Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos futbole – korupcijos skandalas

Penktadienį Vokietijos teisėsauga pranešė, kad tiriama 200 futbolo rungtynių, kurių baigtis, spėjama, buvo sutartos iš anksto spaudžiant nusikalstamoms grupuotėms, kurios papirkinėjo teisėjus, rungtynių komisarus, trenerius ir net žaidėjus.
Lažybų bendrovė Berlyne
Lažybų bendrovė Berlyne / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie 200 futbolo rungtynių, tarp kurių 12 Europos lygos (buvusi UEFA taurė)  ir 3 UEFA Čempionų lygos, pateko į teisėsaugos akiratį, įtariant, kad jų baigtį galėjo lemti slapti susitarimai, kuriuos inspiravo vadinamoji futbolo mafija, rašo 20minutos.es.

Skandalu pakvipusį tyrimą atliekantys Bochumo miesto (Vokietija) prokuratūros ir policijos atstovai teigia, kad Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje,  Šveicarijoje ir Austrijoje penktadienį buvo surengta 50 reidų ir sulaikyta 15 vokiečių bei 2 šveicarai.

Teigiama, kad nešvarios rungtynės, iš kurių lobo dideles sumas lažybų kontorose pastatę asmenys, buvo žaidžiamos Vokietijoje, Belgijoje, Šveicarijoje, Kroatijoje, Slovėnijoje, Turkijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje bei Austrijoje. Pasirodo, tyrimą atliekantys Bochumo miesto pareigūnai nuo praėjusių metų birželio bendradarbiavo su UEFA.

Peteris Limacheris, UEFA Drausmės komiteto vadovas, pranešė,  kad tai didžiausias manipuliavimo skandalas, paveikęs Europos futbolą.

Prokuratūros atstovai nenorėjo atskleisti, kokių konkrečiai rungtynių baigtys, spėjama, buvo sutartos, ar atskleisti įtariamųjų ir sulaikytųjų tapatybių, argumentuodami tuo, kad nenori pakenkti tyrimui. Tačiau Vokietijoje pasigirdo spėjimų, kad tarp sulaikytųjų yra broliai kroatai Ante ir Milanas Sapinai – jie jau figūravo 2005 metais spekuliacijų skandale, kuris baigėsi Vokietijos futbolo lygos teisėjo Roberto Hoyzerio įkalinimu dvejiems metams ir penkiems mėnesiams.

Visos futbolo rungtynės, kurių baigtys, spėjama, buvo sutartos, sužaistos šiemet, 2009-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius