Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Gervinho pataikęs pripučiamas bananas – rasizmas ar ne?

Dviejose ketvirtadienio vakarą vykusiose UEFA Europos lygos rungtynėse kilo nemaži susirėmimai tarp skirtingų komandų sirgalių. Mačas Nyderlanduose tarp „Feyenoord“ ir „Roma“ ekipų buvo trumpam sustabdytas dėl šeimininkų sirgalių nepasitenkinimo teisėjų sprendimais.
Gervinho su komandos draugais džiaugiasi įvarčiu
Gervinho su komandos draugais džiaugiasi įvarčiu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Rungtynių Roterdame tarp vietos „Feyenoord“ ir „Roma“ antrajame kėlinyje, 56-ąją minutę teisėjui teko sustabdyti mačą, o žaidėjams saugumo sumetimais 10-15 minučių slėptis tunelyje, skiriančiame aikštę ir persirengimo kambarius.

Mitchellas te Vrede'as gavo raudoną kortelę, o tuo nepatenkinti „Feyenoord“ aistruoliai sukėlė riaušes, mėtė įvairius daiktus ir padegamuosius užtaisus į aikštę ir į mačo teisėją Clementą Turpiną.

Be to, prasidėjus neramumams į „Roma“ žaidėją iš Dramblio Kaulo Kranto Gervinho pataikė didelis pripučiamas bananas. Šį vaisių naudoja įvairių valstybių rasistai, juodaodžius sportininkus prilygindami beždžionėms.

Vis dėlto, „Feyenoord“ klubo generalinis direktorius Ericas Gudde'as paneigė, kad klubo sirgaliai – rasistai.

VIDEO: Į „Feyennord“ stadioną atskriejęs pripučiamas bananas

„Pas mus rasizmas tikrai nėra problema, iškart UEFA delegatams pasakiau, kad tai nėra rasizmas. Pas to nėra buvę metų metus. Tai paprasčiausias atsitiktinumas, kad tas pripučiamas bananas nusileido prie Gervinho. Mes iškart paaiškinome situaciją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Roma“ sirgaliai Roterdame
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Roma“ sirgaliai Roterdame

Manau, kad rungtynėse buvo keistų teisėjų sprendimų, tačiau aš visiškai nepateisinu sirgalių elgesio, ypač daiktų mėtymo į aikštę. Būsime skaudžiai nubausti, o pinigai baudoms geriau jau būtų išleisti jaunimui“, – situaciją komentavo E.Gudde'as.

„Feyenoord“ ir „Roma“ susitikimas baigėsi lygiosiomis 2:2, o į kitą etapą pateko Italijos klubas, nes mače namie (1:1) praleido vienu įvarčiu mažiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius