Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos lygos finale žais du Portugalijos futbolo klubai – „Braga“ ir „Porto“

2010-2011 metų UEFA Europos lygos futbolo turnyro finale gegužės 18-ąją Airijos sostinėje Dubline pirmą kartą susitiks du Portugalijos klubai – „Porto“ ir „Braga“.
„Braga“ į turnyro finalą pateko pirmą kartą per klubo istoriją.
„Braga“ į turnyro finalą pateko pirmą kartą per klubo istoriją. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 FC Porto Futbolas

Ketvirtadienį atsakomosiose pusfinalio rungtynėse „Porto“ futbolininkai svečiuose 2:3 (1:1) nusileido „Villarreal“ (Ispanija) ekipai, tačiau pirmąjį susitikimą buvo laimėję net 5:1 (0:1).

Po įvartį šeimininkams atsakomosiose rungtynėse pelnė Cani (17 min.), Joanas Capdevila (75 min.) ir Giuseppe Rossis (80 min. iš 11 m baudinio), o „Porto“ komandoje įvarčiais pasižymėjo Hulkas (40 min.) ir Falcao (48 min.).

Kitose rungtynėse tarp dviejų Portugalijos vienuolikių, staigmeną namuose pateikusi „Braga“ 1:0 (1:0) įveikė Lisabonos „Benfica“ ekipą ir, atsirevanšavusi už nesėkmę 1:2 svečiuose, į finalą pateko tik dėl svečiuose įmušto įvarčio.

Pergalingo įvarčio autoriumi tapo Custodio (19 min.).

Jei „Bragos“ vienuolikei tai pirmasis finalinis susitikimas Europos lygos taurės turnyro finale, tai „Porto“ klubas šią taurę yra laimėjęs 2003-ais metais.

Paskutinį kartą Europos lygos futbolo turnyro finale vienos šalies klubai žaidė 2006-aisiais metais, kai „Sevilla“ futbolininkai Glazge (Škotija) po baudinių serijos 3:1 įveikė Barselonos „Espanyol“ komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius