Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos mažojo futbolo čempionate – dar vienas rumunų triumfas ir pirmoji lietuvių pergalė

Sukorusi bemaž 3700 kilometrų pirmyn ir atgal iš Europos mažojo futbolo (6 prieš 6; 6x6) čempionato, vykusio Kroatijoje, grįžo ir Lietuvos mažojo futbolo asociacijos rinktinė.
Lietuvos mažojo futbolo rinktinė Europos čempionate
Lietuvos mažojo futbolo rinktinė Europos čempionate / Organizatorių nuotr.

Patyrusi du pralaimėjimus ir iškovojusi vieną pergalę, rinktinė į kitą etapą nepateko ir tarp 32 valstybių liko 20-oje vietoje.

Lietuvos mažojo futbolo asociacijos rinktinė kovojo vienoje grupėje su Kroatijos, Izraelio ir Liuksemburgo mažojo futbolo rinktinėmis. Pirmasis susitikimas su šeimininkais, lietuviams susiklostė labai nesėkmingai ir vieniems iš čempionato favoritų buvo pralaimėta 1:7

Mačas su Izraeliu prasidėjo daug sėkmingiau nei su kroatais. Lietuviai daug sėkmingiau gynėsi ir neleido varžovams kurtis progų, o patys laukė savo šanso kontratakose. Ir tokio šanso sulaukė 11-ą pirmo kėlinio minutę, kada pabėgęs vienas prieš vieną Artūras Juchno pabandė permesti kamuolį per vartininką.

Vartininkas kamuolį atmušė, padarydamas tai už savo baudos aikštelės ribų. Teisėjas iš Latvijos netraktavo to kaip „paskutinės vilties“ pražangos ir parodė tik geltoną kortelę. Baudos smūgį puikiai realizavo Tautvydas Bagonas.

Tačiau varžovai kėlinio pabaigoje (17 min.) rezultatą išlygino, o kas blogiausia, paskutinėje atakoje įmušė dar kartą ir komandos išėjo ilsėtis esant rezultatui 1:2.

Antrajame kėlinyje Izraelis labiau stengėsi saugoti rezultatą ir ilgiau laikyti kamuolį. Lietuviai bandydavo sukurti vieną kitą kontrataką, bet nesėkmingai, o 35-ą minutę buvo nubrauktos visos viltys dar išsigelbėti šiose rungtynėse – 1:3.

Paskutinės rungtynės su Liuksemburgo šešiuke nieko daug nelėmė, abi komandos jau buvo praradusios šansus patekti į kitą etapą. Po lietingų dienų Lietuvos atstovai, kurie visų rungtynių metu diktavo savo žaidimą ir neišnaudoję daugybės progų, pasiekė pirmąją pergalę Europos mažojo futbolo 6x6 čempionatų istorijoje. Galutinis rungtynių rezultatas 7:1 Lietuvos naudai.

Nors ši pergalė nieko nelėmė, lietuviai liko savo grupėje treti ir į kitą etapą nepateko. Visgi tai yra geriausias komandos pasirodymas per tris čempionatus.

Geriausias iki šiol pasiektas rezultatas buvo 2013 metais debiutiniame čempionate, kuomet buvo iškovotos lygiosios su Italija.

Europos mažojo futbolo 6x6 čempione ir vėl tapo Rumunijos mažojo futbolo rinktinė, kuri karaliauja nuo pat 2010 metų. Šį kartą jų varžovais finale buvo šeimininkai kroatai. Bet ir jiems pasipriešinti nepavyko, Rumunija laimėjo 5:1.

Bosnijos ir Hercegovinos pasirodymas buvo dar įspūdingesnis. Grupėje iškovojo dvi pergales ir vienas rungtynes baigė lygiosiomis. Atkrintamosiose varžybose po baudinių serijos nugalėjo ispanus, lenkus ir tik pusfinalio baudinių serijoje pralaimėjo kroatams. Taip per visą čempionatą per pagrindinį nepralaimėjusi nei vienų rungtynių, mažajame finale 4:3 nugalėjusi atstovus iš Čekijos, Bosnijos ir Hercegovinos mažojo futbolo rinktinė iškovojo bronzos medalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius