-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 16 /23:38

Europos lygos finale – Madrido „Atletico“ triumfas

Madrido „Atletico“ vėl švenčia. Diego Simeone auklėtiniai trečiadienio vakarą Lione 3:0 pranoko Marselio „Olympique“ ekipą ir trečią kartą klubo istorijoje laimėjo antrą pagal svarbą Senojo žemyno klubinį turnyrą – Europos lygą.
Madrido „Atletico“
Europos lygos finalas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiame mače Madrido klubui negalėjo vadovauti diskvalifikuotas vyriausiasis treneris D.Simeone, tačiau ir be savo stratego likę „Atletico“ futbolininkai pateisino favoritų statusą.

Strategas mačą stebėjo neramiai mindžikuodamas tribūnoje, o komandai patarimus dalijo jo asistentas tautietis Germanas Burgosas.

Pirmieji puikią progą pasižymėti turėjo prancūzai. Jau 4-ąją dvikovos minutę Dimitri Payet puikiai išvedė Valere Germainą vieną prieš „Atletico“ vartininką, tačiau puolėjas smūgiavo virš vartų.

Nors Marselio klubas ir turėjo nežymią teritorinę persvarą, pirmasis įvartis krito būtent į jo vartus. 21-ąją minutę šiurkščiai suklydo vartininko Steve'o Mandandą perdavimą gavęs Andre Zambo Anguissa, o „Atletico“ tuo iš karto pasinaudojo – perėmė kamuolį, surengė žaibišką ataką ir Antoine'as Griezmannas šaltakraujiškai išvedė ispanus į priekį – 1:0.

Sužaidus pusvalandį „Olympique“ padėtis tapo dar sudėtingesnė. Dėl traumos aikštę buvo priverstas palikti komandos lyderis ir kapitonas Dimitri Payet. Saugas neslėpė apmaudo ir finalą paliko su ašaromis akyse. Savo komandos draugą rinktinėje ėmė guosti net įvarčio autorius A.Griezmannas.

Likusiems be savo emocinio lyderio marseliečiams sekėsi sunkiai. 49-ąją minutę „Atletico“ surengė dar vieną žaibišką išpuolį, Saulis atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę įkirtusiam A.Griezmannui ir per vartininką kamuolį techniškai perkėlęs prancūzas pelnė dublį – 2:0.

A.Griezmannui tai buvo šeštasis įvartis per aštuonerias rungtynes.

Dar po trijų minučių jau Diego Godinas po kampinio labai pavojingai smūgiavo galva.

80-ąją minutę „Olympique“ viltis galėjo atgaivinti po keitimo aikštėje pasirodęs graikas Kostas Mitroglou, bet po jo smūgio galva kamuolys atsimušė į virpstą.

Tašką rungtynėse 89-ąją minutę padėjo „Atletico“ kapitonas Gabi.

Antrą pagal svarbą Europos žemyno trofėjų „Atletico“ iškovojo trečią sykį istorijoje. Madrido klubas laimėjo visus tris finalus, kuriuos žaidė. 2010 metų finale jis 2:1 nugalėjo Londono „Fulham“, o 2012-aisiais 3:0 pranoko Bilbao „Athletic“.

Tris šiuos trofėjus savo kolekcijoje dar taip pat turi tik Milano „Inter“, Turino „Juventus“ ir „Liverpool“. Daugiausiai kartų šią taurę virš savo galvų kėlė „Sevilla“ futbolininkai, kurie laimėjo visus penkis savo žaistus finalus.

Tuo tarpu Marselio ekipa pralaimėjo ir trečią savo finalą – 1999 metais 0:3 turėjo pripažinti „Parma“ futbolininkų pranašumą, o 2004-aisiais 0:2 pralaimėjo „Valencia“ klubui. Tiesa, tuomet šios varžybos dar vadinosi UEFA taure.

Šiemet į Ispanijos sostinę gali atkeliauti ir prestižiškiausias žemyno trofėjus – Čempionų lygos taurė. Šio turnyro finale gegužės 26-ąją Kijeve kausis Madrido „Real“ ir „Liverpool“.

„Olympique“ – „Atletico“ 0:3 (0:1)
21' [0:1] Antoine'as Griezmannas
49' [0:2] Antoine'as Griezmannas
89' [0:3] Gabi

„Olympique“ (4-2-3-1): Steve'as Mandanda; YCJordanas Arnavi, YCLuizas Gustavo, Adilas Rami, Bouna Sarras; Morganas Sansonas, Andre Zambo Anguissa; Lucas Ocamposas (55' YCClintonas N'Jie), Dimitri Payet (32' Maxime'as Lopezas), Florianas Thauvinas; Valere Germainas (74' Kostas Mitroglou).

„Atletico“ (4-4-2): Janas Oblakas; YCŠime Vrsjaljko (46' Juanfranas), Jose Gimenezas, Diego Godinas, YCLucas Hernandezas; Angelas Correa (88' Thomas Partey), Saulis Niguezas, Gabi, Koke; Diego Costa, Antoine'as Griezmannas (90' Fernando Torresas).


Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius