodė, kad kamuolys į „Žalgirio“ vartus galėjo įskrieti ir nuo Kipro Kažukolovo kojos, bet oficialiai įvartis buvo įrašytas varžovų legionieriui iš Argentinos Matiasui Tisserai.

Prieš rungtynes kelis sykius pabrėžęs, kad „Ludogorec“ itin nemėgsta gintis, V.Čeburinas ir toliau aktyviai ragino savo auklėtinius pulti. Planas vėl išdegė 16 minutę. Renanas Oliveira varžovų baudos aikštelėje kulnu atrito kamuolį Oliveriui Buffui ir šveicaras smūgiavo tiksliai (2:1).

Aiškiu poros favoritu laikytą Razgrado klubą antrajame kėlinyje dar sykį gelbėjo tas pats M.Tissera, įlindęs į tarpelį tarp N.Ljubisavljevičiaus ir K.Kažukolovo (2:2), bet audringai savų sirgalių vėl palaikomus žalgiriečius trečią sykį į priekį išvedė R.Oliveira. Brazilas pasižymėjo puikiu smūgiu kaire koja iš už baudos aikštelės ribų.

„Žalgiris“ laimėjo po 90 minučių 3:2, bet turėjo žaisti pratęsimą, nes praėjusią savaitę Bulgarijoje buvo patyręs pralaimėjimą 0:1.

Pratęsimo metu auksinį šansą sudegino Josipas Tadičius, laisvas šovęs virš vartų iš 6 metrų, o tašką padėjo jau minėtas epizodas prie „Žalgirio“ vartų, kuomet buvo skirtas diskutuotinas 11 m baudinys.

Varžovus Konferencijų lygos grupių etape „Žalgiris“ sužinos jau rytoj, o istorinį žygį pagrindiniame UEFA turnyre Europoje pradės rugsėjo 8-ąją.

Pratęsimas

120+2 min. Pabaiga. „Ludogorec“ triumfuoja, jie rudenį žais UEFA Europos lygos grupių etape, o „Žalgiris“ rungtyniaus Konferencijų lygoje.

120+2 min. Koks šansas „Žalgiriui“! F.Kyeremeh smūgis blokuojamas, o M.Burbos bandymas galva skrieja virš vartų. Šeimininkai prašo 11 m baudinio, bet teisėjo švilpukas tyli, o VAR šiose rungtynėse nėra.

120 min. Pridedamos tik dvi minutės...

119 min. Olivieris Verdonas muša į priešingą pusę nei krenta E.Gertmonas ir „Ludogorec“ lygina rezultatą.

117 min. 11 m baudinys į „Žalgirio“ vartus... Šeimininkai griebiasi už galvos, bet teisėjas iš Vokietijos H.Osmersas nekeičia nuomonės. Skausmingas arbitro švilpukas.

115 min. Dar vienas puikus M.Burbos epizodas. 19-metis iškrapšto kamuolį varžovui iš po kojų ir pasileidžia į priekį. Gaila, bet „Ludogorec“ galiausiai apsigina.

110 min. Koks šansas!! M.Burba atlieka perdavimą, bet J.Tadičius laisvas iš šešių metrų muša virš vartų...

109 min. 19-metis Motiejus Burba debiutuoja UEFA turnyruose. Daug pasakantis V.Čeburino pasitikėjimas jaunuoliu.

107 min. Sirgaliai šeimininkus stengiasi įkvėpti vikingų skanduote. „Žalgiris“ kantriai dirba gynyboje.

105+1 min. Pirmasis pratęsimo kėlinys baigiasi be įvarčių. Jei jų nebus ir per kitas 15 minučių, išvysime 11 m baudinių dramą.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

104 min. „Žalgiris“ suaktyvina veiksmus ir kartais netgi stengiasi paspausti varžovus. V.Čeburinas šaukia „bravo“.

101 min. Dar du V.Čeburino keitimai – įvarčius mušęs F.Ourega ir O.Buffas sėda ant suolo, juos keičia M.Kuklys ir P.Mamičius.

98 min. Ilgesnė „Žalgirio“ ataka, galingas smūgis į vartus, deja, tiesiai į vartininką, kuris kamuolį nesunkiai gaudo.

94 min. „Ludogorec“ pataiko į virpstą, bet vėl fiksuojama nuošalė.

91 min. Dangus virš Vilniaus galiausiai prakiūra, o prie šlapios aikštės dar nepripratę futbolininkai vos nesukuria įvarčio į „Žalgirio“ vartus. Šeimininkai suklysta, bet svečiai smūgiuoja netiksliai.

Antras kėlinys

90+3 min. Pagrindinis rungtynių laikas baigiasi. „Žalgiris“ laimi minimaliu skirtumu (3:2), todėl netrukus bus žaidžiamas pratęsimas. Bendras poros rezultatas (3:3).

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Edvinas Gertmonas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Edvinas Gertmonas

90 min. Koks „Ludogorec“ šansas! Laimei, fiksuojama nuošalė.

88 min. Atsigauna ir šeimininkai. Dvi jų pavojingos atakos iš eilės, deja, pritrūksta tikslumo lemiamu metu.

86 min. Pakeitus R.Oliveirą ir M.Oyewusį „Žalgiriui“ vis sunkiau sekasi pabėgti į žaibiškas kontratakas ir „Ludgogorec“ prispaudžia šeimininkus prie jų vartų.

84 min. „Ludogorec“ gynėjas ranka stabdo pavojingą „Žalgirio“ ataką ir svečiai užsidirba jau penktą geltoną kortelę.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Varžovų ataka
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Varžovų ataka

78 min. Rungtynių ritmas pabaigoje gerokai nukrenta. „Ludogorec“ savo šansų dažniau ieško pozicinėse atakose, „Žalgiris“ – žaibiškose kontratakose.

72 min. Pirmuosius keitimus atlieka ir V.Čeburinas. Itin daug jėgų atidavusį M.Oyewusį keičia J.Tadičius, o vietoje R.Oliveiros žais F.Kyeremeh.

64 min. Nepatenkintas varžovų treneris atlieka pirmuosius keitimus.

63 min. „Žalgiris“ rodo charakterį ir vėl pirmauja! M.Miličkovičius klaidina kelis varžovus, parita kamuolį R.Oliveirai ir rezultatyviausias šio sezono vilniečių futbolininkas kaire koja iš už baudos aikštelės šauna į vartų kampą (3:2).

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Žiūrovai
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Žiūrovai

57 min. „Ludogorec“ lygina rezultatą (2:2). Perdavimas iš gilumos, nei N.Ljubisavljevičius, nei K.Kažukolovas kamuolio nepasiekia ir vienas prieš E.Gertmoną iššoka argentinietis M.Tissera, kuris muša tiksliai.

55 min. Po ilgesnės pertraukos pavojus prie svečių vartų. Žalgiriečiai siunčia aukštą kamuolį į baudos aikštelę, bet M.Oyewusi smūgį blokuoja gynėjas.

50 min. „Ludogorec“ ilgiau žaidžia su kamuoliu, bet žalgiriečiai kol kas gana patikimai ginasi, o savo puolėjų antrajame kėlinyje ieško tolimais perdavimais.

46 min. Antrą kėlinį aktyviau pradeda svečiai, bet pavojingą jų išpuolį nutraukia į viršų kylanti teisėjo vėliavėlė, fiksuojanti nuošalę.

Pirmas kėlinys

45+2 min. Pirmas kėlinys baigiasi. „Žalgiris“ pirmauja 2:1, o jei rungtynės taip ir baigsis, ekipoms teks žaisti pratęsimą (išvykos įvarčio taisyklė negalioja).

45+1 min. Kėlinio pabaigoje dar dienas šansas „Žalgiriui“! M.Oyewusi pakovoja dėl kamuolio, šis atsiduria po M.Miličkovičiaus kojomis, bet juodkalnietis nepataiko į vartus.

43 min. „Žalgiris“ leidžia svečiams ilgiau žaisti su kamuoliu, bet pasitaikius bent menkiausiai galimybei stengiasi žaibiškai kontratakuoti.

40 min. Vikrieji „Žalgirio“ puolėjai ir toliau kelia didžiulį galvos skausmą „Ludogorec“ gynėjams, kurie užsidirba jau ketvirtą geltoną kortelę dar net nesužaidus pirmojo kėlinio.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

33 min. Aikštėje ir toliau vyksta atviras futbolas. „Žalgiris“ žaidžia drąsiai, o „Ludogorec“ taip pat pavojingai atakuoja. Šeimininkai pagal smūgius į vartus pirmauja 6:4.

25 min. Dar vienas pavojingas šeimininkų išpuolis. M.Oyewusi atlieka perdavimą... deja, jis įstringa tarp varžovų gynėjo kojų.

23 min. „Varžovas nemėgsta gintis. Labai nemėgsta“, – prieš rungtynes pabrėžė V.Čeburinas. „Žalgiris“ daro viską, kad „Ludogorec“ būtų priverstas kuo ilgiau gintis ir kuo mažiau laiko pats galėtų atakuoti.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./„Žalgirio“ sirgaliai
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./„Žalgirio“ sirgaliai

17 min. Daug darbo rungtynių pradžioje turi ir teisėjas Harmas Osmersas iš Vokietijos, jau parodęs tris geltonas korteles – dvi svečiams, vieną šeimininkams.

15 min. „Žalgiris“ vėl priekyje! (2:1) Dar viena itin pavojinga šeimininkų ataka, „Ludogorec“ kelis sykius apsigina, bet O.Buffas pakartotiniu smūgiu muša įvartį ir vėl išveda Lietuvos čempionus į priekį.

8 min. Deja, „Ludogorec“ rezultatą lygina... (1:1). Pavojinga svečių ataka, Matiasas Tissera atakuoja kraštu, E.Gertmonas atmuša kamuolį, bet šis nesėkmingai atsimuša į šalia buvusius Kiprą Kažukolovą ir varžovų puolėją Igorį Thiago bei lekia į „Žalgirio“ vartus.

5 min. Tribūnos garsiai traukia „Iš lėto leidžiasi saulė!“, o „Žalgiris“ žaidžia visiškai kitaip nei praėjusią savaitę Bulgarijoje.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Fabienas Ourega mušė pirmas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Fabienas Ourega mušė pirmas

1 min. Kokia rungtynių pradžia! Fabienas Ourega vos po 20 sek. siunčia kamuolį į tolimąjį vartų kampą ir „Žalgiris“ pirmauja 1:0!

Lyginant su rungtynėmis Razgrade Vladimiras Čeburinas startinėje „Žalgirio“ sudėtyje atlieka du keitimus. Vietoje kapitono Sauliaus Mikoliūno (praleidžia rungtynes dėl trečios geltonos kortelės) gynybos krašte žais Joelis Bopesu, o į savo vartus pirmajame mače įsimušusį Ivaną Tatomirovičių keičia labiau atakuojantis Marko Miličkovičius.

Sėkmės atveju, žalgiriečiai kitą sezoną būtų žaidę UEFA Europos lygos grupių etape.

Bulgarijoje karaliaujantį „Lugogorec“ klubą, net 10 pastarųjų metų iš eilės tapusį šalies čempionu, „Žalgiris“ Vilniuje jau yra įveikęs. 2017-aisiais mūsiškiai buvo pranašesni 2:1.

Populiarioje futbolininkus vertinančioje svetainėje transfermarkt „Ludogorec“ ekipa kainuoja 26 mln. eurų. „Žalgiris“ – 6,8 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius