Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Europos lygos atranka: „Ekranas“ pasirodymą baigė, „Atlantas“ žengė toliau

Ketvirtadienį buvo sužaistos atsakomosios Europos lygos atrankos pirmojo etapo rungtynės. Panevėžio „Ekranas“ 1:2 nusileido „Crusaders“ ir baigė pasirodymą, o Klaipėdos „Atlantas“ šventė pergalę 3:1 prieš „Differdang03“ ir žengė toliau.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Valdas Knyzelis/LFF.lt nuotr.

Panevėžio „Ekrano“ vienuolikei nepavyko įveikti 2014-2015 metų sezono Europos lygos (Europa League) futbolo turnyro pirmojo kvalifikacinio etapo barjero.

Ketvirtadienį atsakomosiose rungtynėse savo aikštėje „Ekrano“ futbolininkai 1:2 antrąsyk nusileido Belfasto „Crusaders“ (Šiaurės Airija) klubui, kuris antrajame etape susitiks su Valkeakoskio VPS (Suomija) ir Stokholmo „IF Brommapojkarna“ (Švedija) ekipų mačo nugalėtoja.

Pirmąjį susitikimą svečiuose panevėžiečiai prieš savaitę pralaimėjo 1:3 (0:2).

VIDEO: Įvarčiai

Abu įvarčius nugalėtojams susitikime Panevėžyje pelnė Paulas Heatley (56 ir 71 min.), o įvartį į svečių vartus įmušė Lukas Kochanauskas (60 min.).

Po įvartį nugalėtojams pelnė Stephenas Cockcroftas (23 min.), Jordanas Owensas (43 min.) ir Colinas Coatesas (56 min.), o garbės įvartį į šeimininkų vartus įmušė serbas Aleksandras Šušnjaras (88 min.).

Šalies vicečempionas Klaipėdos „Atlantas“ uostamiestyje 3:1 (1:0) nugalėjo „FC Differdange 03“ (Liuksemburgas) vienuolikę ir, atsirevanšavęs už nesėkmę 0:1 (0:0) svečiuose, pateko į kitą varžybų etapą.

Po devynerių metų pertraukos vėl Europoje žaidžiantys „Atlanto“ futbolininkai sėkmingai pradėjo atsakomąjį susitikimą ir jau 10 min. Kazimieras Gnedojus įmušė pirmąjį įvartį į svečių vartus.

Po devynių minučių raudona kortelė buvo parodyta svečių gynėjui Mehdi Martinui ir, atrodė, kad klaipėdiečiams nesunku bus išnaudoti kiekybinį pranašumą.

Antrąjį įvartį į varžovų vartus antrojo kėlinio viduryje įmušė Marius Papšys (62 min. iš 11 m baudinio), bet 81-ą minutę jau Philipe'as Lebresne siunčia kamuolį į „Atlanto“ vartus ir šis rezultatas jau tenkina svečius.

Tačiau pergalingą įvartį, išvedusį uostamiesčio klubą į kitą varžybų etapą pelno vos prieš porą minučių aikštėje pasirodęs Maksimas Maksimovas (89 min.).

Antrajame kvalifikaciniame etape „Atlanto“ komandos laukia grėsmingesnis varžovas – Gedimino Vičiaus Karagandos „Šachtior“ (Kazachstanas) klubas, dusyk (2:1 ir 4:0) nugalėjęs Giumrio „Širak“ (Armėnija) ekipą.

Kitų ketvirtadienį pasibaigusių šio turnyro atsakomųjų rungtynių rezultatai (* – pažymėta komanda, patekusi į kitą varžybų etapą; skliaustuose – pirmųjų rungtynių rezultatai):

*„FC Astana“ (Kazachstanas) – Jerevano „Pjunik“ (Armėnija) 2:0 (4:1)
Aštarako „Mika“ (Armėnija) – *„NK Split“ (Kroatija) 1:1 (0:2)
Daugpilio „Daugava“ (Latvija) – *Leirviko „Vikingur“ (Farerų salos) 1:1 (1:2)
*Podgoricos „Budučnost“ (Juodkalnija) – „Folgore/Falciano“ (San Marinas) 3:0 (2:1) Cetinės „Lovcen“ (Juodkalnija) – *Sarajevo „Željezničar“ (Bosnija) 0:1 (0:0)
*„KF Laci“ (Albanija) – Velenės „NK Rudar“ (Slovėnija) 1:1 (1:1) 11 m baudinių seriją 3:2 laimėjo „KF Laci“ (Albanija) klubas
*Šačcherės „Čichura“ (Gruzija) – Turnovo „FK Horizont“ (Makedonija) 3:1 (1:0)
*„FK Haugesund“ (Norvegija) – „Airbus UK“ (Velsas) 2:1 (1:1)
*Baku „Inter“ (Azerbaidžanas) – „FC Tiraspol“ (Moldova) 3:1 (3:2)
„FK Jelgava“ (Latvija) – *„Rosenborg BK“ (Norvegija) 0:2 (0:4)
*Talino „Kalju Nomme“ (Estija) – Reikjaviko „Fram“ (Islandija) 2:2 (1:0)
„UE Sant Julia“ (Andora) – *Belgrado „Čukarički“ (Serbija) 0:0 (0:4)
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius