Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos lyga: „Lech“ paskutinėmis minutėmis laimėjo rungtynes, bet į kitą etapą keliauja Vilniaus „Žalgiris“!

Nei daugiatūkstantinė užgauli Lenkijos sirgalių armija, nei paskutinėmis minutėmis surengtas vartų šturmas ir išplėšta pergalė negarantavo Poznanės „Lech“ ekipai vietos kitame Europos lygos etape. Vilniaus „Žalgiris“ sugebėjo įmušti Lenkijos tvirtovėje ir išlaikęs palankų bendrą dviejų rungtynių rezultatą sukūrė stebuklą ir pateko jau į ketvirtąjį atrankos etapą.
Vilniaus „Žalgiris“ – Poznanės „Lech“
Vilniaus „Žalgiris“ – Poznanės „Lech“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Daugiau nei 7 tūkstančiai žmonių jau tapo 15min profilio gerbėjais „Facebook“. Prisijunkite ir jūs, spauskite LIKE.

Vilniaus „Žalgirio“ gerbėjams vertėtų kuo skubiau pamiršti apie paskutines penkias rungtynių Lenkijoje minutes. Visą mačą dominavę ir pirmavę rezultatu 1:0 žalgiriečiai užsnūdo ir leido varžovams įmušti du įvarčius. 87-ąją minutę pasižymėjo po keitimo pasirodęs L.Teodorczykas, o 90-ąją į savus vartus neatsargiai kamuolį įsimušė Luka Peričius.

Vis dėl to lenkams pritrūko trečiojo įvarčio, kad tęstų pasirodymą Europos lygoje. Bendras dviejų rungtynių rezultatas 2:2 yra palankus Lietuvos klubui, nes „Žalgiris“ įmušė įvartį svečiuose.

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkas Rytis Leliūga savo komandą Poznanėje į priekį išvedė jau 29-ąją minutę. Būtent jo ir Vilniuje pasižymėjusio Manto Kuklio įvarčiai lėmė, kad Lietuvos klubas pateko į ketvirtąjį Europos lygos atrankos etapą.

Tiksint paskutinėms mačo sekundėms emocijų nesutvardęs ir su Lenkijos klubo treneriu M.Rumaku apsistumdęs Andrius Velička užsidirbo raudoną kortelę ir kitose rungtynėse vilniečiams padėti negalės.

Šių rungtynių metu Lenkijos sirgaliai ne tik karštai palaikė savo komandą, bet ir didžiuliu plakatu įžeidė lietuvius.

Būsimasis „Žalgirio“ varžovas paaiškės jau penktadienį burtų traukimo ceremonijos metu.

VIDEO: Įvarčiai

Rungtynės:

Antrasis kėlinys:  „Lech“ – „Žalgiris“ 2:1

90+3 min. Andrius Velička netramdo emocijų ir susistumdo su Lenkijos klubo treneriu. Žaidėjui buvo skirta raudona kortelė.

90 min. ĮVARTIS. Į savus vartus įsimušė Luka Peričius. Rezultatas tapo 2:1 Lenkijos klubo naudai, tačiau bendras rezultatas 2:2 vis dar palankus vilniečiams, nes jie pasižymėjo svečiuose. 

87 min. ĮVARTIS. Įmušti pavyko L.Teodorczykui. Rezultatas lygus. Tačiau bendras rezultatas 2:1 vis dar yra palankus „Žalgiriui“.

83 min. Geltona kortelė buvo parodyta ir Lenkijos futbolininkui L.Teodorczykui.

80 min. „Lech“ įmušė įvartį, tačiau buvo užfiksuota nuošalė ir įvartis nebuvo įskaitytas.

79 min. Lenkijos klubas visaip bando priartėti prie lietuvių vartų ir pakeisti įvykių eigą. Tačiau žalgiriečiai atsilaikė ir sėkmingai kontratakavo.

75 min. Už žaidimą ranka geltoną kortelę užsidirbo ir Georgas Freidgemas.

71 min. Net du Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai užsidirbo geltonas korteles. Jomis buvo apdovanoti Paulius Janušauskas ir Luka Peričius.

69 min. Antrasis vilniečių keitimas. Andrius Velička pakeitė Kamilį Bilinskį.

68 min. Po ilgos pertraukos „Žalgiris“ surengė ataką. Jos smaigalyje atsidūręs Kamilis Bilinskis iš krašto smūgiavo virš vartų

63 min. Pirmasis keitimas „Žalgirio“ komandoje. Paulius Janušauskas pakeitė Vaidotą Šilėną.

56 min. Varžovai puikiai pakėlė kampinį ir pavojingai atakavo, tačiau nuostabiai savo vartus apgynė Armantas Vitkauskas.

54 min. Lenkai atliko net du keitimus. Szymoną Pawlowskį pakeitė Teodorczykas, vietoje Mateuszo Moždženo pasirodo Lorencsicsas.

50 min. Mantas Kuklys kėlė kampinį, tačiau žalgiriečiai pažeidė taisykles.

Pirmasis kėlinys: „Lech“ – „Žalgiris“ 0:1

45 min. Kėlinio pabaigoje lenkai bandė atakuoti, tačiau „Žalgirio“ gynėjai patikimai gynėsi ir apsaugojo vilniečių vartus.

37 min. Po praleisto įvarčio sutrikę „Lech“ futbolininkai bandė kurti ir veržtis į priekį, bet užtikrintai savo vartus gynė Armantas Vitkauskas.

29 min. ĮVARTIS. RYTIS LELIŪGA IŠVEDĖ „ŽALGIRĮ“ Į PRIEKĮ. Dabar jau Lenkijos klubo galimybės patekti į kitą etapą komplikavosi. Jiems reikia įmušti net 3 įvarčius. Bendras rezultatas tapo 2:0 „Žalgirio“ naudai.

25 min. Žaidimas išsilygino. Į priekį veržėsi abi komandos. Dauguma „Lech“ atakų organizuojamos dešiniajame krašte. Armantui Vitkauskui teko atremti keletą lenkų smūgių.

20 min. Puikią kontrataką surengė vilniečiai. Paskutinę akimirką buvo blokuojamas pavojingas žalgiriečio smūgis.

15 min. Rungtynių pradžioje aktyviau žaidė „Lech“ futbolininkai, tačiau nieko per daug pavojingo taip ir nesukūrė.

7 min. Po pavojingo žaidimo prieš Hubertą Wołąkiewiczą geltoną kortelę užsidirbo Vaidotas Šilėnas.

5 min. Garsių Lenkijos gerbėjų skanduočių vedami „Lech“ futbolininkai surengė pirmą rimtesnę ataką, bet po smūgio galva kamuolys atsidūrė Armanto Vitkausko rankose.

Vilniaus „Žalgirio“ sudėtis: Armantas Vitkauskas, Egidijus Vaitkūnas, Andrius Skerla, Luka Peričius, Georgas Freidgemas, Artūras Žulpa, Mantas Kuklys, Pavelas Komolovas, Rytis Leliūga, Kamilis Bilinskis ir Vaidotas Šilėnas.

Poznanės „Lech“: Krzysztofas Kotorowskis, Szymonas Pawłowskis, Vojo Ubiparipas,  Szymonas Drewniakas, Łukaszas Trałka, Marcinas Kamińskis, Kebba Ceesay, Manuelis Arboleda, Kasperas Hämäläinenas, Hubertas Wołąkiewiczas, Mateuszas Możdżeńas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius