-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos lygos atranka – Lietuva pirma tarp Baltijos valstybių

Marijampolės „Sūduva“ ir „Trakai“ ketvirtadienį Lietuvos futbolo gerbėjams padovanojo neeilinę šventę – abi komandos pateko į Europos lygos atrankos varžybų antrąjį etapą. Lietuva pasirodė geriausiai iš visų Baltijos valstybių.
Maksimas Maksimovas
„Trakų“ rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmi tarp Baltijos sesių

Lietuva, Latvija ir Estija pirmajame atrankos varžybų raunde turėjo po tris komandas, tačiau du klubus antrajame raunde turės tik Lietuva.

Latvijos vicečempionė „Jelgava“ nesugebėjo įmušti į legendinio Vengrijos klubo „Ferencvaros“ vartus. Pirmosios rungtynės Vengrijoje šeimininkų naudai baigėsi 2:0, o Latvijoje svečiai laimėjo 1:0.

„Ventspils“ klubas kovą irgi baigė pirmajame raunde, kai po nulinių lygiųjų Islandijoje namuose 0:1 pralaimėjo „Valur“ ekipai po vienintelio įvarčio 71-ąją minutę. Praėjus penkioms minutėms po įvarčio vienas latvių žaidėjų gavo raudoną kortelę ir Ventspilio šansai dar labiau sumažėjo.

Vienintelė kovas Europoje tęsianti latvių ekipa tapo tik ketvirtąją vietą čempionate užėmusi „Liepaja“, kuri bendru rezultatu 3:3 sužaidė su Šiaurės Airijos klubu „Crusaders“.

Išvykoje latviai vertėsi be 7 svarbių žaidėjų, kurie negavo vizų į Š.Airiją ir pralaimėjo 1:3, tačiau ketvirtadienį namuose iškovojo pergalę 2:0. Lemiamą įvartį „Liepaja“ pelnė jau ketvirtąją pridėto laiko minutę ir antrajame raunde susitiks su „Sūduva“.

Estijos vicečempionė Talino „Levadia“ nepasipriešino „Cork City“ ekipai iš Airijos. Išvykoje estai nusileido varžovams 0:2, o ketvirtadienį airiai Estijoje įmušė net keturis įvarčius ir lengvai nugalėjo 4:2.

Ketvirtąją vietą Estijoje užėmęs Talino „Flora“ klubas bendru rezultatu 2:5 nusileido Slovėnijos ekipai „Domžale“. Išvykoje 0:2 pralaimėję estai ketvirtadienį namuose per 20 minučių pelnė du greitus įvarčius, tačiau praleido dar pirmajame kėlinyje. Antrajame estams reikėjo dar dviejų įvarčių, tačiau užnugarį rungtynių pabaigoje atvėrę „Flora“ futbolininkai patys praleido du įvarčius ir pralaimėjo 2:3.

Vienintelė kovą Europos lygoje tęsianti Estijos ekipa – „Nomme Kalju“, bendru rezultatu 4:2 įveikusi Farerų salų klubą „B36 Torshavn“. Tiek išvykoje, tiek namuose estai iškovojo pergales 2:1. Antrajame raunde „Nomme Kalju“ ekipos laukia Sėkešfehėrvaro „Videoton“ iš Vengrijos.

Baltijos valstybių klubų kovos Europos lygoje:

Pirma įrašyta komanda pirmąsias rungtynes žais namuose. Visos pirmosios rungtynės vyks liepos 13 dieną, atsakomosios – liepos 20 dieną.

Noršiopingo IFK (Švedija) – „Trakai“

„Nomme Kalju“ (Estija) – Sėkešfehėrvaro „Videoton“ (Vengrija)

„Liepaja“ (Latvija) – Marijampolės „Sūduva“

Trečiasis raundas

Europos lygos trečiąjį atrankos varžybų etapą pasiekusių komandų jau laukia tikrai garsūs Europos klubai.

Jau dabar aišku, kad bet kuri į kitą etapą patekusi Latvijos, Lietuvos ar Estijos komanda bus tarp neskirstytųjų klubų, tad gaus stipresnį varžovą.

Tarp skirstytųjų trečiajame raunde laukia tokie klubai kaip Sankt Peterburgo „Zenit“, „AC Milan“, Marselio „Olympique“, Eidhoveno PSV, Liverpulio „Everton“ ar Stambulo „Fenerbahče“ su olandu Robinu van Persie.

Žinoma, čia irgi yra ne tokių garsių ir neįveikiamų komandų, kaip pavyzdžiui portugalų „Maritimo“, šveicarų „Sion“ ar belgų „Gent“.

Trečiojo atrankos etapo burtai bus traukiami liepos 14 dieną.

Pastarąjį kartą Lietuva trečiajame Europos lygos atrankos varžybų etape žaidė tik 2013-2014 m. sezone, kai Vilniaus „Žalgiris“ čia įveikė Poznanės „Lech“ barjerą.

Latvija ir Estija trečiajame raunde žaidė praėjusį sezoną, kai „Jelgava“ bendru rezultatu 1:4 nusileido Jeruzalės „Beitar“, o „Nomme Kalju“ irgi bendru rezultatu 0:3 pralaimėjo „Osmanlispor“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius