Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos lyga: L.Antalis nuostabiu įvarčiu išplėšė pergalę Vilniaus „Žalgiriui“

Už blankų žaidimą su Farerų salų klubu „Klaksvik“ kritikuotas Vilniaus „Žalgiris“ antrąjį Europos lygos atrankos etapą pradėjo efektingesniu žaidimu ir pergale 1:0 prieš „Vaduz“. LFF stadione apsilankę futbolo gerbėjai Liviu Antalio įvarčio sulaukė tik 87-ąją minutę, tačiau jis leidžia ramiau žvelgti į kitos savaitės akistatą Lichtenšteine.
Europos lygos rungtynės: „Žalgiris“ - „Vaduz“
Europos lygos rungtynės: „Žalgiris“ - „Vaduz“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmajame kėlinyje Vilniaus „Žalgiris“ užtikrintai dominavo. Kamuolio kontrolę užvaldę žalgiriečiai turėjo kelias progas pasižymėti, tačiau į vartų plotą smūgio taip ir neatliko. Neišnaudotos liko ir standartinės situacijos baudos smūgių ir kampinių metu.

Antrajame kėlinyje „Vaduz“ ekipa lyg patikėjo savo jėgomis ir jau daug agresyviau pradėjo artėti „Žalgirio“ vartų link. Milanas Gajičius atliko net kelis pavojingus smūgius, po kurių turėjo atsidusti vartininkas Džiugas Bartkus. Tačiau atsivėrus žaidimui daugiau progų turėjo ir patys žalgiriečiai. Tiesa, jų išpildyti ilgą laiką nepavyko.

Tik 87-ąją minutę LFF stadionas sugriaudėjo po Liviu Antalio smūgio vienu lietimu, kuris išplėšė pergalę žalgiriečiams. Saugas įvarčio ieškojo visų rungtynių metu ir pasižymėjo geromis progomis, kol galiausiai jam pavyko pramušti Vaduco klubo gynybą.

Atsakomosios rungtynės kitą ketvirtadienį vyks Lichtenšteine.

Jeigu pateks į trečiąjį Europos lygos atrankos etapą, Vilniaus „Žalgiris“ susitiks su tituluotu „Sevilla“ klubu arba „Újpest“ ekipa iš Vengrijos.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Vaduz“ 1:0

90 min. Vilniaus „Žalgiris“ namuose pasiekė pergalę.

87 min. ĮVARTIS. Liviu Antalis išvedė į priekį vilniečius. Po D.Sljingardo perdavimo žalgirietis atliko puikų smūgį vienu lietimu.

84 min. Paskutinis keitimas žalgiriečių gretose. L.Oganą pakeitė Tomašas Malecas.

83 min. L.Antalis atliko stiprų smūgį, bet kamuolį gaudė vartininkas.

77 min. V.Urbonas atliko antrą keitimą. J.Manzorro pakeitė Domantas Šimkus.

67 min. L.Ogana atliko puikų smūgį, bet kamuolys skriejo virš vartų.

65 min. Komandos apsikeitė pavojingomis atakomis. M.Gajičius galingai smūgiavo „Žalgirio“ vartų link, bet kamuolys skriejo šalia virpsto. L.Antalis turėjo gerą progą, bet smūgis buvo nevykęs.

62 min. Pirmasis keitimas Vilniaus ekipoje. Serge'as Nyuiadzi pakeitė T.Šimkovičių.

59 min. Po T.Šimkovičiaus pakelto baudos smūgio M.Mbodj bandė galva nukreipti kamuolį į vartus, bet jis skriejo virš vartų.

58 min. Geltona kortelė parodyta ir G.Luchingeriui, kuris neleistinai stabdė S.Mikoliūną.

56 min. Geltoną kortelę gavo žalgirietis S.Blagojevičius po pražangos prieš G.Luchingerį.

49 min. Ką moka parodė ir svečiai. Pirma D.Bartkus turėjo atremti galingą S.Vitijos smūgį, o po to M.Gajičius pataikė į virpstą.

46 min. Pirmasis keitimas Vaduco ekipoje. G.Luchingeris pakeitė M.Mathysą.

Pirmasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Vaduz“ 0:0

45 min. Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių, bet akivaizdžią persvarą turėjo žalgiriečiai. Jie ilgiau kontroliavo kamuolį ir atliko net 6 smūgius varžovų vartų link, „Vaduz“ – tik du.

38 min. Dvi standartinės situacijos iš eilės, kurių žalgiriečiai neišnaudojo. J.Manzorro atliko baudos smūgį, kurį sugėrė varžovų gynėjai, o vėliau keliant kampinį prasižengė šeimininkai.

35 min. Vilniaus „Žalgiris“ įsibėgėjo ir sukūrė kelias pavojingas progas iš eilės. Arčiausiai tikslo buvo T.Šimkovičius, tačiau kamuolys skriejo virš vartų.

31 min. M.Mathys gavo pirmąją rungtynių geltoną kortelę už pražangą prieš S.Mikoliūną.

18 min. Po baudos smūgio S.Blagojevičius sulaukė kamuolio baudos aikštelėje ir jau mušė į vartus, bet teisėjas užfiksavo M.Mbodj pražangą.

10 min. Vilniečiai pradėjo rungtynes daugiau kontroliuodami kamuolį, tačiau nieko pavojingo nesukūrė. Kontratakos metu svečių smūgį atliko S.Vitija, bet kamuolį gaudė Džiugas Bartkus.

Startinės sudėtys

„Žalgiris“: Džiugas Bartkus, Rolandas Baravykas, Mamadou Mbodjis, Marko Tomičius, Donovanas Sljingardas, Slavko Blogojevičius, Saulius Mikoliūnas, Liviu Antalis, Jeremy Manzorro, Ogana, Tomašas Šimkovičius.

„Vaduz“: Maurice Brunneris, Mohamedas Coulibaly, Christopheris Drazanas, Milanas Gajičius, Maximilianas Goppelis, Andreas Hirzelis, Marco Mathys, Philippas Muntwileris, Igoris Tadičius, Sadikas Vitija, Sandro Wieseris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius