Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos U-19 futbolo čempionate Lietuvoje čempionų titulą gins Ispanija

Paskutinių dviejų Europos U-19 futbolo čempionatų laimėtoja Ispanija savo titulą gins ir Lietuvoje. Pirmadienį Ispanijos futbolininkai kartu su Prancūzija ir Olandija iškovojo kelialapius į liepos 20 – rugpjūčio 1-ąją mūsų šalyje vyksiančias varžybas.
Ispanijos U-19 futbolo rinktinė
Ispanijos U-19 futbolo rinktinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienio vakarą vienu metu vykusios Europos U-19 čempionato „Elitinio“ atrankos etapo kovos susiklostė itin įtemptai ir dramatiškai.

4-oje grupėje Ispanija rungtynėse su Kroatija pirmoji praleido įvartį ir 77 min. turėjo rezultatą išlyginti. Lygiosios 1:1 leido ispanams su 7 taškais dviem aplenkti kroatus.

5-oje grupėje prieš paskutiniąsias rungtynes visos komandos turėjo po 3 taškus. Turnyro šeimininkė Norvegija po pergalės 3:0 prieš Kiprą jau turėjo kelialapį kišenėje. Tačiau antrąją pridėtinio laiko minutę Olandija išplėšė pergalę 1:0 prieš Vokietiją ir aplenkė norvegus dėl geresnio tarpusavio dvikovos santykio.

1-oje grupėje Prancūzija 1:0 įveikė Austriją, tačiau turėjo kautis iki pabaigos, nes lygiosios duris į Europos čempionatą būtų atvėrusios austrams.

Vietas Europos U-19 čempionate jau anksčiau užsitikrino Portugalija, Turkija ir Gruzija. Šeimininkų teisėmis čempionate žais Lietuvos futbolininkai.

Paskutiniu nežinomuoju liko 2-oji atrankos grupės turnyras, kur dėl pirmosios vietos grumiasi Šveicarija ir Serbija, tačiau teorinių vilčių nepraranda ir Airija. Šios grupės paskutinės rungtynės bus žaidžiamos šjandien vakare.

Čempionato finalinio etapo burtų traukimas įvyks birželio 14-ąją Kaune, o rungtynės vyks liepos 20 – rugpjūčio 1 dienomis Kaune, Alytuje ir Marijampolėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius